Będę przesadzać azalię i tuję aurea nana, czy tak jak podkleiłam na zdjęciu będzie dobrze? Wiadomo azalia tylko wiosną, ale pięknie mi kwitła.
Z tyłu przy tujach jest obwódka z wrzośców różowo fioletowych więc nie będzie ten kolor taki oderwany, oraz magnolia george henry kern też tam rośnie. Dorzucę jakieś mniejsze głazy i będzie to czego chciałam i jeszcze jakiś malutki klonik palmowy by się przydał. Częściowo zimozielona, żwirowa z kolorem na wiosnę.
Tam za orzechem po prawej stronie też będę przerabiać, poszerzać. Myślałam o kulach w różnych rozmiarach, ale coś do nich też bym dołożyła. Rośnie tam hortensja na pniu i bukszpany. Może kule cisowe i niskie trawy?
Cudna fotka... rabaty powstają jak grzyby po deszczu, co tam na najnowszej posadziłaś?
Twój skalniak przypomina teraz prerię Pieta Oudolfa
Mnie podoba się tytuł nr4
Całuski Magduś
Cudnie z tymi jesiennymi barwami.
Ale cudnie też bo wielkie okazy traw i duzo. To wszystko robi duże wrażenie.
Widok z salonu i tarasu masz bardzo ładny.
Wielkie brawa za stworzenie takich malowniczych ogrodowych pejzaży
Pozdrawiam Elu .
Pięknie wygląda. Zwiewnie- dzięki werbenom i trawom
A kolorowo , klimatycznie, jesiennie dzięki rozchodnikom i tym ślicznym aksamitkom .W takiej ilości robią wielkie wrażenie
Hosty jeszcze pięknie ci się trzymają
Ania tak ,to rozplenice
4latki,3 latki i najmniejsze 2 latki( samosiejki )
sadzić najlepiej co minimum1,5 do 2 metrów -zależy jaki efekt chcesz ....
czy pasuje do kaliny ....nie wiem ,trzeba by przymierzyć
na wiosnę kilka sztuk muszę wykopać ,bo już ich jest za dużo ...a najstarsze są już brzydkie ,więc też czeka mnie ich odmładzanie
Tarcia
nie wszystkie mi tak rosną -jedna sadzonka tak się rozpanoszyła ....pozostałe ,to może 1/5 z tej
Kasiu moja skarpa jest twórczym bałaganem -nie jest minimalistyczna ....
róże okrywowe mam na rabatach -na skalniaku nie mam ...
tak na szybko takie fotki mam -jeśli mało ,to daj znać poszukam jeszcze ,albo cyknę nowe
tu druga skarpa
i 3 najmłodsza -niedawno robiona ,więc jeszcze na efekt trzeba poczekać
Wacław dziękuję bardzo nieskromnie -też mi się podoba
Mirella dziękuję .... mnie jedynie przeraża- tak troszkę ich wzrost i świadomość ,że co 2,3 lata trzeba będzie je wykopać i podzielić ....ale niezaprzeczalnie teraz czarują mam je w kilku miejscach powtórzone na nowej części
Daria na takich fotkach świat od razu wygląda inaczej