Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w mieście-ogrodzie 13:08, 12 paź 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:07, 12 paź 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:06, 12 paź 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:05, 12 paź 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 13:04, 12 paź 2020

Do góry
Helen napisał(a)

Andrzej, wszystkie zdjęcia przecudnej urody ale jak się hoduje o tej porze roku takie floksy?
P.S. Floksy od Ciebie, pomimo że już przekwitły, nadal niezwykle pachną Zaczarowane jakieś, czy co?

Helen, to już tylko takie resztki kwitną. A z tym zapachem to muszę sprawdzić organoleptycznie

Jesień na całego:
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:55, 12 paź 2020

Do góry
Agi2006 napisał(a)

piękne zestawienie
cudna jesień
Zielonego Atelier początki 12:52, 12 paź 2020

Do góry
Kochani Forumowicze,

Zrobiłam zarys, (dzięki inspiracjom ogrodowiska rzecz jasna), trzech rabat.
Hortensjowa rabata Joli ( "Wsród pól i wiatrów "mnie urzekła do tego stopnia, że mocno zapragnęłam mieć ja u siebie )

Proszę dorzućcie Wasze komentarze, a za Wasze uwagi do miejsc zaznaczonych pytajnikiem będę sczegółnie wdzięczna.

W rabacie pod oknem są posadzone 2 miskanty siberfreder - jednak nie są zobowiązujące

Hakonechloea jeśli zostanie , będzie powtórzona w narożu rabaty po przeciwnej stronie kostki , nie widocznej na tym szkicu. Jedyna wątpliwość to strona południowa - czy Hakonechloea da radę ( z pomocą kropelkowego nawadniania)

Z uwagi na wąską rabatę R3 - rozważam Limelight na pniu .
Natomiast na rabacie R1 o szerokości 2,5 m vanille Fraise w formie krzaczastej,

Serdeczne dzięki za Wasz czas i komentarze!

Ogród z wilkiem zamkn. 12:27, 12 paź 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Asia
ponad 2 lata czekałam na ten efekt -tak było w maju 2018

Madzia ,

Ja w sprawie tego kamienia pod tujami
czy masz z nim jakiś problem ???
I czy tuje rosną bez problemu ???
i jeszcze jaką masz włókninę pod kamieniem
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:24, 12 paź 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Tak jak pisałam w budynku gospodarczym mam pomieszczenie tylko dla siebie. To taka niby kuchnia letnia, ale w tym roku w lecie mało tam gotowałam. Tam i na strychu nad domem trzymam wszystkie przydasie.

Dla Ciebie mój nowy wianuszek z uschniętych i zaschniętych kwiatuszków storczyków z dodatkiem ostróżek.

Dorotka , zawsze czekam na twoje fotki z dekoracji
Ptasi gaj 12:23, 12 paź 2020

Do góry

Ela ,
Boskie masz te dęby ,
ile one mają lat ?
Ogród pod lasem 12:13, 12 paź 2020

Do góry
Dziewczęta kochane, ja już hibernuję, jak niedźwiedzicy przystało W ogrodzie nic ciekawego, przebarwień brak, pogoda szaro-bura, kwitną jedynie rdesty, zawilce, astry i lilie wsadzone jakiś miesiąc temu. Nowa część wyspy powoli tyje...
Wrzucam parę fotek z obchodu, ale naprawdę nie mam za bardzo czego pokazywać.

Ogród z wilkiem zamkn. 11:14, 12 paź 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Madziu, a jak długo rosnie twoja runianka pod platanem? Jak dlugo robila ten dywanik?
Te bordowe klony sa przeurocze...

Asia
ponad 2 lata czekałam na ten efekt -tak było w maju 2018

Ptasi gaj 11:08, 12 paź 2020

Do góry

Przerwa na kawę... 09:52, 12 paź 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
No jest inaczej. Czy lepiej to się okaże gdy rośliny się rozrosną i gdy derenie przeprowadzkę zniosą dobrze. Bez perukowca jest spokojniej.Taki duży kontrast limoka w cyprysiku i ciemny bakłażan po pewnym czasie był nużący. Drażnił. Jałowce rzeczywiście miały zielone tylko od strony ogrodu a już od strony płotu były łyse. No i nie regenerowały się po cięciu zbyt szybko. Miały mnóstwo suszu i grzyba. Korzenie zabierały całą wilgoć
Jest tak

A było tak

Powiem szczerze, że jeszcze ciężko mi jest się przyzwyczaić do nowego widoku. Na rabacie musiałam ograniczyć róże - jednak za mało słońca tu mają i strasznie się wyciągają. Dosadziłam floksy bo się tu dobrze czuły i na przekór glinie lawendę dla jej szarych listków. Nie wiem czy da radę. W 2 innych miejscach daje. Może i tu się uda. Jest też barbula. Ratowana hortensja na pniu, która stojąc na balkonie w donicy prawie zeszła. Zobaczymy czy uda się ją odratować. Jest miskant, który miał być Little Miss a nią nie jest bo osiągnął w rok ponad 1,5 metra i się dusił w miejscówce jaką miał. I dwa derenie. Jeden Cherokee i jeden z niskich, muszę metkę znaleźć bo nazwa była dziwna. Jak floksy się nie sprawdzą to za rok wymienię ich część na astry. Na razie wszystko jest umęczone bo część stała w doniczkach przez lato, teraz po prostu zostały przycięte. Za rok dowiem się czy to był dobry ruch.

Iwonka ,
Mam do przesadzenie 3 cisy kolumnowe ,
widzę ,że u ciebie znikły
uważasz ,że się nie sprawdziły w tym miejscu ?
i jeszcze jedno pytanko ,
co ile je posadziłaś ?
1 m wystarczy chciałabym aby z nich powstała mała ścianka
Ogród zacząć czas. 09:23, 12 paź 2020

Do góry
Hej!
Klony poprawne wybrane, zwrot ustalony, nowe mają przyjechać w środę, pokażę.
Okazuje się, że w szkółce te Red Sunset sprzedają pod nazwą October Glory. Ale będę mieć takie, jak chciałam i powinno być dobrze.
Mam pytanie do Was odnośnie rabaty frontowej. Po zmianie planów, chciałam skopiować tę grabową podpatrzoną na IG w wątku jagodyws:

https://www.instagram.com/jagodaws/?hl=pl

Czyli graby, za nimi od strony ogrodzenia żywopłot z cisa i obok pas rozplenic.

Spotkała nas jednak wielka radość i powiększyła nam się rodzina o małego futrzanego rozbójnika i chciałabym na wszelki wypadek, dla bezpieczeństwa i spokoju zrezygnować z cisów. Co sądzicie o pomyśle, żeby zamiast cisów dać berberys Green Carpet? Pomieszać go z sosną Pumilio?

A o to słodki sprawca zamieszania

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:38, 12 paź 2020

Do góry
Eddie pozdrawia po buke jöring jeszcze mial sile bawic sie w ogrodku a pozniej jeszcze szukal tropu krolika
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:30, 12 paź 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Ojej ależ tu się dzieje aż nie wiem co zacytować ..psina cudowna ..znaczy się cudowny i do tego gwiazdor też chcę pieska ..bardzo ..ale niestety musimy jeszcze troszkę poczekać .. aż się przeprowadzimy w końcu na swoje.

Domowe roślinki piękne ..widać że masz do nich rękę, mi z domowych mało co chce rosnąć

Ogrodowe widoki też zacne śliczny asterek i te niskie werbeny też ciekawe..pierwszy raz takie widzę

Masz juz jakas rase upatrzona czy moze chcesz jakiegos biedaczka ze schroniska przygarnac? Domowych mam sporo- w zimie sa zamiast ogrodu zawsze byla u mnie pelna chata lubie szczegolnie te totalnie bezproblemowe-filodendrony, zielistki, fikusy

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:18, 12 paź 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Rewelacja jak widzę...dziewczyny złożyły?

Bakłażany śmieszne, ale ważne, że zbiory są
Miłego dnia, podlewa nam dzisiaj ogrody
Ogród do odnowy 07:31, 12 paź 2020

Do góry
trochę jesieni widać

gilenia

trójsklepka

Wzgórze chaosu 07:20, 12 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko ja bym chyba nie posadziła hakonek z zawilcami, jedne i drugie rozrastają się pod ziemią i poprzerastają Ci się. Nie będzie wtedy tego efektu tylko bardziej miszung....takie mam wrażenie i dośwadczeniaCo do hakonek pod Vanilakmi wiem, że żółty z różem Ci zgrzyta, ale natura sama robi takie zestawienia, popatrz jak ładnie hakonki grają z liskami vanillek, a vanilkom listki zaraz zeżółkną i i tak by był różowy z żółtym Ten okres nie jest taki długi w sezonie, wytrzymasz

No to sobie zrobiłam miszung podwójny Zobacz, gdzie już posadziłam zawilce z hakone. Coraz bardziej mam wrażenie, że ta nowa rabata będzie do poprawki Nie ma nudy w ogrodzie.

Co do vanilek z zółtą hakone to na szczęście zgrzyta mi ten zestaw z każdym rokiem coraz mniej . Masz rację, że to tylko miesiąc ognistego kontrastu. Taka zapowiedź jesiennej ferii barw w ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies