Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:23, 20 paź 2020

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:22, 20 paź 2020

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:21, 20 paź 2020

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 17:19, 20 paź 2020

Do góry
Wyszłam dziś pierwszy raz od dwóch tygodni na mały spacer po ogrodzie...
Dale super ale już robia się brzydkie...
Hej ! 16:58, 20 paź 2020

Do góry
Kora z Krakowa Wita Was.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:49, 20 paź 2020

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:48, 20 paź 2020

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:46, 20 paź 2020

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:44, 20 paź 2020

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:32, 20 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Pięknie jak zwykle ,
Skąd Dorotka , czerpiesz te pomysły
Dziękuję
Pomysły tak jakoś pchają mi się do głowy, nie nadążam z ich realizacją. Przyniosłam patyki z porostami z lasu i żeby wyschły to je położyłam na oknie gdzie deszcz nie dochodzi. Stwierdziłam, że pasują do tych rojników.

Ogród za grosze 16:31, 20 paź 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Też w taki sposób robię sadzonki pod koniec czerwca:
Fajnie że reaktywujesz wątek

sadzonki róży eden rose

Mirko nie reaktywuję wątku, nie mam czasu na pierdoły, wpadłam tylko na chwilkę. Tak dużo dzieje się wokół, świat się zmienia i pędzi w przepaść, mam inne powinności. Ja jestem już obudzona. Pozdrawiam serdecznie i żegnam jesienną kompozycją.

p.s.
endywia (podobno zimuje w gruncie)
trochę witaminek dla rekonwalescentki covidowej

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:16, 20 paź 2020

Do góry
Kondzio napisał(a)

Pięknie!
Ogród za grosze 16:15, 20 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ale się zmieniło!!!! Na dobre. Dorobiłam się niezłej kolekcji liliowcow. Ładne są. Ale tak chciałaś tylko o liliowcach mówiłaś że je bardzo kochasz.

Widzę, że ukorzeniasz i róże i hortensje, ale czy coś z tego wychodzi czy są efekty . Dużo ładnych kwiatów nawstawialas,ale nie podpisane.
Ta hortensja różowa pod ścianą pięknie kwitnie.

Nic nie zmieniałam i nie będę zmieniać, Ogród uważam za skonczony. Dosadziłam tylko liliowce, epimedium, psiząb i storczyki ogrodowe. 3-4 lata testowałam rózne rośliny i pozostały te które u mnie chcą rosnąć. Elu na zdjęciu poniżej to Jarzmianka Moulin Rouge, rozsiała się i mam dużo sadzonek tak jak i popikowane ciemierniki białe albo czarne. Wzięłabyś je sobie gdybyś przyjechała.

Na tym zdjęciu widać rodgersję kasztanowcolistnej aesculifolia var. henricii, która u mnie ma złą miejscówkę, już brakuje mi cienia.

Orliki są duże i pełne, kłącza kupione w biedronce sporo się wysiało i przepikowałam na inną rabatę za liliowcami. Więc sobie rosną i kwitną na zmianę z gaurą, dziewanną, werbeną i naparstnicami zdobiąc liliowce.
A liliowce mają jeszcze pąki i czekają na słońce by dalej kwitnąć do mrozów.

Elu covid jest i będzie i musimy się do tego przyzwyczaić, tak jak jest wirus grypy, opryszczki czy brodawczaka. Wirus ten daje mniej powikłań niż grypa, ale…. jest genetycznie zmodyfikowany przez człowieka i niebezpieczny dla ludzi zbędnych ekonomicznie. Takich jak ja i Maja. Resztę sobie sama dopowiedz.
Elu ja nie kuszę i nie przekupuję. Liliowce tak się rozrosły, że można je dzielić i wtedy ładniej kwitną, ale ja nie mam już na to siły. Szukam więc chętnych do tej roboty w zamian za rośliny. Rok temu te starsze dzieliłam i oddałam 2 worki po korze kłączy zupełnie obcym osobom. Moje Liliowce to ciekawe odmiany i niektóre rzadko spotykane, kupione od kolekcjonerów. Mam też czerwoną odmianę Ruby Stella, jest siostrą od dawna znanej odmiany liliowca 'Stella de Oro' cenionej za rekordowo długie kwitnienie i kompaktowy wzrost. 'Ruby Stella' zachwyca pięknymi kwiatami w kolorze czerwonego wina z żółtym gardłem. Kwitnienie trwa bardzo długo, zwykle od czerwca aż do jesiennych przymrozków, trzyletnia kępa tej odmiany potrafi wytworzyć aż 400 kwiatów w ciągu jednego sezonu. Należy do odmian niskich, kępy liści osiągają około 30 cm, a w czasie kwitnienia wysokość wzrasta do 50 cm.

Tak, bardzo lubię liliowce, bo to łatwe rośliny, wszędzie rosną i wszystko wybaczają i brak nawożenia i podlewania. Mam swojego pupila Arabian Girl wyhodowanego przez polskiego zakonnika i wybitnego ogrodnika brata Franczaka.

Jeśli dotrwamy do przyszłego roku to zapraszam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:13, 20 paź 2020

Do góry
anpi napisał(a)
A nie ma go dziś u Was? U mnie świeci od samego rana
Kapustki urocze!!!Jedna piękniejsza od drugiej!
A indiańskimi akcesoriami to już w ogóle jestem zachwycona,uwielbiam piórka w ozdobach, skąd takie(tyle) wzięłaś?
Od rana była gęsta mgła u nas, ale w południe wyszło upragnione słoneczko. Nawet pranie wyschło na sznurach. Mąż pokosił trawnik, ja też trochę działałam na rabatkach.
Za miłe słowa dziękuję. Piórka leżały u mnie już ze 3 lata. Brat mojego męża ma sporo drobiu i poprosiłam, żeby zostawili mi piórka z perliczki. Już w ubiegłym roku miałam się zabrać za pióropusz, ale tak zeszło. W deszczowe dni musiałam sobie znaleźć zajęcie i padło na piórka.

Jeżówka - Echinacea 15:15, 20 paź 2020

Do góry
[img
Jeżówka Virgin
Ogród kwiatowy 15:10, 20 paź 2020

Do góry
Do wydania takie drzewko, jego nie miałam sumienia wywalać. Może ktoś chętny?
Osiedlowy ogródek 15:04, 20 paź 2020

Do góry
Ania dzięki

Viola patrz jaka piękna

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:51, 20 paź 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Monika Inspire wiecznie żywa

Tak i Endless Summer też
Hortensjowo 14:19, 20 paź 2020

Do góry
Helen napisał(a)
I jeszcze połączenie tego roku trzmielina na pniu z bacopą

Do powtórzenia w kolejnym roku

Bacopa wygląda ślicznie. Ona cały sezon tak ładnie wyglądała? Jestem na etapie zamawiania nasion i zastanawiam się nad bakopą.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:39, 20 paź 2020

Do góry

Nie ma to jak czytać wszystko, co jest napisane Dziękuję za pomoc i przepraszam za zamieszanie, teraz zdjęcia już są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies