Moniu, mamy taka sama rabate, moja jeszcze mloda, robilam ja jesienia Patrzac na Twoja, jakze piekna, utwierdzam sie w przekonaniu, ze dokonalam dobrego wyboru
Za oknem snieg, w domu cudnie kwitna cytrusowe, zapach roznosi sie po calym domu. Kwitna storczyki i robi sie zakwas buraczany. Nastawiam co kilka dni, na przemian, w kilku slojach, tak, aby nie zabraklo do picia na codzien, przez kilka miesiecy.
Zima? To jezioro, to takie fajne miejsce dla rodzin. Z jednej strony dzieciaki jezdza na lyzwach, przy pomoscie pluskaja sie usmiechniete foczki, z tylu panowie graja w hokeja
Przydybalam sobie druga...Foczke Morsuje od okolo 5,6 lat, w tym roku ta forma sportu stala sie rowniez bardzo popularna i w Polsce, i to cieszy
Jesienia bylo sadzenie cebulowych, i jak co roku obiecuje sobie, ze nie, nie bede sadzic, tak co roku, kupuje tyle ile moge uniesc, i krzte wiecej, i sadze. Byly i takie spotkania, malusi nietoperzyk...
Byly swieta, jakze inne...Ale czy gorsze? Nie, po prostu inne i mysle, ze takie sytuacje, doskonale pokazuja nam, ze to co mamy na codzien, wcale nie jest takie oczywiste...
Dario, pierwszy byl juz jakos tak we wrzesniu, calkiem sporo, potem dlugo dlugo nic, Swieta byly biale i teraz...Byly dni, ze ciezarowki wywozily snieg z miast i wiosek...Sa dni, ze jest normalna zima, i sa dni, ze...Sama zobacz
Rozne zakatki Bawarii, w roznych miesiacach
Aganiu, tak, kiedys posadzilam i nic z tego nie wyszlo. Nie wiem dlaczego. Moze jeszcze raz sprobuje, piekne sa...Cudowne
Konkurencja? Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze u ogrodnika do ktorego czesto jezdze by wlasnie podziwiac rozne kwiaty, rosna one pomiedzy innymi roslinami. Rosna tez w grupie. Zabilas mi zagwozdzke, sprawdze to w tym roku kiedy bedzie ich czas.
Napisz prosze jak jej przygotowalas miejsce
Spojrz Tu pomiedzy trawami i czosnkami...
I dla przypomnienia, w ten piekny, zimowy wieczor Troche barw i pozytywnych mysli