Kindziu ja cunningham's... Mam darowanego a koniowi w żeby.... W każdym razie to fakt bardzo szybko rośnie. Wcześnie kwitnie bardzo ładnie wygląda jak nie ma pakow rozwiniętych. Potrzebuję dużo wody jak ma sucho od razu kwiaty oklapniete i lepiej jemu w cieniu.
Wniosek, że rośliny że sobą rozmawiają zwierzęta też.
Zobaczylam tego Edelwaissa nie ma porównania piękny jest. Ale bardzo powoli rośnie szerszy niż wyższy.
Proboszcz raz w tygodniu je swiecona kropi. Tak mi powiedział na serio.
Widziałaś jak sekwoja rośnie. A ogrodnik taki jak ja ksiądz.
Co go spotkam do go pouczam choćby wczoraj z podlewanie. Przez 2 lata mówiłam mu ze modrzew piękny choruje miał jakieś robactwem nawet mu wpisałam na kartce co ma kupić i tak Pryskał prawdopodobnie w ogóle i jesienią go ściął.
To nie mój kolor azalii, ale chciałam tam inny niż różowy. Po drugiej stronie ogrodu mam biskupią, lawendową, różową i białą. Za dużo by tego szczęścia na raz było. Ale pachnie nieziemsko I świeci
Musisz na zmianę temperatury poczekać, bo się zajedziesz na tym słońcu. Dmuchnę do Ciebie, u nas dobra temperatura do robienia w ogrodzie
Kasiu u nas ukrop leje się z nieba pojedyncze chmurki na niebie.
Jadę aby pod wieczór coś zrobić i wczesnym rankiem bo w dzień masakra.
Azalia która kupiłaś piękna też kupię bo ich sporo u nas. Ma niepowtarzalny kolor bursztyn ze złotem i żółcia.
Moim zdaniem wszystkie ładne, ale niektóre mają to coś, że wchodzisz do szkółki i myślisz ta Najładniejsza.
Nie chce nic mówić aby nie zapeszyc, ale ślimaków u mnie brak.
Ja zamierzam dopiero dzisiaj albo jutro wysiąć cynię i tam inne co wyrośnie to wyrośnie ziemia nagrzana to szybko powschodzi.
Jeszcze Macieja nie posiana ale samo Siejka są więc będzie wcześniejszą i późniejszą. Smagliszka też się wysiała coś werbeny nie widzę w glebie czekam aż wyrośnie, ale chwasty już wyższe więc chyba wszystko Motyka zeskrobie i posadzę nowe.
Urszulla nie wiem bo nie wachałam ale wczoraj będąc w szkólce zrobiłam fotkę białej azali bardzo ładna sprawdź w internecie. Biel porazajaca a w środku mała plamka żółtego koloru.
U nas wieczorem w Zabrzu dość przyzwoicie popadało, mam nadzieję, że w Pszczynie też. Teraz raczej zachmurzone, chociaż ciepło, słonko słabo widoczne. Już byś się dzisiaj u nas nie opaliła
Tak, wszystko na raz kwitnie : i tulipany, i kwasoluby, i róże powolutku zaczynają...
Dziękuję za miłe słowa, kiedyś jako uczennica dostałam sadzonkę tego bordowego bzu od taty koleżanki z zapowiedzią "tylko dbaj o niego" Minęło wiele lat, on jest już starszym człowiekiem, ale czasem przejeżdża obok mojej działki traktorem. Widzę jak patrzy w stronę mojego ogródka.Nie jestem pewna, czy u Niego jeszcze jest ten lilak.
Anka to dopiero pierwsza azalia kwitnie. Reszta w pogotowiu.
Zaraz wstawie przykoscielny ogrod rozanecznikowy to sa okazy.
Chodzilam dzisiaj wiec i foty zrobilam trafilam na łan bzu Majera... Dech zapiera.
Oczko jeszcze 2 tygodnie i bedzie przy brzegach kwitlo.
Reniu bede jutro na dzialce to sie dowiem o ile sie nie mele ma jeszcze metke.
Jezeli chodzi o tsugi jak kupilam to mialy paliki bambusowe mialy ok 1 m wysokosci. Choiny raczej rosna prosto. Pieniek sie nie wygina. Jedynie kontroluj boczne odnogi aby byla gesta lekko przycinaj w przyszlym roku.
Posadz i podlewaj lubi wode ale na razie nie zalewaj.