U Ciebie jest Ultra kolorowo, pachnąco i niesamowicie
Mi skąd wiesz, ze Twoja stipa żyje...wiem, wiem ma zielone nitki ale jeśli jedna ma a inna nie ( większość nie ma) to znaczy, że ta która nie ma jest nieżywa ?
Aniu moje cebulowe też szaleją
wczoraj i dzisiaj zwerbowałam eMa do ogrodu ...
wywieźliśmy kompost z całego kompostownika bardzo dużo tego było
w drugim przekopany nabiera mocy
muszę nadrobić swój wątek może jutro
bieda straaaaaaaaaaaaszna bez kompa ile można ślepać na telefonie ???
Bo może mała to nie rozplenica?? Moje nawet malutkie są suche o tej porze.
Trawy jak będzie kilka dni ciepła to ruszą z kopyta. Na początku maja powinne kępy być już zielone Przynajmniej u mnie.. u Ciebie może być tydzień później.
A na razie cieszy nas wszytko inne..
Karola, ja przycinam tylko to co jest za wysokie. Rośnie sobie w ogranicznikach z foli falowanej .. i sama się zagęszcza. Madżen leci po całości do równa.. a u mnie jest luz blues.. i rośnie sobie jak chce.
W tym roku liście szafirków mam jakieś niższe niż zwykle.. i akurat to mnie cieszy
Ha, ha.. właśnie foto szafirków wrzuciłam. U mnie dopiero zaczynają .. tam gdize cieplej i słoneczniej to zaczęły dopiero.. te są też od południa... taka przesadzana jesienią zbieranina.. ale żyją
Kasiu.. jak jest taka uschła i bez zielonego w środku to najprawdopodobniej jest dead. Jak pociągniesz mocniej za włosy to wylezie z ziemi.. i z tej nic nie będzie.
A to samosiewki wilczomlecza, miałam dużego i pięknego ale ... padł w zeszłym roku po braku zimy z mokra.. w szczelinach siewki zostawiłam.. i mi się podoba.