Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Dolinie Muminków 11:06, 29 wrz 2020

Do góry
Dziękuję Aganiu.....zobacz Moje widoki z okna ....
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 11:06, 29 wrz 2020

Do góry
Tuje przesadzone są trochę niechlujnie, każda w swoją stronę i jest przerwa, co nie wygląda z klasą...warto by to poprawić. Bo jak tak krzywo będzie, to co byś nie zrobiła, będziesz na to patrzeć i będzie denerwować. Mnie denerwuje i bym zaraz się chciała wyprowadzać stąd, albo wywalać wszystko i sadzić od nowa. Ale to ja...z tobą może być inaczej.

Możesz posadzić tzw. palmety, czyli płaskie drzewa na pniu wysokim, pod nimi np. hortensje.

Inna opcja śliwy wiśniowe 'Nigra' - a pod nimi dowolne wysokie krzewy albo ekran z cisa formowanego. Tylko do krzywych tui to będzie kiepsko wyglądać, dosadź te tuje i jakoś poprostuj.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:56, 29 wrz 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Dzisiaj taki widoczek
Ostre widoczne szczyty Tatr z moich okien to :
Lodowy szczyt, Gerlach, Wysoka i Rysy i pomiędzy nimi mnóstwo mniejszych

O ja Cię nie mogę! Takie widoki masz z okien? Zazdraszczam, cały dzionek bym się gapiła
Ogród w remoncie 10:54, 29 wrz 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Jest

Jutro sadzę tulipany

Asik pracusiu ale dałaś czadu pobiłaś chyba wszelkie rekordy w przekopkach

ja bym to przez tydzień robiła
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:46, 29 wrz 2020

Do góry
ElaS napisał(a)

Katuj, katuj

"Katuj! Tratuj! Ja przebaczę wszystko ci jak bratu. Męcz mnie! Dręcz mnie Ręcznie! Smagaj, poniewieraj, steraj, truj! Ech, butem, Knutem, Znęcaj się nad ciałem mem zepsutem! Za cię, Dla cię W szmacie Ja pójdę na kraj świata, Kacie mój!

https://www.youtube.com/watch?v=u1RdIWGNdbU

Pięknie dziękuję za piosenkę i Panią Irenkę
A wedle życzenia

Malwowy ogród 10:44, 29 wrz 2020

Do góry
ElaS napisał(a)

Dalie zachwycające

U mnie niestety nie mają szans na przeżycie .. posadziłam kiedyś z dwa razy i zawsze ślimaki mi je zażarły do samej ziemi

Bazylia w donicy Genialny pomysł pięknie wygląda
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:30, 29 wrz 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia a to to co to za roślinka ? liście podobne do mojej siewki pseudo derenia
W Dolinie Muminków 10:23, 29 wrz 2020

Do góry
Mówisz i masz

Widoczek jakich mało
Ach jakie ładne schodki i chodniczek i thujowy szpaler rośnie,
teraz będzie więcej cięcia

Pozdrawiam Basiu lawendą u Ciebie uroczo pachnie
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:17, 29 wrz 2020

Do góry

Droga Grupo,

Nie mam pewności czy pytanie zadaję we właściwym miejscu na forum, jednak bardzo liczę na Waszą pomoc.
w otoczeniu tarasu mam szpaler żywotników, niestety część starych drzew wymagała wymiany, połowę z nich udało się przesadzić z sukcesem. Niestety kilka z nich jest jest w fatalnym stanie i chciałabym usunąć je, zastępując- no właśnie, czym?
Tuje sąsiadują z drewnianym tarasem zbudowanym w literę L. Tuje na zdjęciu rosną na wystawię południowo-wschodniej.

Myślałam o kompozycji liściastych drzew, lub byś może ściany wody lub w ostateczności o dosadzeniu żywotników uzupełniając szpaler.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za wszystkie Wasze uwagi!

Ogród zacząć czas. 10:13, 29 wrz 2020

Do góry
Właśnie mój rodzynek też zawsze tylko w czerwień szedł, nawet jak maluszka kupiliśmy, to płonął czerwienią.
Teraz wygląda tak:

Rok temu:

Nic to. Napiszę do szkółki, wyślę zdjęcia, niech potwierdzą, że to na pewno Red Sunset i ewentualnie będę mieć podstawy do reklamacji.
Malwowy ogród 09:58, 29 wrz 2020

Do góry
ElaS napisał(a)
Hałas upadającej blachy był tak duży, że miałam wrażenie, że zatrzęsła się ziemia. Myśl przebiegła mi przez głowę - Boże, to mogło mnie zabić.

Deszcz padał, w dachu dziura, pokoje po malowaniu, mąż w szpitalu, co robić, co robić ???

Stałam i jak dziecko powtarzałam - panie Boże niech ten deszcz przestanie padać, proszę, niech przestanie padać. I wiecie, że przestał.

Rozum do głowy wrócił, zaczęłam myśleć logicznie. Jeden, drugi telefon. I jest pomoc. Przyjadą do mnie. Mam czekać, jestem uratowana - uff.

Reasumując, dziura w dachu zakryta. Niestety dużo roślin zniszczonych. Trudno. Dom cały, ja cała, to już coś

Perturbacji pogodowo zdrowotnych nie zazdroszczę, ten rok u wielu taki nerwowy i nie przewidywalny Niech Ci się dobrze mieszka, synowej pozazdrościć, teraz takiej obrotnej to ze świecą szukać Na wsi się mieszka inaczej, spokojniejPrzywykniesz Ja bym się w życiu do miasta dobrowolnie nie wróciła
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:53, 29 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dostałam skrzydeł, dzięki Wam za wsparcie
Na limonkowej posadziłam klony polne a na hortensjowej klony ginnala.
Odnośnie sumaka, posadziłam żółtego za radą Przemka od biżuterii rdzawej.
Mówił mi, że on zdecydowanie mało puszcza odrostów, a jak będzie kłopotliwy to usunę. Liście ma zjawiskowe. To odmiana 'Tiger Eyes'. Osiąga ok. 2 m i nie przypala go słońce.

Danusiu gdzie kupiłaś sumaka Tiger Eyes?
Sałatka pokrzywowa 09:51, 29 wrz 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Coś tam jeszcze udało mi się wydłubać z aparatu:

Ja też wydłubałam dla Ciebie nasionka werbenki czytaj Priv
Barbullaa jak ładnie uchwycona
Ogród w remoncie 09:17, 29 wrz 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Z czasem Aniu widać co nie pasuje, co trzeba zmienić.
Nie zawsze tylko jest tyle determinacji by złapać za szpadel

Dziś muszę obciąć Śmiałki darniowe pod brzozami bo nie dostanę się inaczej by wsadzić cebulki. Kupiłam irysy reticulata, tym razem to one na pewno. Irysy holenderskie zostawię też. Jedne będą kwitły wczesną wiosną a holenderskie w czerwcu. Fajnie wyglądały w trawach

... no super te iryski i te trawy

... mam nadzieję ,że kiedyś posiądę wiedzę co z czym pasuje

nadal obserwuje
i czekam na inspiracje
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:03, 29 wrz 2020

Do góry
Anabell napisał(a)
Halinko!
jak podlewam chryzantemkiw doniczkach co dzień z Tobą rozmawiam jak wspaniale rosną.

z Twoich ukorzeniłam jeszcze 3 doniczki, musiałam trącić wężem i wyłamały mi się. szybko się ukorzeniły, już pokazują kolor te w doniczkach, a posadzona matka do ziemi jest w pąkch za to jest dorodniejsza. to czerwone, inny kolor jeszcze się nie pokazał.

Odech łapię i będę bardziej aktywna na swoim i zaprzyjaźnionych wątkach.
Zawsze coś i nie wyrabiam.

Serdecznie pozdrawiam. Buziaki.

Moje chryzantemy już pękają i też porosły jak gupie.Z tych zakupionych jako niskie to tylko Red jest niska i czerwona czyli tak jak być powinno. Reszta to albo ^0 cm ma albo 2 metr tak tak 1 metr.Te pomarańczowe pękają .Te zdjęcia są z zeszłego roku.

Te metrowe to żółto zielone ładny mają kwiat nie powiem .
Moja sielanka 08:52, 29 wrz 2020

Do góry
Pomóżcie proszę , co myślicie, czy ten projekt Pani Danusi będzie tu pasować
Moja sielanka 08:52, 29 wrz 2020

Do góry
Pomóżcie proszę , co myślicie, czy ten projekt Pani Danusi będzie tu pasować
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:50, 29 wrz 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Ja w swoim nie byłam z tydzień z powodu opadów. Ale może dziś się uda, bo wypogodziło się. Twoje kwitnące rabatki cieszą oko. Oj, jak jeszcze cieszą!

Rabatki powoli zmieniają kolor.ale i tak je lubię.Dalie dla Ciebie."d

Ta dalia od Hani /Anabell/

.
Ogród w remoncie 07:39, 29 wrz 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Asiu ,
Jest pięknie

A jak ćma się odważy chociaż skubnąć ,
to się z nią policzymy

Nie mogę się napatrzeć na tą nową rabatę ,
jest pięknie
i oczywiście sama to wymyśliłaś ?
bez niczyjej pomocy ???

jestem pod wrażeniem ,
chciałabym mieć takie super pomysły

Z czasem Aniu widać co nie pasuje, co trzeba zmienić.
Nie zawsze tylko jest tyle determinacji by złapać za szpadel

Dziś muszę obciąć Śmiałki darniowe pod brzozami bo nie dostanę się inaczej by wsadzić cebulki. Kupiłam irysy reticulata, tym razem to one na pewno. Irysy holenderskie zostawię też. Jedne będą kwitły wczesną wiosną a holenderskie w czerwcu. Fajnie wyglądały w trawach

Ogród z wilkiem zamkn. 07:14, 29 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Taki widok lubię i ogród i psica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies