Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Pszczelarnia 22:20, 30 paź 2012

Do góry
Pszczółko ja też czekam z Lilypola na lilie i nie tylko chyba zwariowałam o tej porze sadzić lilie a jak nie będzie cieplej?
Rododendronowy ogród II. 22:02, 30 paź 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Bogdziu, roślinki już trochę powariowały, u mnie od sierpnia kwitnie ciemiernik, sasanka, a nawet tawuła wczesna zakwitła kilkoma kwiatkami. Nie wiem, co będzie z liliami,które kupowałam w Twojej obecności. Urosły z 20 cm...

Weroniko co Ty piszesz? Myslę ze moje nie wyrosły ale prawde mówiąc nawet nie wiem gdzie je posadziłam. Tyle tych cebul miałam. Jednak nie widziałam żeby gdzies wyrosły jakiekolwiek lilie. Wiem że lilie św Antoniego zawsze na jesieni wypuszczają listki i tak przetrzymują zime i nic się nie dzieje im, może te lilie posiadasz i wypuściły?Ale one tylko rozetę z liści wypuszczają a nie na 20cm.
Pszczelarnia 19:53, 30 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przyszły zamówione lilie - mus wsadzić: LO Pink Heaven, LO Triumphator, LA Koures, OPet Ovatie. I przykryć stroiszem.

Pod koniec tygodnia jesień ma wrócić
Ewo, zajrzyj do mnie, o oborniku, i nie tyko, napisałam
Pszczelarnia 19:19, 30 paź 2012

Do góry
Przyszły zamówione lilie - mus wsadzić: LO Pink Heaven, LO Triumphator, LA Koures, OPet Ovatie. I przykryć stroiszem.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:40, 30 paź 2012

Do góry
Z tym klonem to długa historia. Ale jeszcze sprawdzę koło Strzegomia (Bodnar). I jeszcze mam w zanadrzu 2 szkółki. U mnie na posadzenie czekają jeszcze 3 róże i 15 bukszpanów. Przyszły lilie.
I za każdym razem mówię mojemu M., że już kończymy sezon .......... . A on sobie właśnie szpadel "profi" i piłę do żywopłotów kupił. I jak tu kończyć?

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 00:59, 27 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Fajne te kamienie i cudne tawułki za nimi! Ale trudno się musi z nich trawę wyrywać... wiem że trochę późno, ale włóknina pod nie by się przydała? Nie przerastałoby tak
Szkoda jałowca i wisienki
Jakie masz lilie wypasione! I glicynię chyba! I jak szybko tujki urosły!
I fajną stodołę z kamienia polnego po sąsiedzku I pomidorek! Nie pomyślałam - po prodtu taka doniczka... nie miałam nigdy wiszących stąd pewnie na pomysł nie wpadłam
Jakie róże! I hosta! Cudnie
Narzekałaś a ja tu nie widzę wcale jakiejś tragedii!

Może podpis wystarczy wziąć między znaczniki html: url? Taka kula ziemska z kasetka nad polem w ktorym sie pisze?

Mój ogród

Karolino kamienie były murowane wiec teoretycznie powinny być szczelne- a jednak chwasty każdą szczelinkę znajdą -niestety...w tych szparach na spękaniach w które wpadło odrobinkę ziemi rosną też tawułki które same sie wysiały
Jałowca chciałm uratować i przesadziłam go za płot - był zbyt mocno złamany i niestety padł
Danusia kiedyś napisała że natura czasami nas wyręcza -pasuje do wisienki - nie pasowała mi w tym miejscu a szkoda mi było wyciąć - po burzy problem sam się rozwiązał
co do stodoły to miała być przekształcona na budynek mieszkalny i chcieli ją obtynkować ale na szczęście plany legły w gruzach i dalej mam ładne widoki
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:15, 25 paź 2012

Do góry
Przyszłam z rewizyta i sie zachwyciłam. Piękne masz oczko wodne , prześliczne lilie , piękne bylinowe rabaty i rabatka z rozplenicami i głosuję zdecydowanie za klonem ,jakimkolwiek, jaki Ci się spodoba, będzie pieknie wyglądał.Pozdrawiam serdecznie.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:13, 22 paź 2012

Do góry
Witam

ale kwiatów
goździki pieknie pachną, może uda Ci się je gdzieś przemycić

lilie z ostróżkami koniecznie do powtórzenia pieknie razem wyglądają

pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 20:13, 22 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Piękne jeszcze dalie.. moje przymrozek już załatwił i musiałam wykopać ..ale to dobrze, bo zapowiadają zimno, a tak wykopywałam jak ciepełko

