Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W kamiennym kręgu od początku 17:19, 13 sty 2021

Do góry
Kamienny po świeżej dostawie bieli
Przerwa na kawę... 17:05, 13 sty 2021

Do góry

Na koniec jeszcze jedno z frontu...

jednak biała zima to jest to, co tygrysy lubią bardziej od pluchowatej i burej...
Przerwa na kawę... 17:02, 13 sty 2021

Do góry
Ogrodowe wariacje 17:00, 13 sty 2021

Do góry
Powiększenie tarasu raczej nie w tym sezonie. Dziękuję za podpowiedzi Teraz spadł śnieg, zrobiło się pięknie Pomierzę wszystko dokładnie dopiero jak stopnieje, najwyżej się przeciągnie w czasie. Zrobimy wszystko wokół tarasu i wtedy się rozjaśni czego brakuje, może tak będzie najrozsądniej.

Mirelka Twoje rozplenice są już kilka lat, jakie one są wysokie u Ciebie razem z kwiatostanem? Masz je właśnie przy tarasie. Ja mam giganty w innym miejscu, aż się zastanawiam czy to aby są hameln. Sama zobacz:

Przerwa na kawę... 17:00, 13 sty 2021

Do góry
Przerwa na kawę... 16:58, 13 sty 2021

Do góry
Przerwa na kawę... 16:56, 13 sty 2021

Do góry
Śnieg mam i się z tego cieszę, bardzo kołderka to jedno a drugie, ze chyba śniegu to nie miałam od 4 lat, w takiej ilości. Głupia sprawa, pomyślałam siebie od razu jak wyskoczyłam z aparatem, że w końcu zimowe zdjęcia będę miała na wizytówkę Co prawda bez słońca ale...
Ogród pod pierzynką.
Ogród z zegarem 16:46, 13 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

A ja bym to lekko uporządkowała do formy koła. Takie zboczenie prostoty

No i super, bo lepiej tak wygląda
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:34, 13 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękne zdjęcia szronem zdobione, zresztą nie tylko te. A u nas dzisiaj biało, w nocy spadł śnieg.
I jeszcze jedno, powtarzam się, ale muszę to napisać. Skrzynia jest piękna!
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:18, 13 sty 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne wspomnienie różane
U mnie Elfe co roku rosła bardzo zdrowo, kwitła obficie i powtarzała kwitnienie. Ostatni sezon, to była tragedia. Złapała czarną plamistość, listki opadały, więc robiła się łysa. Mało kwiatów i znikome powtórne kwitnienie. Zastanawiam się, czy nie przyciąć jej bardzo nisko wiosną (teraz ma 3 metry). Może to pomoże jej odbudować się.

U mnie Garden of roses nie wyglądają tak pięknie jak u Ciebie, a mam 4 krzaczki. Może dlatego, że nie mają za dużo miejsca wokół siebie. Muszą konkurować z bukszpanami. Tu też planuję im pomóc i przesadzić bukszpany 20-30 cm dalej.
Moja Elfe też w tym roku po kwitnieniu złapała plamistość liści, więc jej obcięłam pędy ma około 80 cm. Ciekawe, czy się nie zbuntuje i zechce zakwitnąć.
Ewo wiosną zakulkuj jej pędy i pozwól zakwitnąć. Po kwitnieniu możesz jej ściąć pędy.
Moja Gardenka jest starsza i nie miała do tej pory większej konkurencji, ale w pobliżu zrobiłam lamówkę z bukszpanów i żółtych trzmielin. Mam nadzieję, że się nie obrazi.

Moja Lavender Lassie na siatce ogrodzeniowej.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:17, 13 sty 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Jak nie lubisz, to dla Ciebie kot

A dziękuję, dziękuję, koty są zawsze welcome . Mój czarny poszedł się właśnie przejść .
Zacisze Alicji 16:08, 13 sty 2021

Do góry
Zacisze Alicji 16:05, 13 sty 2021

Do góry
Do nas też przyszła zima.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:04, 13 sty 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
Dorotka ,

Piękne te róże - WSZYSTKIE
tylko zastanawia mnie gdzie Ty to wszystko masz
w tak małym ogrodzie
jesteś genialna
Aniu ja to wszystko sadzę jedno na drugim i tylko w sezonie wycinam to co przekwitło, aby zrobić miejsce następnym roślinom. Pogrzebać w ziemi mogę tylko w styczniu i w lutym, później wychodzą cebulowe i nie można już wchodzić na rabaty. Mam 3 róże w dużych donicach i muszę znaleźć im miejsce, już nawet wiem , że trzeba się pozbyć wiciokrzewa i przyciąć bez koralowy i wtedy będzie miejsce na jedną różę pnącą. Trzeba też przenieść 3 rh z pod świerków, ale to musi poczekać na przyjazd syna.

