Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:49, 26 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Fantastyczna opowieść, a magnolia...po prostu bajeczna.

Cieszę sie ze się podoba ale tak naprawdę to dopiero w realu jest bajkowa. A ja podobno nie lubię różowego.
Kasya 10:51, 26 kwi 2015

Margarete napisał(a)
Mówisz - masz..........oto ona w całej krasie

I fragment kwiatu w porównaniu do mojej dłoni, każdy płatek co najmniej tak wielki jak dłoń, a cały kwiat wielkości dziecięcej głowy.........

ale co to za cudo bo nie moge doczytac...
Bogdzia 10:57, 26 kwi 2015

Mathildis napisał(a)

cudne te zdjęcia tak jak i prymulki i piwonie koperkowe, a ciemierniki po prostu och i ach
Bogdziu jakbyś kiedyś ciemierników chciała się pozbyć to ja bardzo chętnie przygarnę i na pewno godnie się odwdzięczę

Kolekcjonerska magnolia nie mogła lepiej trafić. W rododendronowym będzie jej dobrze.
Bożenko cieszę się razem z Tobą Ma cudne kwiaty.
Jak dziś się obudzę to obejrzę co mają na stronie

Mam sporo siewek ale malutkich tych dwóch rodzajów, niestety są maleńkie , w najbliższych dniach bede je sadzic do doniczek i do jesieni powinny podrosnac na tyle ze bedą dobre do gruntu wtedy moge wysłac bo takie maleństwa dwulistkowe to mogą sie zniszczyc, chyba że chcesz.

Ja mnóstwo wiekszych roślin rozdałam ,prawie sama ich nie mam bo dotąd mi na nich nie zależało, w tym roku zaczynam z pełnymi ale na male siewki trzeba bedzie poczekac.
Bogdzia 10:59, 26 kwi 2015

Kasya napisał(a)

ale co to za cudo bo nie moge doczytac...

Nazywa sie Laura, to to maleństwo z którego tak sie cieszę ,na zdjeciach jest jedyny okaz w ogrodzie wystawowym szkólki.
jankosia 10:59, 26 kwi 2015

Bogdziu, ja posadzisz te magnolie (wszystkie) to koniecznie zrób zdjęcia i wyślij do pana który cię tak pięknie obdarował - na pewno go to zaskoczy i będzie mu bardzo miło
Bogdzia 11:01, 26 kwi 2015

jankosia napisał(a)
Bogdziu, ja posadzisz te magnolie (wszystkie) to koniecznie zrób zdjęcia i wyślij do pana który cię tak pięknie obdarował - na pewno go to zaskoczy i będzie mu bardzo miło

Niepredko je posadze , muszę dobrze poprzymierzac i przemyślec miejsce i wykopac jakieś drzewa lub krzaki bo miejsca nie mam ale pewnie tak zrobię jak sie z tym uporam , bardzo sympatyczni ludzie i trzeba sie bedzie do nich odezwac.
Bogdzia 11:08, 26 kwi 2015

Dzis pada w końcu deszcz więc ustawiłam swoja Butterflies' przed oknem , pięknie wygląda , co chwilę na nią spoglądam, cudna.

Bogdzia 11:09, 26 kwi 2015

Napiszę jeszcze ze kupiłam stopowca i pojedyncza sangwinarię i piwonię ma byc Sorbet ale czy bedzie?

A tymczasem w ogrodzie zrobiło się zielono , buki wypusciły liscie i w jeden dzień cały ogród zmienił wygląd.

Kilka zdjęc

Ewa 11:10, 26 kwi 2015

Deszczu zazdraszczam....
jankosia 11:14, 26 kwi 2015

To u tego pana co miał sangwinarię i stopowca ja też się obkupiłam Dużo fajnych rzeczy miał. Sangwinarię też bym chciała ale w wersji pełnej. Widziałam w bylinowym raju Ale jeszcze nie teraz, na razie nową, suchą rabatę muszę ogarnąć