I jako płetwonurek melduję, że synuś u mnie w stawie w stroju płetwonurka ..wycinał lilie Miałam ja zrobić jaja i pokazać się w piance, z płetwami nad moim oczkiem.... ale... strój za ciasny był..... I stopek nie przywiózł... a ja zmarzlak jestem

Teraz w piątek już wykopię, najwyższy czas Ciągle mi szkoda było
Ty Aniu też płetwonurek? Poznaliśmy się z M w klubie płetwonurków, dawno już wyczynowo nie pływaliśmy. Ale to były czasy
Kiedyś pływaliśmy na zawodach w wodzie, która miała 6 st. Teraz nikt by mnie nie przekonał żadnym argumentem Ale wtedy też nie lubiłam pianki.
Nigdy nie mów nigdy 20:06, 22 paź 2012

Do góry
Piękne jeszcze dalie.. moje przymrozek już załatwił i musiałam wykopać ..ale to dobrze, bo zapowiadają zimno, a tak wykopywałam jak ciepełko

I jako płetwonurek melduję, że synuś u mnie w stawie w stroju płetwonurka ..wycinał lilie Miałam ja zrobić jaja i pokazać się w piance, z płetwami nad moim oczkiem.... ale... strój za ciasny był..... I stopek nie przywiózł... a ja zmarzlak jestem
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:49, 21 paź 2012

Do góry
Witam Majeczkę z nowym avatarkiem.. i dwie Anie i Julitkę.....
ANiu goryczka rozrośnie się.... rozrośnie się... chociaż robi to bardzo powoli...
Maja... na ławeczce można siedzieć tylko do czerwca... potem siedzi na niej rozplenica... jak panisko .... ciągle się przymierzam to przerobienia tego miejsca.. ale za dużo innych mam pomysłów.... a czasu za mało..
Aniu an_tre... zawsze powtarzam nie mam wprawy mam fantazję....

MOja ostatnia fantazja wymyśliłam z synusiem.... jak ściąć rośliny wodne by nie gniły... synuś ma piankę do nurkowania...... Mówię przywoź piankę, koniecznie płetwy i będzie hicior ogrodowiska..... ja w moim oczku wodnym w stroju do nurkowania......

Ale zapomniał stopek........ i stwierdziłam... mam fantazję, ale jestem ciepłolubna.. aż tak dla kałuży się nie poświecę.... poza tym pianka strój klaustrofobiczny......

Synuś mnie uratował, stwoierdził, że on to mi zrobi... ......... pościnał wszystko, lilie przestawił na zimę niżej czyli głebiej... a ja zołzowata matka.. pozwoliłam na takie ekscesy...... gołe stopy i taka zimna woda... To już nie fantazja.. to głupota i brak odpowiedzialności....

A tu wcale się nie cieszy.... krzyczy, że zimno!!!!!!!

Mój 4 arowy azyl... 21:33, 20 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
((...) Róże piękne .

Aniu, na zdjęciu tylko

asc napisał(a)
Kwitnącego bluszcza jeszcze na oczy nie widziałam ....
Kolory jesieni..... w taką pogodę jesień jest nie gorsza od lata Też dziś oczy nie mogłam oderwać

Aniu, jesień nasza nie na darmo złotą się nazywa. Dobrze, że samej pluchy nie mamy A lilie przesadzę

Dzidka napisał(a)
Jesteś szczęściarą, że doczekałaś się kwitnącego.
Nieczęsty , to widok.

Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że kwitnący bluszcz to rzadkość Stare egzemplarze muszą kwitnąć

Mój 4 arowy azyl... 21:09, 20 paź 2012

Do góry
Acha... wpadłam napisać.. że lilie możesz śmiał posadzić jeszcze teraz.. moje rekordzistki były sadzone na początku stycznia..... problemem było znaleźć miejsca gdzie nie ma śniegu i daje się wbić łatkę.. Tydzień temu przesadzałam swoje lilie.... najwyżej nasypiesz troszkę grubiej ziemi (wiosną rozgarniesz) czy liści... korę....
Mój kawałek raju II 09:34, 20 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu u mnie jest tak jeszcze ciepło, że ja swoje będę przesadzała, nic im nie będzie, złapią trochę najwyżej powietrza, bo siedzą u mnie pod brzoskwinią a tam nie za bardzo ziemia i cień od gałęzi w folii otwartej było dzisiaj 24 st.,

Królik ma zniżkę teraz dobra na lilie nie wiem czy nie dokupić a sadzi się je we wrześniu i październiku

ja sadziłam lilie nawet w listopadzie, a raz w kwietniu, wszystkie wyrosły i pięknie kwitły za to min kocham lilie choć oczywiście głównie za ich piekno
Mój kawałek raju II 23:40, 19 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Królik ma zniżkę teraz dobra na lilie nie wiem czy nie dokupić a sadzi się je we wrześniu i październiku

Ja w tym roku jestem nie zadowolona z sadzonek i cebul od Królika, a też były ze zniżką i na dodatek przysłał 'gratis', cebule były tak zasuszone, że mało która puściła kiełki.
Mój kawałek raju II 23:13, 19 paź 2012

Do góry
Basiu u mnie jest tak jeszcze ciepło, że ja swoje będę przesadzała, nic im nie będzie, złapią trochę najwyżej powietrza, bo siedzą u mnie pod brzoskwinią a tam nie za bardzo ziemia i cień od gałęzi w folii otwartej było dzisiaj 24 st.,

Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 19 paź 2012

Do góry
Vito, to Ty masz ogród podzielony na "pokoje", moja wymarzoną różę EDEN na ceglanej ścianie.
Milo mi, że "koronki wpadły" Ci w oko.
Moniiko, Twój ogród z pięknym tarasem pod Gdańskiem odwiedziłam. Powojniki, róże, lilie bardzo mi się spodobały.
Slawko, będę cię odwiedzać, bo już mi się spodobały Twoje rysunki i projekty ogrodów, a jako studiujący architekturę krajobrazu podpowiesz nam roslinne nowinki, nowoczesność w ogrodzie...
Aniu, u Ciebie się kąpią większe grupy, bo i woda wielka.
Carolino, moje ciemierniki zarosły astrami i bym o nich zapomniała. Teraz je wyeksponowałam i przesadziłam na pierwszy plan, jak mają kwitnąć aż do kwietnia.

Ale się dzieje na O. a ja miałam ograniczyć czas by starczało na inne przyjemności.
Bogdzia sypie wierszami z rękawa, nasze ogrodniczki mają talenta artystyczne różniste, malują i haftują piękne obrazy, tworzą biżuterię, prace szydełkowo drutowe itd. podziwiałam na wątku "Nasze drugie hobby", a może sama tam coś pokażę, jak znajdę chwilę.
Zuzo, Ell, Reni, nie znałam Was od tej drugiej strony.
Pozdrawiam.

Lubię zmiany, więc dzisiaj przesadziłam Anabelki w cień tawuł wczesnych, a w ich miejsce posadziłam małe tawuły japońskie. Przy okazji wymieniłam ziemię na lepszą i znalazłam miejsce na dodatkowe róże.
Widać dzisiaj złoto jesieni.
Mój ogródek pod Gdańskiem 21:52, 19 paź 2012

Do góry
Dziękuję Moniiko za odwiedziny i miłe słowa. Twój taras, róże, lilie i powojniki śliczne.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:33, 17 paź 2012

Do góry
pomponella jest tam w ilości 4 szt. w kwadracie co mniej więcej 40-50 cm( wspaniała róża - do tej pory kwitnie ) , mam posadzone rozplenice - gdzie było miejsce , ale mam tam też gdzie nie gdzie lilie - jednak róże ( mam cały czas kwitnące), zanim zakwitną i czasami między kwitnieniami są tylko zielone , dlatego zdecydowałam się na lilie a wiosną czasami podsadzam tulipanami -,lubię kolory . aha tam jest też piórkówka., ogólnie miał to być taras tylko rózany więc chyba nic więcej nie będę sadzić trochę o moich różach jest tutaj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=32452
Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 00:24, 17 paź 2012

Do góry
gregx napisał(a)

śliczne zdjęcie - mała ogrodniczka przy lawendzie.
A tu gdzie te lilie widzą mi się małe trawki lub... ze wzlędu na to, że pasek dość wąski jest to może niski żywopłocik z bukszpanu żeby cegły były jednak widoczne, no chyba że zdecydujesz się poszerzyć tą rabatkę, ale zdaje się, że tam jest przejście na ogród i nie ma miejsca. A może kulę z cisa na pniu?.....
Pęcherznice - słyszałam, ze jak się je tnie to pięknie się rozrasta można też formować w kule ale nie jest zimozielona nie wiem czy nie za blisko są posadzone.

Inni napewno podrzucą też jakieś pomysły ale przeanalizuj realizacje Danusi, napewno coś dla siebie znajdziesz.

Pozdrawiam lecę spać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies