Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

W Kruklandii 18:34, 15 gru 2015

Do góry
Wreszcie się odezwałaś. Obyś zdæżyła zrobić święta w święta
Buziaki zostawiam.
Tu ma być ogród :) 22:21, 14 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A próbowałyście zawieszać ozdoby na otwartych spinaczach biurowych? W takie S się je rozgina.
Skutecznie zastępują haczyki do powieszenia w trudnych miejscach.

Nie wpadłabym na to, ale wypróbuję jeśli pojawi się taka potrzeba.
Tu ma być ogród :) 21:55, 14 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A próbowałyście zawieszać ozdoby na otwartych spinaczach biurowych? W takie S się je rozgina.

To dobra metoda gdy zawiesza sie babki bardzo wysoko np na kilku metrach za pomocą kija z haczykiem.testowalam nie raz jako dziecko w parafialnym kosciele
Tu ma być ogród :) 21:33, 14 gru 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Jedyny chyba mankament sosny to długie igły, które utrudniają zawieszanie ozdób.

Ogródek Iwony 10:57, 14 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj u Madżenki widziałam fajną inspirację i DIY na choinki elfa. Cyprysiki związane jak w czapki krasnoludków.
Czapki elfów
Nawigatorka podesłała fajny link, który kopiuję. A jak znajdę czas, moze zrobię takie choineczki. Gałązki zielone czekają na tarasie na inspirację.
Instrukcja krok po kroku

Iwonko
Też mi się te pomysł spodobał
Jak planujesz wykonać taką choinkę? ... bo ja też o tym myślę tylko dumam jak się do tego zabrać?
Na Łowieckiej 00:21, 14 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, gratki ślę na 300.
Czytam o problemach z jedzeniem u dziwci. Współczuję. Ja zawsze miałam głodomory i ciągle tylko światło w lodówce. Na jedzenie sporo kasy wydajemy. Obiad na 6 osób w dużych garach.

Baaardzo dziękuję
Mam nadzieję, że i ja kiedyś będę miała dla kogo gotować tak samo jak Ty
Ogród prawie romantyczny 22:49, 13 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cześć Agnieszko po przerwie. Fajnie, że jesteś.

Witaj Iwonko
Jak ja się za Wami stęskniłam Za ogrodowymi pogaduszkami i dobrymi radami
Jeszcze się zima nie zaczęła, a ja już czekam na wiosnę
Pozdrawiam serdecznie

Ogród prawie romantyczny 22:45, 13 gru 2015

Do góry
Cześć Agnieszko po przerwie. Fajnie, że jesteś.
Ranczo Edy 22:42, 13 gru 2015

Do góry
Te misie Mikołajowe pewnie u Lenki w pokoiku...
Świątecznie u was.
Coś jeszcze, coś więcej... 21:26, 13 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebek, wczoraj byłam w Obi. Zawrót głowy z bombkami i ozdobami. Turkus był, a jakże w połączeniu ze srebrem na stoisku. Fajną świąteczną aranżację mieli. Kilka stołów, a na nich połączenie w dwóch kolorach struktur i faktur. Każdy stół w innym stylu udekorowany. Nie wiedziałabym, co wybrać. Szukałam ozdób w kolorze miedzi. Chciałam dodać w tym roku do mojego srebra i bieli. Nie było. Ale turkusy, czerwienie, blady róż, złoto, srebro, biel, kryształki ... Aniołki, domki, jelonki, krasnale, dzwonki, ... oczy mi się śmiały, jak u małego dziecka.
Chyba jakiś dekorator robił aranżację.
Tylko ceny ...
Kilka rzeczy wzięłam do ręki, sprawdziłam w czytniku cenę i odłożyłam...
Za rok sobie kupię, albo na wyprzedaży, jak radzisz. To dobry pomysł.

Ja niemal wszytko mam z wyprzedaży... Sales victim o sobie mówię
Prawie - jak ogród 14:49, 13 gru 2015

Do góry
Fajne dekoracje zrobione własnoręcznie. I satysfakcja gwarantowana.
Dobrze, że dzieci się wciągnęły w tą twórczość. Ja mam kilka ozdób dziecięcych, jak wyciągamy z kartoników, to wspominamy, w jakich okolicznościach powstawały...
Np. cekinowe bombki wymyśliłam, jak nie było prądu. Siedziałam z dziećmi przy świecach i wyklejaliśmy małe kulki styropianowe.
Po kilku latach oglądają dumni z siebie, że jeszcze zachowałam pamiątki ze wspólnie spędzonych chwil.
Ogródek Iwony 14:40, 13 gru 2015

Do góry
Aniu, zima powinna być biała. Rok temu napadało w Boże Narodzenie. Pięknie napadało i do Nowego Roku było biało. Prawdziwe białe święta były. I rodzinne i sąsiedzkie. Bo jak napadało, to linie energetyczne zerwało. Siedzieliśmy rodzinnie przy świecach, jadło było gotowe, telewizora i komputerów nikt nie używał przez brak prądu, więc siedzieliśmy i kolędy śpiewaliśmy. A w kościele były też kolędy przy świecach.
Kuchenkę mam na prąd, to wodę do kawy od sąsiadów pożyczaliśmy.
Fajne były takie białe święta.
Jeden dzień wszyscy u Zbyszka siostry wieczorem się spotkaliśmy. 30 osób raptem. A drugie święto u jego brata. Też nas była spora gromadka.
Tak mi się przypomniało, jak dziś zaczęło padać.
Prawie - jak ogród 14:29, 13 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, czy te doniczki są oryginalnie w takim kolorze, czy je malowałaś moze?
Zastanawiam się nad przemalowaniem doniczek farbą akrylową.
Miłej niedzieli życzę. Buziaczki zostawiam

Iwonko, doniczki z odzysku
Były zwykłe, brązowe, zostały jeszcze w starym domu po dziadkach. Nawet miały swój urok - ja tam lubię takie starocie - ale każda była z innej parafii. Identyczne, szare, tyle że cieniowane można kupić w markecie budowlanym, stąd mój pomysł na renowację. Pomalowałam je szarą farbą w spreyu. Na razie mam je jeden sezon, więc nie wiem, czy w dalszej eksploatacji farba nie będzie się łuszczyć.
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 14:22, 13 gru 2015
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hi, hi, ty u mnie Sebek, ja u Ciebie. Tak, mam nowe, tylko M się nie połapał
Wszędzie staram się wymieniać na te z przelotkami. Bardzo je lubię. A że mam już na kilku oknach, to M nawet się nie połapał, czy to z innego okna przewieszone, czy nowe

A e-Muś podczytuje forum?

Szkoda,że ten śnieg na krótką chwilę,zima powinna być zimą...
Na Łowieckiej 13:07, 13 gru 2015

Do góry
Ilonko, gratki ślę na 300.
Czytam o problemach z jedzeniem u dziwci. Współczuję. Ja zawsze miałam głodomory i ciągle tylko światło w lodówce. Na jedzenie sporo kasy wydajemy. Obiad na 6 osób w dużych garach.
Ogródek Iwony 12:56, 13 gru 2015

Do góry
Z moim M tak łatwo nie jest. On wszystko zauważa. Tylko czasem się nie przyznaje, a mi z tym dobrze jest.
Dlatego się zastanawiam, czy nie zauważył, czy tylko udaje. Ale pytać się nie będę
Ogródek Iwony 12:13, 13 gru 2015

Do góry
Hi, hi, ty u mnie Sebek, ja u Ciebie. Tak, mam nowe, tylko M się nie połapał
Wszędzie staram się wymieniać na te z przelotkami. Bardzo je lubię. A że mam już na kilku oknach, to M nawet się nie połapał, czy to z innego okna przewieszone, czy nowe
Coś jeszcze, coś więcej... 12:10, 13 gru 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak pomyślę ile się nachodziłem za tymi turkusowymi bombkami to aż się dziwię, że się mi chciało A jak załatwiłem bombki to pani mi jeszcze musiała ściągać na zamówienie wstążkę w tym kolorze

Sebek, wczoraj byłam w Obi. Zawrót głowy z bombkami i ozdobami. Turkus był, a jakże w połączeniu ze srebrem na stoisku. Fajną świąteczną aranżację mieli. Kilka stołów, a na nich połączenie w dwóch kolorach struktur i faktur. Każdy stół w innym stylu udekorowany. Nie wiedziałabym, co wybrać. Szukałam ozdób w kolorze miedzi. Chciałam dodać w tym roku do mojego srebra i bieli. Nie było. Ale turkusy, czerwienie, blady róż, złoto, srebro, biel, kryształki ... Aniołki, domki, jelonki, krasnale, dzwonki, ... oczy mi się śmiały, jak u małego dziecka.
Chyba jakiś dekorator robił aranżację.
Tylko ceny ...
Kilka rzeczy wzięłam do ręki, sprawdziłam w czytniku cenę i odłożyłam...
Za rok sobie kupię, albo na wyprzedaży, jak radzisz. To dobry pomysł.
Ogródek Iwony 12:02, 13 gru 2015

Do góry
Karolu, śnieg jest mokry. Ale radość sprawił.
Na dachach biało, a pod nogami plucha
Ogródek Iwony 11:59, 13 gru 2015

Do góry
Wczoraj u Madżenki widziałam fajną inspirację i DIY na choinki elfa. Cyprysiki związane jak w czapki krasnoludków.
Czapki elfów
Nawigatorka podesłała fajny link, który kopiuję. A jak znajdę czas, moze zrobię takie choineczki. Gałązki zielone czekają na tarasie na inspirację.
Instrukcja krok po kroku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies