Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:07, 09 maj 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Rulon z floksów wygląda zjawiskowo, miałam kiedyś ten gatunek floksów, ale gdzieś przepadł. Ogród pięknie się rozkręca.

Dorotka rozkręca się teraz pierwsze skrzypce grają Lilaki Majera. Mam otwarte drzwi tarasu zapach rozlega się wszędzie bo mam 3 szt.

Mniejszy taki zapachowy wieczór i pięknie jest.

Większy jeszcze nie cały rozwiniety

Ptasi gaj 23:01, 09 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Cunningham`a miałam, oddałam. Bardzo szybko kwitł u mnie, szybko rośnie, w kulkę. Ładny pokrój krzewu. Ale on przekwitł, a potem dopiero pozostałe 3 zaczynały...denerwowało mnie to i wymieniłam. Na Edelwaissa, ten jeszcze nie kwitł...a mam go 3 lata. To kara. Bogdzia mówi, że on potrzebuje więcej czasu...

Kindziu ja cunningham's... Mam darowanego a koniowi w żeby.... W każdym razie to fakt bardzo szybko rośnie. Wcześnie kwitnie bardzo ładnie wygląda jak nie ma pakow rozwiniętych. Potrzebuję dużo wody jak ma sucho od razu kwiaty oklapniete i lepiej jemu w cieniu.
Wniosek, że rośliny że sobą rozmawiają zwierzęta też.
Zobaczylam tego Edelwaissa nie ma porównania piękny jest. Ale bardzo powoli rośnie szerszy niż wyższy.
Ptasi gaj 22:48, 09 maj 2018

Do góry
U nas chmury wychodziły i popadalo nie wiele. Podlewałam wieczorem.
Nie wiem jak w Wawie czy padało telefony milczą boją się co znowu chce.

W każdym razie trawniki przy ulicach już wysychaja, nie kosza traw jak nigdy bo za sucho.
U nas codziennie patelni.
Ptasi gaj 22:40, 09 maj 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ładnie u Was, rabata przykościelna zadbana, musi tam być dobry ogrodnik i kochać to co robi.

Proboszcz raz w tygodniu je swiecona kropi. Tak mi powiedział na serio.

Widziałaś jak sekwoja rośnie. A ogrodnik taki jak ja ksiądz.
Co go spotkam do go pouczam choćby wczoraj z podlewanie. Przez 2 lata mówiłam mu ze modrzew piękny choruje miał jakieś robactwem nawet mu wpisałam na kartce co ma kupić i tak Pryskał prawdopodobnie w ogóle i jesienią go ściął.
Ptasi gaj 22:26, 09 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Reniu bede jutro na dzialce to sie dowiem o ile sie nie mele ma jeszcze metke.
Jezeli chodzi o tsugi jak kupilam to mialy paliki bambusowe mialy ok 1 m wysokosci. Choiny raczej rosna prosto. Pieniek sie nie wygina. Jedynie kontroluj boczne odnogi aby byla gesta lekko przycinaj w przyszlym roku.
Posadz i podlewaj lubi wode ale na razie nie zalewaj.

Ok dziękuję moje też właśnie miały paliki bambusowe i em po posadzeniu dał poważne drewienko, co by prosto rosło, ale jak nie trzeba...

A co do rododendrona nie zwróciłam uwagi na liście tyle kwiecia, a oglądałam na komórce
Ogród z łezką II 19:55, 09 maj 2018

Do góry
Kasiu u nas ukrop leje się z nieba pojedyncze chmurki na niebie.
Jadę aby pod wieczór coś zrobić i wczesnym rankiem bo w dzień masakra.

Azalia która kupiłaś piękna też kupię bo ich sporo u nas. Ma niepowtarzalny kolor bursztyn ze złotem i żółcia.
Moim zdaniem wszystkie ładne, ale niektóre mają to coś, że wchodzisz do szkółki i myślisz ta Najładniejsza.

To nie mój kolor azalii, ale chciałam tam inny niż różowy. Po drugiej stronie ogrodu mam biskupią, lawendową, różową i białą. Za dużo by tego szczęścia na raz było. Ale pachnie nieziemsko I świeci

Musisz na zmianę temperatury poczekać, bo się zajedziesz na tym słońcu. Dmuchnę do Ciebie, u nas dobra temperatura do robienia w ogrodzie
Japoński ogród Reni i Matiego 17:28, 09 maj 2018

Do góry
Reniu nie mam białej azalii to rododendron. Nazwę zobacz u mnie. Biała azalie widziałam wczoraj też na moim wątku nazwa jak chcesz to zobacz.
Ptasi gaj 17:25, 09 maj 2018

Do góry
Rododendron Nazywa się cunningham's show white

Ogród z łezką II 14:48, 09 maj 2018

Do góry
Kasiu u nas ukrop leje się z nieba pojedyncze chmurki na niebie.
Jadę aby pod wieczór coś zrobić i wczesnym rankiem bo w dzień masakra.

Azalia która kupiłaś piękna też kupię bo ich sporo u nas. Ma niepowtarzalny kolor bursztyn ze złotem i żółcia.
Moim zdaniem wszystkie ładne, ale niektóre mają to coś, że wchodzisz do szkółki i myślisz ta Najładniejsza.
Ptasi gaj 14:37, 09 maj 2018

Do góry
Cd koscielne

Ptasi gaj 14:34, 09 maj 2018

Do góry
Cd koscielne

Ukojenie 11:21, 09 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Zojka ja już cynie dwa tyg temu posiałam i właśnie jutro, albo pojautrze będę wysadzać
co do ślimaków bezmuszlowych na razie brak - uffff
z muszlami są, ale to jeden dwa na rabatce więc jeszcze nie najgorzej - susza duża i to im widać nie sprzyja

Nie chce nic mówić aby nie zapeszyc, ale ślimaków u mnie brak.
Ja zamierzam dopiero dzisiaj albo jutro wysiąć cynię i tam inne co wyrośnie to wyrośnie ziemia nagrzana to szybko powschodzi.
Jeszcze Macieja nie posiana ale samo Siejka są więc będzie wcześniejszą i późniejszą. Smagliszka też się wysiała coś werbeny nie widzę w glebie czekam aż wyrośnie, ale chwasty już wyższe więc chyba wszystko Motyka zeskrobie i posadzę nowe.
Ptasi gaj 11:12, 09 maj 2018

Do góry
Też rododendrony piękne które zamierzam kupić na nową rabatem kwasolubow azalie powyższe też.

Ten piękny

Dużo też polskich odmian tzw królewskich np Bolesław Chrobry, Kazimierz Odnowiciel już nie pokazuje fot można sprawdzić w necie

Długo mi się foty ładują ale ta na koniec przykościelna

Ptasi gaj 11:01, 09 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
A czy ta biała azalia pachnie?

Urszulla nie wiem bo nie wachałam ale wczoraj będąc w szkólce zrobiłam fotkę białej azali bardzo ładna sprawdź w internecie. Biel porazajaca a w środku mała plamka żółtego koloru.

Bardzo mi się podobała ta azalia

Ta też urocza

Ogród z łezką II 10:25, 09 maj 2018

Do góry

Kasiu bylam dzisiaj na miescie, ludziska takie poopalane jak w lipcu.
Tez jestem najbardziej nos ktoras skora schodzi.

Kasiu piekne te rozaneczniki bialy i czerwony.
Dzisiaj bedac po poludniu na spacerze przechodzilam obok naszej parafii niedaleko rosly lany tulipanow.
Na odmiane przy kosciele rosna rozaneczniki, zapach nie z tej ziemi.
Ale zdziwilam sie jak opiekun ogrodu podlewal te slicznosci nie pod korzen tylko deszczownicami.
Mowie do niego co robi odpow ze od 6 lat tak robi.
Obfocilam zaraz wstawie tylko telefon sie zaladuje.

U nas wieczorem w Zabrzu dość przyzwoicie popadało, mam nadzieję, że w Pszczynie też. Teraz raczej zachmurzone, chociaż ciepło, słonko słabo widoczne. Już byś się dzisiaj u nas nie opaliła
Tak, wszystko na raz kwitnie : i tulipany, i kwasoluby, i róże powolutku zaczynają...

Dziwne, że ich nie popali, jak tak podlewa...
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:29, 09 maj 2018

Do góry

Ja nie moge Dorota, ale powojnik. Jak on zakwitl to wszystko powinno kwitnąć tej wiosny.
Kupilam tez montane wsadze do ziemi po Zośce.
Rulon to floksy.
Ide jeszcze ogladac u ciebie
Dziękuję za miłe słowa, kiedyś jako uczennica dostałam sadzonkę tego bordowego bzu od taty koleżanki z zapowiedzią "tylko dbaj o niego" Minęło wiele lat, on jest już starszym człowiekiem, ale czasem przejeżdża obok mojej działki traktorem. Widzę jak patrzy w stronę mojego ogródka.Nie jestem pewna, czy u Niego jeszcze jest ten lilak.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 05:09, 09 maj 2018

Do góry

Rzeczywisci centralna to Chorwacja teraz.

Kasiu dlaczego piszesz, ze cie minie.

Bo wszystko przekwitnie
Ptasi gaj 22:39, 08 maj 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Elu cudowne masz te azalie. I to oczko... ach...

Anka to dopiero pierwsza azalia kwitnie. Reszta w pogotowiu.
Zaraz wstawie przykoscielny ogrod rozanecznikowy to sa okazy.
Chodzilam dzisiaj wiec i foty zrobilam trafilam na łan bzu Majera... Dech zapiera.

Oczko jeszcze 2 tygodnie i bedzie przy brzegach kwitlo.
Ptasi gaj 22:34, 08 maj 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Elu jaka nazwa białej azalii? Czy tsuge palikowałas jak była mniejsza? Pytam bo kupiłam 2 sztuki i muszę ją prowadzić. Zrobię fotki to wstawię u siebie

Reniu bede jutro na dzialce to sie dowiem o ile sie nie mele ma jeszcze metke.
Jezeli chodzi o tsugi jak kupilam to mialy paliki bambusowe mialy ok 1 m wysokosci. Choiny raczej rosna prosto. Pieniek sie nie wygina. Jedynie kontroluj boczne odnogi aby byla gesta lekko przycinaj w przyszlym roku.
Posadz i podlewaj lubi wode ale na razie nie zalewaj.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:27, 08 maj 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

U was jest wszystko ok, to u nas wariactwo jakieś

Rzeczywisci centralna to Chorwacja teraz.

Kasiu dlaczego piszesz, ze cie minie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies