U mnie tak samo to wygląda, wszędzie perz, jaskry ciągnące się i różne inne ze skrzypem i powojem... masakra.
Madziu, tu na tej drugiej skarpie te liście wystające, takie bordowe? to dąbrówka? Czy coś innego, jaką tam masz wystawę ?
A na tej nowej skarpie co jest posadzone ???
Oj , dziękuje za takie słowa.
Ale inni też mają dalie.
zimowity pięknie kwitną jesienią .a na wiosnę mają tylko liście ,które potem usychają. Na jesieni bardzo ładne są te ich kwitnienia.
Cisy od czapy posadzone - w rabatę posadź.
Dęby grinn pillar są piekne sama je mam . Tam są posadzone 4 sztuki. To wąskie dęby wystarczy posadzić co 2 metry. Mają piękne ciemnozielone lśniące liście i równie pięknie się przebarwiają czy o tym wiesz o ile to są "grin pillar" (zrób fotkę liścia).
Możesz je np. posadzić od strony słonecznej za jakiś czas zacienią ci trawnik nawet tam pod płotem od sąsiada.ok 1 metra od płotu.
Teraz od której str.np tej rabaty jest południowa strona węższej czy dłuższej.
Nie spiesz się z nasadzeniami przemyśl wszystko nie koniecznie musi być sama rozplenica. Możesz np. posadzić tylko w środku 2 szt rozplenicy mniejszej o tą co pytałaś o Trawa ROZPLENICA JAPOŃSKA LITTLE BUNNY ona jest mniejsza do 45 cm możesz w srodku nawet tego jednego dęba wsadzić.
Kocimiętka groniasta u mnie jest.
Te funkie wykopiesz bo na słońcu nie mogą rosnąć liście słońce parzy.
Ela, ona tak ma. U mnie, chyba trzy sezony rosła jako niska róża rabatowa. Dopiero później wypuściła długie, sztywne pędy i stała się różą krzaczastą.Poczekaj a Twoja cierpliwość będzie nagrodzona
Ela, chyba w tym roku kupiłam taka kocimiętkę. Stała sobie w sklepie i nie mogłam uwierzyć, że kocimiętka może mieć takie duże kwitki. zobaczymy co pokaże w przyszłym roku.
Piękne masz trawy. Pisałaś u mnie, że będziesz w kastach zakładać oczka wodne. Zapytam po co, skoro masz duże śliczne oczko?
Aniu, te marcinki mam takie niski. Miałam też wysokie, ale z nich zrezygnowałam. Mam jeszcze dwie wysokie odmiany w doniczkach i nie wiem gdzie je posadzić. Te wysokie u mnie się pokładały i to mi się nie podobało. Zdecydowanie wolę te niskie.
Masz rację hortensje chyba wszyscy lubią, ja tez
Aniu, a mnie się wydaje, że to trwało całe wieki. No i jeszcze sporo pracy przede mną. Staram się go dzielić na "pokoje". Jeden różany, drugi hortensjowy, trzecie Mazury itd. Dziękuję za miłe słowa Lubię zapach w ogrodzie, lubię jak ogród dostarcza wrażeń wszystkimi zmysłom.