Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zuza12 11:32, 18 gru 2012

Aniu piekne te Twoje lilie. Ja uwielbiam je za zapach. Te które są w moim ogrodzie przywiozłam ze starego ogrodu mojej mamy. Na początku jak zakładaliśmy ogród to lilie były chyba pierwszymi na które zgodziłam się bez problemu. Zdecydowanie odrzuciłam po pierwszym sezonie mieczyki (gladiole). Strasznie mnie drazniły jak się przewracały i trzeba je było ciagle podpierać.
A to dla Ciebie moje okazy.
andziulka 15:24, 18 gru 2012

Witaj Aniu, wpadłam na chwilę obejrzeć Twoją zimę, a u Ciebie lato
Pozdrawiam cieplutko. Fajny nowy awatarek
Gardenarium 15:42, 18 gru 2012

Aniu, dziękuję za wspaniały wiersz. hoho, rozwijasz się

Instagram Ogrodowiska
Syla 15:51, 18 gru 2012

asc napisał(a)
Zeta... jakie u mnie inspiracje... teraz to zakomplemenciłaś.... Ale przyjmuję Łechtam moją próżność ogrodnika.....tak mimo woli się połechtało

Martek - astry posadziłam pierwszy raz... I nie wiem co wymyślę w przyszłym sezonie.. ale ja raczej skłaniam się ku bylinom.. mniej z nimi zachodu. Krócej kwitną, ale ... wymagają mniej pracy ..... a ja niestety muszę dążyć do ogrodu bardziej bezobsługowego .... czasowo nie wyrabiam i tak... na zimę tylko róże trochę podsypałam.... zapowiadają duże mrozy, zero śniegu.. oj, oj, oj...... niedobrze...

Pszczółka... zapraszam pożyczę te karabiny.. takie mogą być??

Ogrodowiskowa Tygrysica !!!!! ściskam Aniu mocno
Pszczelarnia 16:05, 18 gru 2012

Mogą. Ładny kolor mają.
betysia 17:12, 18 gru 2012

Anus...tyle do nadrobienia ale jak zawsze to rozkosz dla zmyslow...
dzisiaj na chwilke aby powiedziec,ze jestem...moze nie w szczytowej formie ale juz z gorki...

tuliskam...przedswiatecznie :...

grembosia 17:55, 18 gru 2012

Aniu, lilie boskie. W takie ponure dni jak dzisiaj, dodają energii.
Z tą dmuchaną lalą to się nieźle uśmiałam.
Ja też ta z tych problemowych, ale szykuję się do podjęcia kolejnej próby
Mala_Mi 18:08, 18 gru 2012

O matko!!!! Ale cudne!!!!!! Triumfatora MUSZĘ mieć!!!! Pachnie?

Kindzia - Triumfator pachnie bardzo słabiutko... fajna lilia dla tych co nie lubią zbyt intensywnego zapachu... a kwiaty ma obłędne ... mam ją pierwszy rok, a już zachwyciła....

A Ty nie masz żadnych pożeraczy podziemnych ? Czy masz jakieś sposoby na nie.
Bo mi te małpy wyjadają systematycznie wszystkie lilie,nawet dziury w koszyczkach wygryzły.
Tylko białej tzw. Św. Antoniego nie ruszają, a ona bez koszyka nawet rośnie.

Renatko - mam pożeracze, ale skutecznie z nimi walczę metodami niehumanitarnymi... próbowałam po dobroci i łagodną perswazją... poszłam na wojnę, chociaż głoszę hasła pokojowe...
Lilii św Józefa nie mam, sadziłam kilkakrotnie, a nawet w tym roku.. i to jedyne lilie które nie chcą mi rosnąć.. ale jest tyle innych, że przeżyję ich brak

Lilie podziwiam, bo uwielbiam je za wszystko; szkoda, że nie spisywałam swoich, ale może jeszcze rozszyfruję...jak będę na emeryturze!!
u nas W nocy mróz, w dzień chlapa i szklanka, po co na łyżwy chodzić!

Irenko.. ja też nie zapisywałam jakie i gdzie mam.. i stąd dużo nn. Lilie są tak niektóre do siebie podobne, że zrezygnowałam z ustalania nazw.. są, są ładne .. i mi to wystarcza.. ale dla chętnych zrobiłam pokaz z nazwami.... jeszcze trochę mam do pokazania, ale wrzucam po trochu ..
Pogoda u nas taka sama, i ani grama śniegu..

Aniu piekne te Twoje lilie. Ja uwielbiam je za zapach. Te które są w moim ogrodzie przywiozłam ze starego ogrodu mojej mamy. Na początku jak zakładaliśmy ogród to lilie były chyba pierwszymi na które zgodziłam się bez problemu. Zdecydowanie odrzuciłam po pierwszym sezonie mieczyki (gladiole). Strasznie mnie drazniły jak się przewracały i trzeba je było ciagle podpierać.
A to dla Ciebie moje okazy.

Zuza..moje pierwsze lilie to też od mamy, wiec wartość sentymentalna jeszcze dochodzi... i te czerwone twoje to takie jak moje Do mieczyków też się zraziłam, mam jeszcze jakieś niedobitki.. co wtykam gdzie popadnie, ale wolę je oglądać u innych Dziękuję za lilijki sentymentalne Zółtych takich nie mam, a są ładne
Mala_Mi 18:11, 18 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Aniu, dziękuję za wspaniały wiersz. hoho, rozwijasz się

Wspaniały to on nie był...ale naprawdę się starałam
Za to irys z orlikami i trafki.... boskie zestawienie... moje nienasycone chciejstwo od razu zrobiło przegląd ogrodu, gdzie taki zestaw by wcisnąć ..oj ... niereformowalna jestem zupełnie
Mala_Mi 18:18, 18 gru 2012

Witaj Aniu, wpadłam na chwilę obejrzeć Twoją zimę, a u Ciebie lato
Pozdrawiam cieplutko. Fajny nowy awatarek

Aniu ..... Hi, hi.. a ja u Ciebie dziś też byłam.... jak tylko zobaczyłam ile śniegu u Was to od razu skoczyłam do Ciebie... ale widzę, że si odkopałaś i macie się dobrze

Ogrodowiskowa Tygrysica !!!!! ściskam Aniu mocno

Sylwia..... kiepska ze mnie tygrysica.. wyleniała Foto sprzed 7 lat...... takie starocie ... teraz bardziej wyleniałam...

Mogą. Ładny kolor mają.

Pszczółka.. to to super....... bo innych trudniej byłoby znależć.... już się zakurzyły ... taki kapelusz się ze mnie zrobił....

Aniu, lilie boskie. W takie ponure dni jak dzisiaj, dodają energii.
Z tą dmuchaną lalą to się nieźle uśmiałam.
Ja też ta z tych problemowych, ale szykuję się do podjęcia kolejnej próby

Grembosiu Zaraz dam kolejne lelije... mi też energii potrzeba...
Problemy odrzucałam już 2 razy.. raz na 5 lat, a raz na 2.... ale jeszcze nie teraz...do wszystkiego trzeba mieć przekonanie.. wtedy i silnej woli nie trzeba A moja wola słabiutka .....
Nawet w ogrodzie brak konsekwencji i silnej woli