Lubię lato, ale też lubię śnieżne zimy.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:00, 13 sty 2021

Do góry
TAR napisał(a)
ja to bardziej nie lubie tej przedzimowej jesieni, burej, deszczowej i wietrznej. Śnieg mnie rozwesela, bo jest jasno nawet po ciemku niemniej najbardziej lubie wiosne i wczesne lato i nie moge sie juz doczekac.

Po ciemku

Sezon 2017 u Hanusi 15:58, 13 sty 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
U mnie się wszyscy śmieją, ze zimy były póki odśnieżaliśmy drogę łopatą, jak kupiliśmy odśnieżarkę to zimy się skończyły.
Młodzi radzą by sprzedać.

Pozdrawiam z Nowym Rokiem.

Dziękuję i wzajemnie życzę dużo dobrego, a odśnieżąrki nie sprzedawaj, takie zimy mogą się skończyć, jak wulkany zaciągną popiołami całe niebo. Trzeba trzymać w rezerwie, tak jak ja sierp tatowy. MOże się kiedyś nada.

A tak wogó,le, to lubię jak jest słońce.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:55, 13 sty 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Tarcia, kochana, ja to wszystko wiem . Nawet cieszę się, bo śnieg zabezpieczy rośliny przed tym zapowiadanym mrozem (o ile nie stopnieje) . Ale nie lubię i już!

Jak nie lubisz, to dla Ciebie kot

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:54, 13 sty 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka też się chciałam zapytać o tą Garden of roses. Czytałam, że to rabatowa inna ok 50 cm wzrostu u ciebie jest uzo wyższa. Co robisz że tak wygląda. Nie wiem czy już nie pytałam.o nią, ale wiesz jak to jest z pamięciom jakieś tam przebłyski są po długim czasie.

Czytałam, że to zdrowa róża na pięć czy cztery gwiazdki ma mniej o jedną gwiazdkę. U ciebie ile krzaków rośnie w tej Kępie.

Będę zamawiała na wiosnę róże to bym i ja zamówiła. Mam.kilka krzaków pnacej New Dawn, ale te cholernie tak rosną, że nie nadążam z cięciem i chyba się co najmniej jednej pozbedem. Jeszcze zeszły sezon im bardzo sprzyjał w mszyce i wzrostowo to nie na moje nerwy. W to miejsce bym posadziła Kiss nr Kate
Moja Gardenka ma już około 6 lat i zdążyła się rozrosnąć. U mnie ona jest wyższa, ale ja jej na to pozwalam. U mnie to najzdrowsza róża, nie ma się do czego przyczepić.
Mam też New Dawn, był czas, że chciałam ją przesadzić w najdalszy kąt działki. Jakoś tak zeszło, że urósł ogromny krzak, nie do przesadzenia. Teraz jest ozdobą nad przejściem za altankę. Po pierwszym i bardzo obfitym kwitnieniu złapała plamistość liści. Mocno przycięłam jej długie odrosty.

Garden of roses

New Dawn

Dzisiejszy spacer

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:53, 13 sty 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Asiu, wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
U Ciebie też zima
Pozdrawiam

Hej Asiu! Witam Cię!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:50, 13 sty 2021

Do góry
TAR napisał(a)
W takie bure dnie to snieg i sloneczko humor poprawiaja. Ja sie ciesze puchem juz od tygodnia i codziennie swieze dostawy

Kasiu taki snieg to odpoczynek i ochrona dla naszych roslin i wszelakich pozytecznych owadow. A troche mrozu nie zaszkodzi, moze wybije nadmiar robactwa, ktory rozpanoszyl sie przez braki porzadnych zim. Dzieciaki tez beda mialy frajde w ostatnich dniach ferii.Ttakie dotlenienie na swiezym powietrzu jest zbawienne dla zdrowia, ja sobie nie odpuszczam spacerow, zwlaszcza po pracy i przed snem.Pomaga zasnac i lepiej sie oddycha.

Jej Tarcia! Rzeczywiście humor mi od rana słonko poprawiło, bo choć pada już 10 dzień, to cały czas było szaro i buro i zdjęcia tez wychodziły szare i bure
A kołderka rzecz niezastąpiona przed weekendowymi mrozami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies