Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:29, 27 paź 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
cd.

A Ola powoli łysieje. Na szczęście zostaną jabłuszka. Zanim zjedzą je ptaki, będą zdobić.

Podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię - doczekałaś się hakonkowego łanu . Małego ale jednak!
Ps. Te jabłuszka są boskie!
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:14, 27 paź 2020

Do góry
A to jest ten sam co na tej fotce, bo jak inny to tego tez chce , taka ze mnie roszczeniówka

Dorii napisał(a)
Podwórkowa rehabilitacja 22:14, 27 paź 2020

Do góry
ryska napisał(a)
I jeszcze moje inne fantastyczne powojniki.
Po kolei:
"Södertälje"
"Dark Eyes"
"Błękitny Anioł"
"Paul Farges"
"Justa"
"Mazury"

cześć Reniu
piękne rabaty - nie można się oderwaćNakręciłaś mnie na gaurę
Będę zaglądać
pozdrawiam
Przerwa na kawę... 21:54, 27 paź 2020

Do góry
Ławeczka pod różami - w trakcie sprzątania rabaty stąd elementy dodatkowe.

Tu normalnie stoi stolik z krzesłami, który teraz znalazł się do przymiarki na niedokończonym jeszcze placyku na tyłach domu. Tam gdzie piasek jest będzie reszta placyku. Zobaczcie ile miejsca jest.

A tu stała jeszcze dziś ławka ale w sumie to widok na płot to średnia przyjemność. Placyk do całkowitego zlikwidowania lub częściowego. Jakbym zredukowała go o połowę to zostanie miejsce na ozdoby i ew. Donice z kwiatami a przy łuku można by posadzić niski żywopłotek z cisa.
Przerwa na kawę... 21:45, 27 paź 2020

Do góry
Tarcia, dochodzę do wniosku, że ja nie do końca normalna jestem

Dobra, znalazłam zdjęcia poglądowe
Najpierw parasol - tu przymiarka do organizacji miejsca na kameralny posiłek. Brałam to co miałam pod ręką ale ideę widać.

Obudowa byłaby coś w tym stylu

Jak przestawię parasol w drugą stronę/narożnik to pod nim znajduje się placyk, na którym robimy 1-2 roku takie większe spotkania. Mieszczą się tam stoły na 20 osób.

Na tym ostatnim zdjęciu parasol nie jest zlicowany ze scodkiem ale na razie inaczej nie mam jak. Brak elementu niwelującego różnicę w poziomach. Parasol będzie bliżej kostki, aby nie marnować przestrzeni
Ogród w Klein Kottorz 21:44, 27 paź 2020

Do góry
Grażyno, róża Rosarium Uetersen w czerwcu.

W opisach piszą, że jest to róża stale kwitnąca, ale u mnie kwitnie dwa razy w sezonie.
Zdecydowanie najlepsza róża na pniu, testowałam kilkanaście odmian

Właśnie po raz kolejny ją przesadziłam, bo nie nie twarzy jej było z tymi żółtymi tujami w tle
Za drzwiami do ogrodu... 21:34, 27 paź 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Ale zbiory Nie znam się na papryce, ale chyba widzę sporo bardzo ostrych?
Podziwiam zapał do uprawy fig. W Lublinie w jednej ze szkółek rośnie wielka, ale ma osłonę dziedzińca. Trzymam kciuki za powodzenie.
Dzięki tobie wiem już jak wygląda kruszczyca złotawka. W moim kompoście to jednak pędraki
Bylinowa łąka 21:30, 27 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Też pozdrawiam trzymaj się zdrowo.
Już chyba dzisiaj słońce miałaś bo w całej Polsce świeciło.

Niestety inne okoliczność sprawiły, że na działce nie byłam. Za to dziś po drodze z pracy wstąpiłam do szkółki i kupiłam 3 kaliny amerykańskie Spring Red Compactum i hortensję ogrodową Curly Sparkle.
Elu nie wstawiłam zdjęcia, bo jedząc obiadek zabrałam się za czytanie ogrodowiska.

Dla Ciebie.
kalina

Hortensja

Pozdrawiam
Na skraju Puszczy Bydgoskiej 21:28, 27 paź 2020

Do góry
takie różne...
Jesienne kwiaty: Queen of Sweden,Paschmina, nn, cyznie, Gardener's Friend, Artemis,

Hortensjowo 21:15, 27 paź 2020

Do góry
Podzielone i posadzone śliczności od Iwonki Jeszcze raz dziękuję

P.S. Renia, dla Ciebie jedna w donicy
Ptasi gaj 20:46, 27 paź 2020

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, obiecane fotki kaliny amerykańskiej (Viburnum trilobum) 'Spring Red Compact'. Obok te wydłużone owalnie ciemne lekko skręcone liście to kalina Burkwooda, która jest częściowo zimozielona.
Amerykańska ma wiosenne liście purpurowo czerwone, a jesienne jaskrawo pomarańczowe idące w czerwien. Całe lato jest zielona. Kwitnie biało późną wiosną. Pomyłkowo mam ją szczepioną na pniu, ale pogodziłam się z tym, bo fajnie ją znad Burkwooda widać od strony domu.
Jest pochmurno i zdjęcia robione tuż przed wieczorem, więc kolory bardziej czerwone. Ale w słońcu liście jaśniejsze, bardziej pomarańczowe.

