Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Anda 16:48, 25 mar 2021

April napisał(a)

No wiem.... Tylko że już na wiosnę wydałam masę kasy na inne drzewka i sobie obiecałam że troszkę przystopuję. Teraz nie najlepszy czas. Muszę piec olejowy wymienić i rozliczyć się z US, a to ogromne kwoty
Muszę sobie wymyślić jakąś rozgrzeszającą okazję.... wyprowadzka syna?

Każda okazja dobra - syn mamie na pocieszenie prezent zrobić powinien Najlepiej z pomocą taty

Wczoraj posadziłam Heptacodium i Cercisa canadensis na pniu, ale bezodmianowego. Ostatni to był taki zakup dla mnie na razie bo...
u mnie w ogródku moim malutkim miejsca na nowe rabaty na kolejne dwa lata nie będzie, bo wyrosła nam trampolina
Na urlop jeździć nie można, wyszaleć sie na jakimś jumpie nie można, to trzeba coś dziecku w ogrodzie zaproponować. Kwiatki pachnące niestety nie wystarczają

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 16:57, 25 mar 2021

Aprilku dziękuję za cudowne fotki ,z przyjemnością obejrzałam i wracam się jeszcze raz oglądać już niedługo wszystkie roślinki ruszą i będzie znowu tak pięknie
Johanka77 19:09, 25 mar 2021

April napisał(a)
To teraz nie z nudów ale dlatego, że spać nie mogę

No tera to ja nie będę mogła spać… Ach! <3
beta 07:59, 26 mar 2021

Anda napisał(a)

Każda okazja dobra - syn mamie na pocieszenie prezent zrobić powinien Najlepiej z pomocą taty

Wczoraj posadziłam Heptacodium i Cercisa canadensis na pniu, ale bezodmianowego. Ostatni to był taki zakup dla mnie na razie bo...
u mnie w ogródku moim malutkim miejsca na nowe rabaty na kolejne dwa lata nie będzie, bo wyrosła nam trampolina
Na urlop jeździć nie można, wyszaleć sie na jakimś jumpie nie można, to trzeba coś dziecku w ogrodzie zaproponować. Kwiatki pachnące niestety nie wystarczają

To prawda wypadałoby zrobić sobie rodzinna strefę relaksu we własnym ogrodzie, dla każdego coś miłego
SlonecznyOgrod 12:11, 26 mar 2021

April napisał(a)

Ja właśnie chcę białego płaczka
W innym miejscu mam już Ruby Falls.

Podoba mi się ten judaszek... kupowałaś stacjonarnie?

Jak przygotowywałaś podłoże dla niego, duży bunkier kopałaś?
Margerytka40 19:22, 26 mar 2021

Kokesz napisał(a)
To jakaś odmiana bodziszka krwistego, czasem się go nazywa bodziszkiem czerwonym, rośnie w zwartą kulkę.

Też poszukiwałam kiedyś jeżówki Wintage Wine, nawet kupiłam kłącze w LM, które okazało się zwykłą jeżówką purpurową. W końcu zamiennie kupiłam Delicius Candy i mam ją już trzeci rok. Też jest bardzo ładna

A to nie bodziszek Max frei?
anabuko1 19:52, 26 mar 2021

April napisał(a)
To teraz nie z nudów ale dlatego, że spać nie mogę

Kurcze, a ja nie mam czasu na nudę.Bardzo przyjemne i miłe widoki
z twojego pięknego ogrodu Jolu
Margo2 21:24, 26 mar 2021

Te Twoje bodziszki są obłędne.
Ciekawe dlaczego u mnie nie chcą wcale rosnąć. Tylko korzeniasty.
Czytałam, że kupiłaś sumaka. Gdzie będziesz sadziła?
Tam daleko przy płocie?
Czytam o kociakach i mam wrażenie, że mój mimo wszystko jest inny.
Nadal trzymam na sznurku, czy będzie chodził jak twoje bez niego? Na razie mam wrażenie, że poszedł by w długa gdyby nie sznurek
Alija 21:25, 27 mar 2021

Aprilku! Ty się nudzisz, a my dzięki temu możemy podziwiać piękne zdjęcia z pięknego ogrodu. Dzięki!
April 06:58, 28 mar 2021

Anda, ja też kupiłam cercisy, nawet dwa, płaczące
Trampolina się przyda, choć faktycznie, w małym ogrodzie są to trudne wybory, co ma priorytet.