Asia dziękuję fotkami zaczarowuję codzienność uczę się cały czas je robić
a, że choiny lubią wodę - to jest dla mnie bardzo dobra wiadomość
nornic nie mam -czasem jakiś gryzoń się trafi .....ale psica potrafi wyłapać w miarę szybko intruza
Sylwia spróbuję ,ale narazie nie ma co obcinać -on tyci jest ....tylko jeszcze nie wiem jak się derenie takie rozmnaża ....patyk do wody ? czy do ziemi ,jak hortensjowe ?
on nie przebarwiony ma liście zielono-żółte ,kwiaty białe
W poście chodziło o walkę z ćmą bukszpanową.
O swoich planach napisałam w poście wyżej. Trochę kolorów, nic szczególnego.
Hortensja o którą pytałaś to Hot Chocolate, ładna ale trudna w uprawie, lubi przemarzać.
Buziaki i kwiatuch.
Ja zakopywałm 30 wanien, z 50 kotłów, i z 300 doniczek, co to jest jedna duża skrzynka? Nic. Ale nie musisz zakopywać, najwyżej gdy będzie wielki mróz powyżej minus 25 stopni to tulipany zmarzną, ale nie oznacza to że zginą. Obecnie klimat jest inny i raczej nic się nie stanie gdy nie zakopiesz. Kup 10 worków kory i obsyp
skrzynkę dokoła, albo obłóż workami i po sprawie
Gosiu, przed ławeczką rozplenica, która nigdy nie kwitła Na etykietce było napisane, że Moudry. Ale ona mi z liści nawet na nią nie wygląda.
Po prawej stronie zdjęcia jest Miskant Siux. Polecam, potem pięknie się przebarwia"
Hejka
Wczoraj cyknelam foty tej nowej rabacie. Nie wygląda efektownie, brakuje jeszcze kilku sztuk bukszpan, ale mam nadzieję że za rok o tej porze będzie zachwycająco
Wykopalam Miodunka - poszła do cienia i poroniłam dużo sadzonek. Dosadzilam Trzcinnika krótkowłosego, został bodziszek Rozane,doszła turzyca sabinska i trzy szalwie Purple Rain. Wypełniłam tiarella i miniaturowymi hostami. No zobaczymy co z tego będzie