I jeszcze chciałam ci pokazać tymotkę Boehmera na 3-cim zdjeciu po prawej. Jest urocza z tymi pałeczkami na końcach pędów kwiatowych

Kasiu bomba ta kalina i na pniu bardzo ciekawie wyglada a jaki kolor. Zaraz popatrzę gdzie jeszcze można ją kupic. Może u sąsiadów mają. Ja im co chwilę coś podpowiadamy i oni za jakiś czas mają w sprzedazy.
jako krzak też ładny.
A gdzie kalinę kupowalas?

Ta druga też ładna. Muszę sprawdzić jak wygląda w szkółkach.

Tymotka jeszcze się wstrzymam bo już tego za dużo mam na wiosnę do posadzenia.

Kasiu widziałam tymotkę w Albamarze czy twoja jest taka sama?
Tymotka Boehmera Phleum phleoides

Kasia ładne trawy masz co masz powiązane pewnie proso o ile się nie mylę.

Pozdrawiam
Co mogło spowodować taka degradacje iglaka? przeniesiony 20:44, 27 paź 2020

Do góry
Proszę o radę co robić, z dnia na dzień iglaki zaczęły rdzewieć i gubić igły
Spełnione marzenia 20:41, 27 paź 2020

Do góry
Dziewczyny nawet nie wiecie jak mnie cieszy ze podoba wam się nasza droga z kamienia. To było nasze jedno z marzen ale słyszymy tylko negatywne opinie, ze źle zrobiliśmy, że powinnismy „ to” zerwać itp. Mamy cały wjazd do domu taki i podjazdy do garażu. Nie mogę powiedzieć, że pomysły były całkiem takie moje bo wzorowałem się na Waszych ogrodach z ogrodowiska. W życiu kiedyś nie myślałam żeby rośliny sadzić grupami, że są jakieś piętra itp. Dlatego jestem strasznie szczęśliwa, ze takie forum jest !!
Jesli chodzi o angielską rabatę to właśnie ten wąski pasek, na tę chwile zrobiłam tam taką troszkę przechowalnię. Są tam tawuła japońskie i stipa, kilka cisów i turzyc. Chciałabym tam stworzyć taki trochę miszmasz. Runianka jest po drugiej stronie drogi, nie mogę się doczekać aż moje mikrusie sadzonki się rozrosną. Za drewnianym płotem jest działka sąsiada, nie na sprzedaż my mamy 1650 metrów i w sumie to nam wystarczy ( chyba ) droga dojazdowa jest tylko do naszego domku.
W wolnej chwili wrzucę zdjęcia miejsc, których nie jestem pewna i poprosze pięknie o porady. Napewno marzy mi się coś przed bramą wjazdową, myślałam może o donicy i w niej coś tylko no właśnie co?? Taki mały ten mój przedogródek ale chciałabym żeby był ładny.

.img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/213/2135622/original.jpeg[/img] img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/213/2135620/original.jpeg[/img]
Ogródkowe perypetie:) 20:30, 27 paź 2020

Do góry
Jesienne fotki aparatowe
Za drzwiami do ogrodu... 20:08, 27 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Piękne liliowce

Dzięki
Mój ogrodowy pamiętnik 20:07, 27 paź 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Mini jabłonka ozdobna.

Klon Fireglow z bordowego w czerwony.

Dereń z klonem.

Oridono-nishiki mnie totalnie zaskoczył bo nigdy jeszcze nie był u mnie czerwony.

Ostatnie różyczki.

Aga ,

kolory jesieni cudowne
Jeżówkowe-Love 20:05, 27 paź 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Odrobina koloru..

Asia ,
co to za piękność
Za drzwiami do ogrodu... 20:05, 27 paź 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale funkie pięknie się prezentują

Dają teraz po oczach!
Te w koszu też żółte...

Za murkiem trochę mniej, bo tam krócej słońce.
Za drzwiami do ogrodu... 20:01, 27 paź 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Mam jeszcze kilka lilii w pąkach, nie wiem czy zdążą rozkwitnąć.
A te co kwitną po tych ciągłych deszczach zrobiły się łaciate

Rozkwitły jeszcze kremowe:

Piękne liliowce
Za drzwiami do ogrodu... 19:57, 27 paź 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję, faktycznie mój będzie dłuższy i raczej wymaga fundamentu poniżej poziomu przemarzania gruntu. Śliczny ten twój. Ja będę miała tę "ołowianą" fontannę z lwem i zamierzam dać po bokach dwa lustra.

Moją fontannę i mur zarasta bluszcz, muszę go trochę ograniczyć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies