Aga wszystko zależy jakiego efektu oczekujesz. Nam wystarcza delikatne oświetlenie - i do takiego te lampy się sprawdzają. Natomiast jeżeli chcesz mieć dużo światła to zdecydowanie musisz wybrać inne.
Wstawiam zdjęcia dla lepszego zobrazowania
- tak to wygląda latem.
No i jak się myśli, to się wymyśli! Może jednak na tej skarpie zostawić warzywnik? Zrobić podwyższone grządki, nasypać czarnoziemu, to może wreszcie coś zacznie rosnąć. Może na zboczu skarpy posadzić jałowce płożące? Tylko chyba trzeba przenieść te nasadzenia z przodu (wierzba, jabłoń rajska). A może jakieś inne rośliny płożące?
Kochani, w tym linku sa podane ogrodnictwa, gdzie ta róża powinna być dostępna, podają, że to róża pnąca ale u mnie przez 5 lat pnąca nie była, raczej krzaczasta, do 2 metrów, łodygi sztywne.Sprobuję do tych producentów się dokopać. Życzcie mi powodzenia.
Mirelko za tą rabatą u góry. Tu po lewo mam taką długą rabatę a po prawo trawnik będzie i są już rabaty z trawami .
Tu po prawo pod brzozami mam takie rabaty w liniach prostych.
Ten trójkącik w prawym górnym rogu to tu będzie trawka.
Ale nagmatwałam ale może coś zrozumiesz
Oliwko, tę różyczke kupowałam w Netto. Nazywała się chyba Gold shower- czyli złotowłoska. W handlu w necie jej nie widziałam, ale może ja nie wiem gdzie szukać? Będę zaglądać do mojego Netto, sadzonka była w kartoniku z żółtą różą na obrazku. 2 lata temu znalazłam, ale mi zmarzła widocznie nie była dobrze ukorzeniona, mus znowu szukać.