Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

makkasia 22:03, 15 kwi 2015

U Ciebie jest Ultra kolorowo, pachnąco i niesamowicie
Mi skąd wiesz, ze Twoja stipa żyje...wiem, wiem ma zielone nitki ale jeśli jedna ma a inna nie ( większość nie ma) to znaczy, że ta która nie ma jest nieżywa ?
agata19762 22:03, 15 kwi 2015

Aniu moje cebulowe też szaleją
wczoraj i dzisiaj zwerbowałam eMa do ogrodu ...
wywieźliśmy kompost z całego kompostownika bardzo dużo tego było
w drugim przekopany nabiera mocy

muszę nadrobić swój wątek może jutro
bieda straaaaaaaaaaaaszna bez kompa ile można ślepać na telefonie ???
lojalna_ 22:20, 15 kwi 2015

To jest jakies zaczarowane ..... U mnie szafirki ledwo małym okiem łypia a tutaj bajka
Mala_Mi 22:35, 15 kwi 2015

an_tre napisał(a)
Aniu lubię do ciebie zaglądać, zawsze podziwiam ogrom nasadzeń i to co lubię najbardziej to kolory

Jak bez kolorów w ogrodzie???

Kasya napisał(a)

Moja mała rozplenica jakaś dziwna bo cały czas zielona ale mam tez kupione w doniczkach suche i dopiero wypuszczajace zielone zdzbla.
Patrzę tez jednocześnie jak masz zagospodarowane obszary z trawami.
Czy zanim cebulowe przekwitną to trawy juz bedą widoczne ?

Bo może mała to nie rozplenica?? Moje nawet malutkie są suche o tej porze.

Trawy jak będzie kilka dni ciepła to ruszą z kopyta. Na początku maja powinne kępy być już zielone Przynajmniej u mnie.. u Ciebie może być tydzień później.
A na razie cieszy nas wszytko inne..

popcorn napisał(a)
Cudne te trawy i żonkile w nich! webena w takim razie pewnie i zgnila..
chodzilo mi o cięcie runianki japonskiej napiszesz plis co i jak? kiedy, jak, czy te lodyzki sie potem regeneruja jakos? czy na łyso tniesz? u mnie tunianka to łodyga zakonczona listkiem, nie ma zadnych rozgalezien czy cus...hmm

Karola, ja przycinam tylko to co jest za wysokie. Rośnie sobie w ogranicznikach z foli falowanej .. i sama się zagęszcza. Madżen leci po całości do równa.. a u mnie jest luz blues.. i rośnie sobie jak chce.

W tym roku liście szafirków mam jakieś niższe niż zwykle.. i akurat to mnie cieszy

Mala_Mi 22:37, 15 kwi 2015

lojalna_ napisał(a)
To jest jakies zaczarowane ..... U mnie szafirki ledwo małym okiem łypia a tutaj bajka

Ha, ha.. właśnie foto szafirków wrzuciłam. U mnie dopiero zaczynają .. tam gdize cieplej i słoneczniej to zaczęły dopiero.. te są też od południa... taka przesadzana jesienią zbieranina.. ale żyją

Agania 22:38, 15 kwi 2015

Twoje kwiaty są jak z pocztówek
Mala_Mi 22:38, 15 kwi 2015

agata19762 napisał(a)
Aniu moje cebulowe też szaleją
wczoraj i dzisiaj zwerbowałam eMa do ogrodu ...
wywieźliśmy kompost z całego kompostownika bardzo dużo tego było
w drugim przekopany nabiera mocy

muszę nadrobić swój wątek może jutro
bieda straaaaaaaaaaaaszna bez kompa ile można ślepać na telefonie ???

Ja na telefonie to nic nie potrafię.. trochę poczytać . i to raczej tyko swój watek.. o obrazkach można zapomnieć.

Twoje dziś już dają czadu... chyba to najpiękniejsze prymulki u mnie. Dwie kępy i każda śliczna

Mala_Mi 22:40, 15 kwi 2015

Agania napisał(a)
Twoje kwiaty są jak z pocztówek

Dziś o Tobie myślałam.. a raczej o Twoich magnoliach.. zaczynają

Moja forsycja już jak potffór.. ale w tle magnolia sąsiadki zaczyna dawać pokaz

Ooo słabo ja widać na foto ...
Mala_Mi 22:44, 15 kwi 2015

makkasia napisał(a)
U Ciebie jest Ultra kolorowo, pachnąco i niesamowicie
Mi skąd wiesz, ze Twoja stipa żyje...wiem, wiem ma zielone nitki ale jeśli jedna ma a inna nie ( większość nie ma) to znaczy, że ta która nie ma jest nieżywa ?

Kasiu.. jak jest taka uschła i bez zielonego w środku to najprawdopodobniej jest dead. Jak pociągniesz mocniej za włosy to wylezie z ziemi.. i z tej nic nie będzie.

A to samosiewki wilczomlecza, miałam dużego i pięknego ale ... padł w zeszłym roku po braku zimy z mokra.. w szczelinach siewki zostawiłam.. i mi się podoba.

Mala_Mi 22:46, 15 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Wpadam z pozdrowieniami. Hiacynty "obniuchałam"

Oj pachną
A prymulki nie wiem czy pachną