Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mathildis 11:26, 26 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)
Dzis pada w końcu deszcz więc ustawiłam swoja Butterflies' przed oknem , pięknie wygląda , co chwilę na nią spoglądam, cudna.

Nie wiem czy to chwilowe miejsce postoju magnolii, czy może przymiarka, ale jak dla mnie pasowałaby tu... bardzo rozjaśnia to miejsce w tej chwili... (edit: doczytałam, że myślisz )

P.S. Dziękuję za radę odnośnie nawożenia, już wczoraj czytając Twój wątek, spisałam sobie sposób zrobienia mieszanki z zamiarem zastosowania jej u siebie
Kasya 11:27, 26 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Nazywa sie Laura, to to maleństwo z którego tak sie cieszę ,na zdjeciach jest jedyny okaz w ogrodzie wystawowym szkólki.

aaa...no to rzeczwiscie jest cudna i wyjatkowa
musisz znalezc jej godne miejsce
Bogdzia 11:27, 26 kwi 2015

Mathildis napisał(a)

jeśli mogę Cię prosić to poczekam, cudne są jedne i drugie... wymyśliłam im już miejsce troszkę je przygotuję i będzie czekać na te piękności...

Dobrze wiec jesienią przysle. Najlepiej zebys sie jeszcze przypomniała bo ja juz zapisałam ale zapisków mam tyle ze na ogól sie gubie po kilku miesiącach.Na pewno bedą na Ciebie czekac bo to ze obiecałam pamiętam gorzej z tym komu obiecałam.
Bogdzia 11:28, 26 kwi 2015

Kasya napisał(a)

aaa...no to rzeczwiscie jest cudna i wyjatkowa
musisz znalezc jej godne miejsce

Tak musi byc wyjątkowe.
Bogdzia 11:29, 26 kwi 2015

Mathildis napisał(a)

Nie wiem czy to chwilowe miejsce postoju magnolii, czy może przymiarka, ale jak dla mnie pasowałaby tu... bardzo rozjaśnia to miejsce w tej chwili...

P.S. Dziękuję za radę odnośnie nawożenia, już wczoraj czytając Twój wątek, spisałam sobie sposób zrobienia mieszanki z zamiarem zastosowania jej u siebie

To dosc duza magnolia , 6m wysokosci , 4 szerokości żeby tu rosła dwa drzewa muszą byc skasowane.
Kasiek 11:51, 26 kwi 2015

Bozenko, i ja przeczytalam o Twoim szczesciu i bardzo sie ciesze ze to wlasnie w Twoim ogrodzie,ogrodzie prywatnym, jako jedynym w Polsce, bedzie rosla ta cudowna magnolia
Pozdrawiam cieplutko
popcorn 12:01, 26 kwi 2015

Zolta chyba znalazla swoje miejsce? pieknie tam wyglada
ana_art 13:01, 26 kwi 2015

Bardzooooo nieśmiało pytam czy mogę się do Ciebie wyprosić 23?
Gabriela 13:10, 26 kwi 2015

Bogdziu cieszę się z Tobą, Laura prześliczna, spektakularna po prostu.

Twoja emocjonalna i radosna opowieść o jej zdobywaniu, przypomniała mi jak dwa lata temu "zdobyłam" w podobny sposób lilaka - rzadką bardzo odmianę dla Dzidki do jej kolekcji. Też jej nie było w szkółce, była w przedszkolu i to w początkowym stadium, ledwie ukorzeniona, o czym nawet nie wiedziałam, bo przecież przedszkole nie jest dostępne dla klientów. Udało się ją dostać podobnie, jako prezent, bo pzecież nie miała wartości handlowej tak mała sadzonka. Ale dla Dzidki, dla nas właśnie takie rośliny są wielkim skarbem.
No i niektórzy szkółkarze to fajni ludzie, rozumieją pasję, jeśli sami ją mają.
Bogdzia 13:12, 26 kwi 2015

Kasiek napisał(a)
Bozenko, i ja przeczytalam o Twoim szczesciu i bardzo sie ciesze ze to wlasnie w Twoim ogrodzie,ogrodzie prywatnym, jako jedynym w Polsce, bedzie rosla ta cudowna magnolia
Pozdrawiam cieplutko

Kasiu zeby tylko chciała rosnąc , tak mi na niej zależy że az się boję o nią i o pozostałe równiez ale dostalysmy foldery i w jednym jest instrukcja ,,obsługi" magnolii. Niestety pisze ze na zimę ocieplac korzonki a jak mróz to i reszte. Będe to robic choc nigdy nie byłam zwolenniczką.Pozdrówka serdeczne.