Witam Cię agaott

dziękuję za sugestie. O wrzosach i wrzoścach właśnie myślę
Kilka dzisiejszych i archiwalnych zdjęć z telefonu. To są zdecydowanie moje kolory... wszystko jest na froncie, musi więc pasować kolorystycznie do rabaty z różanecznikami.
Wiosennie przy samym budynku (obwódka jest zrobiona na razie tylko z przodu na odcinku kilku metrów, ale jest

). Wysypana korą, nie wiem, czy będę chciała to zmieniać na kamienie. Teraz jest kora i szyszki z racji niskiej ceny
Mam tu barwinka i serduszkę różowo-białą.
1,5 roku po posadzeniu zakwitła również Magnolia. Miała być Alexandrina, przysłali Lennei. W sumie to nawet lepiej

Kolor mi się bardzo podoba
Muszę jej dopiero zrobić ładną obwódkę, mam nadzieję, że nie pokaleczę korzeni...
Kocur sąsiadów wyjątkowo upodobał sobie ocieranie się o nią
A tak było wokół niej jeszcze niedawno
Obwódkę chyba zrobię po zewnętrznym obrysie krokusów? Czy bliżej pnia?
Kosaćce też już się schowały, ale zdjęcie wrzucę
Zeszłoroczne działania ze skarpą - obecnie lawenda jest obszerniejsza (ale jeszcze sucha, dopiero łapie kolor) i doszło 20 sadzonek karmnika ościstego, kilka kamieni itd. planuję jeszcze posadzić dzwonek karpacki w niebieskim kolorze pomiędzy lawendami i różami.
To jest skarpa frontowa, równoległa do domu. Druga skarpa jest prostopadła do tej, planuję podobne nasadzenie + górą ekran ze szmaragdów i jakieś kulki bukszpanowe itd.