Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:42, 22 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Kupuj jaskry, nawet sie nie zastanwiaj. Na zywo sa pięć razy ładniejsze. Az kują w oczy swoimi różyczkami kwiatów, po prostu cudo i wcale nie przekwitają, trzymaja bardzo długo kwiaty, nieważne czy w deszczu czy palącym słońcu!
Jesli znajdę białe to będą w szarych donicach

No właśnie miałam pytać czy są białe jaskry Piękne są te u Ciebie ale różu ci u mnie dostatek Do kiedy one kwitną?
Anulajda w raju 09:42, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Aniu
Cuuudnie i ta trawka mniam
A te donice wysokie fajne Gdzie takie można nabyć? Na spód dajesz żwirek?

Donice z giełdy tyskiej 14 złociszy jedna, tylko dziurki trza zrobić na dnie, zamiast żwirku jest keramzyt
Ogród na glinie 09:37, 22 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
melduję że 8 tujek posadziliśmy
niestety są jakieś 10cm niższe i cieńsze niż te już rosnące

Taka różnica to szybko się wyrówna Może podkarmić je trochę np pinivitem?
Ogród na glinie 09:35, 22 kwi 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)

facet ze szkółki dziś powiedział, że co roku sprzedaje około 300 Szmaragdów, a w tym sprzedał już 2 tysiące.
Ludzie uzupełniają żywopłoty bo ubiegłego lata powysychały im tuje.

Też to zauważyłam, że gdzie nie przejeżdżam wszędzie widzę uschnięte tuje w całych szpalerach po 3,4 i więcej To lato dało im nieźle popalić ...
Anulajda w raju 09:32, 22 kwi 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Lawendę w doniczkach uwielbiam

Aniu
Cuuudnie i ta trawka mniam
A te donice wysokie fajne Gdzie takie można nabyć? Na spód dajesz żwirek?
Anulajda w raju 09:06, 22 kwi 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Na pewno jak posadzę odmiany nie znam eM chciał mnie uszczęśliwić kupując fioletowe a okazały się pomarańczowe

Na Łowieckiej 08:57, 22 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Tulipany na dzień dzisiejszy

Znalazłam
Pięknie wyglądają w takiej ilości ... bossssko
To jest inny kolor niż myślałam ... spodziewałam się takiego złamanego różu ... a to jest bardziej biało-fioletowo-różowa kompozycja. Zobaczymy jakie będą w kolejnej odsłonie Ja ma fioletowo-białe na dwóch rabatach ... no ale oczywiście nie w takiej ilości ... widać, że w ilości jest siła ... cuuuudnie
Na Łowieckiej 08:47, 22 kwi 2016

Do góry
Nie ma zdjęć z morza tulipanowego?
Ilonko czekamy
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:15, 22 kwi 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Renia, ten facet ma te bukszpany na jakiś peryferiach Zd.W....Mładawin Dolny.

Dzięki wielkie za info
Anulajda w raju 07:56, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I wyrosną w przyszłym sezonie? A jak to odmiana?

Na pewno jak posadzę odmiany nie znam eM chciał mnie uszczęśliwić kupując fioletowe a okazały się pomarańczowe
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:33, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Asia
Nie zdążyłam im się tak dokladnie przyjrzeć Z wrażenia to tylko pilnowałam żeby to tak rozładować aby nie uszkodzić bryły korzeniowej Dobrze, że kierowca jeszcze wieczorem podjechał bo eM mógł z nim rozładować ... ja nie dałabym rady jutro rano ... Zapąłcilam 150 ... ale wczoraj to juz bylam poddenerwowana że takie cyrki z tym transportem ... dzisiaj to aż iskrzyło do 11tej ... ale koło południa udało mi się załatwić auto ... i odetchnąć z ulgą

PS Buziaki bo to głównie dzięki Tobie je mam
az takie ciezkie nie sa.jak chwycisz nisko to dasz rade tylko bryla ciezka. I z tego co wiem szkolka pakuje je na samochod wiec.kurier bal sie niepotrzebnie
Wazne.ze sie udalo.nerwow nie zazdroszcze. A masz ten rozmiar co ja?
Coś jeszcze, coś więcej... 07:25, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

W I są gotowe poduchy??? A jakie rozmiary? Masz jakiegoś linka?

Powinny byc na stronie firmy Rozmiary typowe - 62x62 do bodajże 65x65. grubości różne - od paru cm do 10 Bardzo wygodne!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:39, 21 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Masz już swoje świdośliwy. Super.
Kurier ze szkółki odbierał?

Gzie tam Iwonko Kurier się przestraszył Załatwiłam transport za pośrednictwem spedycji, z którą współpracuję Ciesze się, ze już są u mnie A bedzie cudownie jak się jeszcze szybko zaklimatyzują
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:36, 21 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

o to super. a ogólnie to ile Cie ten transport wyszedł?
cieżkie są to prawda ale wiadomo - glina. a kwiatki mają, nie opadły w transporcie?
będę oczywiscie

ps widać, że się cieszysz po ilości usmiechów w poście

Asia
Nie zdążyłam im się tak dokladnie przyjrzeć Z wrażenia to tylko pilnowałam żeby to tak rozładować aby nie uszkodzić bryły korzeniowej Dobrze, że kierowca jeszcze wieczorem podjechał bo eM mógł z nim rozładować ... ja nie dałabym rady jutro rano ... Zapąłcilam 150 ... ale wczoraj to juz bylam poddenerwowana że takie cyrki z tym transportem ... dzisiaj to aż iskrzyło do 11tej ... ale koło południa udało mi się załatwić auto ... i odetchnąć z ulgą

PS Buziaki bo to głównie dzięki Tobie je mam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:28, 21 kwi 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
O ile wiem, to jedziecie jutro. Nierealne, wolny dzień w szkole? Poza tym brak miejsca w ogrodzie skutecznie studzi moje zapędy zakupowe

W Opatówku jest w sobotę a dziewczyny jutro jada do Rogowa
Przyznam się, że ja też powstrzymuję sie przed tym wyjazdem żeby uniknąć niekontrolowanych wydatków bo wlaśnie kupilam nietanie drzewa i mam w planach kilkanaście kulek bukszpanowych ... a też nie samym ogrodem się żyje
W sprawie bergenii jakoś się umówimy
Dziękuję, że pamiętałaś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 21 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No wlasnie o taka odpowiedź mi chodziło

Ulżyło mi przed chwilą ... bo w końcu dojechaly moje świdośliwy ... ale przeprawę miałam z transportem okrutną ... we wtorek drzewka były gotowe do odbioru ... jednak kurier jak przyjechał i zobaczył "przesyłkę" to zwiał ... na drugi dzień już na 100% był umówiony DHL ... niestety dziś rano dowiedziałam się, że kurier nie dojechał wczoraj do 17tej ... wkurzyłam się nieziemsko i dziś w południe drzewa odebrała firma spedycyjna za 50 zł więcej ... przed 15 minutami rozładowaliśmy świdośliwy
Nie dziwię się już czemu ten pierwszy kurier odjechał lekkie nie są ... ale wreszcie są ... cieszę się bardzo ... oby tylko teraz się przyjęły ... bryłę maja spora i wilgotną dzisiaj zerwałam część darni pod nową rabatę ... jutro muszę rozmieścić drzewa ... i sadzę

PS Wpadniesz do mnie jutro? Liczę na Twój głos w kwestii rozstawu drzewek

o to super. a ogólnie to ile Cie ten transport wyszedł?
cieżkie są to prawda ale wiadomo - glina. a kwiatki mają, nie opadły w transporcie?
będę oczywiscie

ps widać, że się cieszysz po ilości usmiechów w poście
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:15, 21 kwi 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Bo się bojam że uszkodzę korzenie innych roślin,mam dosadzone do żurawek cytrynowych młode żurawki a pod stożkami wyrastają nowe konwalniki

Rozumiem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 21 kwi 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Reniu przyszłam zapytać, czy bergenie są nadal aktualne, bo jak ruszą hortki to kilka bergeni będę wykopywać.
Sposób z wykopywaniem tulipanów testowałam w ubiegłym roku, to informacja z któregoś angielskiego programu ogrodniczego. Pełen sukces. Wykopałam w momencie, w którym zaczęły mnie denerwować żółknące liście. Ziemi przy korzonkach było niewiele. Zawinięte w gazetę leżały w chłodnej piwniczce do wakacji. Dopiero wtedy miałam czas, by je oczyścić, nieco dosuszyć. Sadziłam jesienią. Zaczynają kwitnąć. Dziś nie powiem, jaka to odmiana, bo notatnik w nowym. Na pewno liliokształtne

Bardzo optymistyczna wiadomość Super Chyba wypróbuję tego sposobu
Jeśli chodzi o bergenie to temat jest aktualny Obiecała mi Ania z P ... ale od przybytku głowa nie boli A będziesz w Opatówku?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:08, 21 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak to nie dasz rady?

Bo się bojam że uszkodzę korzenie innych roślin,mam dosadzone do żurawek cytrynowych młode żurawki a pod stożkami wyrastają nowe konwalniki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 21 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiesz tak dokladnie Ci nie powiem.ale one od stanu zielonosci do suchosci przechodza dosc gwałtownie.przynajmniej u mnie.jakos nigdy mnie nie denerwowaly suche liscie bo dlugo takie nie stoja.a dla zdrowia cebuli lepiej poczekać

No wlasnie o taka odpowiedź mi chodziło

Ulżyło mi przed chwilą ... bo w końcu dojechaly moje świdośliwy ... ale przeprawę miałam z transportem okrutną ... we wtorek drzewka były gotowe do odbioru ... jednak kurier jak przyjechał i zobaczył "przesyłkę" to zwiał ... na drugi dzień już na 100% był umówiony DHL ... niestety dziś rano dowiedziałam się, że kurier nie dojechał wczoraj do 17tej ... wkurzyłam się nieziemsko i dziś w południe drzewa odebrała firma spedycyjna za 50 zł więcej ... przed 15 minutami rozładowaliśmy świdośliwy
Nie dziwię się już czemu ten pierwszy kurier odjechał lekkie nie są ... ale wreszcie są ... cieszę się bardzo ... oby tylko teraz się przyjęły ... bryłę maja spora i wilgotną dzisiaj zerwałam część darni pod nową rabatę ... jutro muszę rozmieścić drzewa ... i sadzę

PS Wpadniesz do mnie jutro? Liczę na Twój głos w kwestii rozstawu drzewek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies