Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Agatorek 23:24, 19 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Od kilkunastu dni rośliny tkwią w oczekiwaniu na start wegetacji. W nocy jest kilkustopniowy mróz, w dzień temperatura zwyżkuje, o ile zaświeci słońce. Aura zmienia się jak w kalejdoskopie. Deszcz, śnieg, słońce. Wczesnym popołudniem było na tyle przyjemnie, że nabrałam ochoty na ogrodowe porządki.

Bardzo podoba mi się to ujęcie. Widać ładny kształt rabat (lubię fale ) .
A na pozostałych zdjęciach już więcej wiosny widać
Gosiek33 06:33, 20 mar 2021

I to jest czas gdy widzę te dwa tygodnie przyspieszenia
galgAsia 11:08, 20 mar 2021

U mnie też jest opóźnienie w stosunku do minionych lat. A już bym chciała podziałać...
Johanka77 19:21, 20 mar 2021

Cześć Haniu!
U Ciebie już widać wiosnę! Jak Wy macie fajnie!
U nas w tym roku b była mega zima, a teraz wszystko jakby zapóźnione.
Jak oglądam zdjęcia sprzed roku, to mnie już nóżki i rączki świerzbią.

Byle do wiosny!
April 19:51, 20 mar 2021

Ogrom pracy wykonałaś. Podziwiam.
Ja miskanty tylko ścinam, likwiduję liście a patyki zostawiam jako zabezpieczenie na zimę dla wrażliwszych drzewek. Świetnie mi się do tej pory sprawdzały w tej roli
Gruszka_na_w... 14:54, 22 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Bardzo podoba mi się to ujęcie. Widać ładny kształt rabat (lubię fale ) .
A na pozostałych zdjęciach już więcej wiosny widać

Wiosenne jest tylko światło. Rośliny od dłuższego czasu zastygły. Ale prognozy są optymistyczne. od jutra już bez przymrozków.
To ujęcie chyba sama też lubię, bo bardzo często się pojawia na zdjęciach.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:56, 22 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
I to jest czas gdy widzę te dwa tygodnie przyspieszenia

Przyspieszenia nie ma. Wszystko zastygło. Całe szczęście, że już śnieg stopniał. serce mi się kroiło na widok bratków i stokrotek w zimowej pościeli.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:58, 22 mar 2021

April napisał(a)
Ogrom pracy wykonałaś. Podziwiam.
Ja miskanty tylko ścinam, likwiduję liście a patyki zostawiam jako zabezpieczenie na zimę dla wrażliwszych drzewek. Świetnie mi się do tej pory sprawdzały w tej roli

Wyjątkowo trudno mi się zmotywować w tym sezonie. Z pracami jestem miesiąc do tyłu w porównaniu z poprzednimi sezonami. Wciąż coś wlatuje w trybiki i blokuje rozruch.Ale u wszystkich jest podobnie.
Gruszka_na_w... 14:59, 22 mar 2021

galgAsia napisał(a)
U mnie też jest opóźnienie w stosunku do minionych lat. A już bym chciała podziałać...

Ja też. Ten tydzień będzie przełomowy. Cudownie się zaczął. Dzięki Tobie.
Gruszka_na_w... 15:00, 22 mar 2021

Johanka77 napisał(a)
Cześć Haniu!
U Ciebie już widać wiosnę! Jak Wy macie fajnie!
U nas w tym roku b była mega zima, a teraz wszystko jakby zapóźnione.
Jak oglądam zdjęcia sprzed roku, to mnie już nóżki i rączki świerzbią.

Byle do wiosny!

Mega zima i u nas była. Dawno nie było tylu opadów śniegu. Ale będzie dobrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies