Fajnie jeszcze te suche wyglądają, ale niektóre już całkiem przez ptaki obrane. Na berberysach i irgach korali już brak, mam nawet fotki jak kwiczoły skubią irgę, ale dopiero jak zgram pokażę
w zeszłym roku o tej porze już kosiliśmy na rabatach i drzewa cięłam, a teraz nie wiadomo kiedy zacznę i pewnie ze wszystkimi nie zdążę....Pocieszam się, że sadownicy mają gorzej
Jeszcze z soboty gdy słonko świeciło, a śniegu prawie nie było
Wierzby o tej porze roku w słonku aż świecą na żółto lub pomarańczowo w zależności od odmiany
Dziękuję za tak miłe słowa, czasem robię tort, ale bardzo rzadko. Te cyklameny raczej nie nadają się do ogrodu, one bardzo wrażliwe są na przemarzanie.
Dziękuję z wnukiem wymyśliliśmy zimową dekorację, wykonanie takiego tortu to sporo pracy. Lubię takie wyzwania, tylko sił mam za mało na realizację.
Fiołki dostałam, ale udekorowałam je sama, jakoś smętnie wyglądały w tych brązowych doniczkach.
Wspomnienia i tęsknota za czasem spędzanym w altanie.
Taki pomocnik jest bardzo przydatny Pamiętam jak mi się popsuł w zeszłym roku i zanim kupiłam nowy to cięłam ręcznym ręce bolały przez tydzień a i praca wolniej szła a z nim rach ciach i zrobione
Ja już od soboty je pochłaniam Kupne na zmianę z własnej roboty
Wszyscy się ze mnie śmieją, a jak jest blisko tłusty czwartek to taka mnie ochota na nie nachodzi, gdzie cały rok mogą leżeć i nawet na nie nie spojrzę
To nasionka jakie do tej pory zgromadziłam i więcej raczej już nie kupię - No mam taką nadzieję zostały tylko ogórki do wybrania jeszcze
W zeszłym roku już niektóre z tych nasion również wysiewałam i mogę polecić pomidory odmiany Kmicic - przepyszne są. Marchewka Amsterdam bardzo smaczna - słodka. Oczywiście cukinia Astra Polka - wysiewam ją od zawsze i naprawdę ją polecam, u mnie bardzo późno atakuje ją mączniak a tak to cały sezon zbieram pyszne cukinie z niej.
A to zdjęcie ze spaceru Wygląda jak wejście do jakiejś tajemniczej jaskini a tam naprawdę to zamarznięta woda przepływająca przez upust
Miło Cię gościć Basiu, po przerwie Na wiosnę czekam i odliczam mimo, że taka biała zima mi się podoba. Szarość ponad pół roku jest dla mnie gorsza do przetrwania. Chociaż w tamtym roku o tej porze rozpoczęłam już polowanie na ciemierniki Nawet miały już kilka pąków, ale wszystko jest pod śniegiem.
Tak wygląda przedogródek o tej porze. Czy irgi się przyjęły ?
Dziękuję, zdjęć robię mnóstwo, bo szczerze przyznam, że lubię i doceniam ten biały puch Wokół jest tak czysto i cicho Tylko ptaki urzędują na stołówkach
Ostatnio przyleciał na rajskie jabłuszka nowy gość. Świetnie się zlał z tłem . Z tyłu w irgach urzędują kosy