Iwona dzisiaj już ma dwa otwarte kwiaty ja paczkę wyślę jednak dopiero w poniedziałek. Agatek poza wiosną magnolia nie powala.. w słoiczku jest świeczka i wieczorami sobie oświetlam takich słoiczków u mnie nigdy za dużo, mam cały karton.
Niestety, nie miałam szans na oglądanie i wybieranie ciemierników, musżę się na razie zadowolić swoimi, w końcu też są ładne.
A magnolia prześliczna i nawet mróz jej nie zepsuł bardzo, rozwijają się nowe, nieprzemarznięte pąki.
Kulkowanie i stożkowanie. Żurawki mikre, bo obżarte przez opuchlaki. Reanimowałam, ukorzeniłam i mam nadzieję, że będą cieszyć:
Ten czeka na stożkowanie
A tu magnolia czeka na swoje miejsce
A tu pięknotka, ale to miejsce nie dla niej
Koreanka i świąteczne narcycy
Będzie cd. bukszpanu i w nim lawenda w lewo jeszcze 2m
Róże wystarczy podlewać raz w tygodniu ale trzeba dać wiadro wody pod taką już podrośniętą za często podlewałaś ja za długo nie mogę siedzieć bo jak popracuję w ogrodzie to kręgosłup mnie boli, żeby nie naprocsan to pewnie nic bym nie zrobiła też nie śpię, ale oglądam na leżąco tv
Wiosna chyba już na dobre zagościła
kilka fotek z dzisiejszego dnia
pierwsze żonkile
tulipanki wystawiają noski
moja ulubiona królowa wiosny czyli magnolia cała w pączkach
widziałam że w dobrej kondycji jest- dopiesciłas go przed zimą to się odwdzięcza.
ładne zdjęcia robisz- cykaj i pokazuj, bo bardzo przyjemnie jest je oglądać.
To co- kopiemy, garbimy, pielimy zzacisnietymi kciukami?
Oby do połowy maja, ja potem jeszcze do 9 lipca ( matko, ale kawał czasu w takim napięciu)
nie, zostaw. Im tnie sie tylko to co odstaje i się nie układa.
U nas jeszcze średniak pisał test na koniec podstawówy i teraz dumamy nad wyborem gimnazjum. jesli to lepsze to ezgamin predyspozycji językowych go czeka.
no własnie, pisze. Tez mnie troche łapie ścisk. Ale głównie zajmuję się rozluźnianiem jej bo ona jest mocno spięta.Twoja potem ma luz,czy egzaminy na studia?- moja ma jeszcze egzaminy bo na jej kierunek są