Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Wilcza Góra 06:33, 11 gru 2013

Do góry
Uwielbiam brzozy, z chęcią bedę kolejne zdjęcia oglądala
Wilcza Góra 22:45, 10 gru 2013

Do góry
goniak napisał(a)

Ja też zastałam..... jedną sztukę, maleńką samosiejkę i nawet bramę wjazdową ustawiałam tak, aby nie kolidowała z brzózką
Dosadziłam jej jeszcze dla towarzystwa dwie brzozy, złotą i czerwoną

to my taką wierzbę mieliśmy, ale niestety była w linii ogrodzenia... biedulka
Wilcza Góra 22:32, 10 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

my szczęśliwie zastaliśmy na swojej ziemi 400m2 młodego lasku i "oszaleliśmy" na jego punkcie

Ja też zastałam..... jedną sztukę, maleńką samosiejkę i nawet bramę wjazdową ustawiałam tak, aby nie kolidowała z brzózką
Dosadziłam jej jeszcze dla towarzystwa dwie brzozy, złotą i czerwoną
Wilcza Góra 22:28, 10 gru 2013

Do góry
goniak napisał(a)
Oglądam z przyjemnością, bo uwielbiam brzozy a mam tylko trzy, stoją na straży mojego domostwa

my szczęśliwie zastaliśmy na swojej ziemi 400m2 młodego lasku i "oszaleliśmy" na jego punkcie
Wilcza Góra 22:09, 10 gru 2013

Do góry
Oglądam z przyjemnością, bo uwielbiam brzozy a mam tylko trzy, stoją na straży mojego domostwa
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:37, 06 gru 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Dzisiaj po pracy ( a więc po ciemku z czołówka na głowie ) robiłam kopczyki różom, zabezpieczłam donice z tarasu , te z thujami danica, natargałam sie ich ale juz zabezpieczone. Dałam im pod spód gruba płyte paździerzową i styropian, zgromadziłam razem i otuliłam mata słomianą a od góry dałam agrowłókninę. Ze względu na tę wichure musiałam wszystko przycisnąć workiem z korą ( lekki w miarę więc nie zniszczy roślin) który po tej wichurze zdejmę. Ale wiało.......... moje puste donice latały po ogrodzie, a do tego las za płotem giął sie tak ( topole i brzozy) że mysłałam chwilami że te drzewa zwala sie na mójogród i dom. Mam nadzieje że do tego nie dojdzie, chociaż wieje nadal potężnie........

A potem w ramach relaksu zrobiłam kilka foremek pasztetu świątecznego częśc ze śliwką część z żurawinką........mmmm pycha będzie........ własnie siedzi w piecyku i pachnie..........Wyjatkowo wczesnie go zrobiłam ale w wekend zobaczę sie z dziecmi więc dostana ode mnie porcyjkę bo bardzo lubia a ja sobie częśc zamroże i bedzie na świeta.

Małgosiu tyle po pracy już zrobiłaś?A ja przez cały dzień nic nie zrobiłam , nie mam nastroju jak ten Ksawery wieje, zacznę pracowac jak się z nim pożegnamy.Pozdrówka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:12, 06 gru 2013

Do góry
Wianki piękne, ogródek wysprzątany i przygotowany do zimy, widać że wkładasz we wszystko całe swoje serducho, nie ma miejsca na żadne przypadki i dzięki temu efekty są jakie są mam pytanie techniczne czy ozdoby na igliwiu kleiłaś klejem na gorąco czy za pomocą drucików? nie mam doświadczenia w klejeniu bezpośrednio na igłach bo podsuszone mogą opaść razem z dekoracją... stąd zastanawiam się jak do tego tematu podejść, zwykle robiłam podkład z gałązek brzozy, na tym kleiłam ozdoby a wianek z igliwia był podkładem. Pozdrowionka zostawiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:00, 06 gru 2013

Do góry
Dzisiaj po pracy ( a więc po ciemku z czołówka na głowie ) robiłam kopczyki różom, zabezpieczłam donice z tarasu , te z thujami danica, natargałam sie ich ale juz zabezpieczone. Dałam im pod spód gruba płyte paździerzową i styropian, zgromadziłam razem i otuliłam mata słomianą a od góry dałam agrowłókninę. Ze względu na tę wichure musiałam wszystko przycisnąć workiem z korą ( lekki w miarę więc nie zniszczy roślin) który po tej wichurze zdejmę. Ale wiało.......... moje puste donice latały po ogrodzie, a do tego las za płotem giął sie tak ( topole i brzozy) że mysłałam chwilami że te drzewa zwala sie na mójogród i dom. Mam nadzieje że do tego nie dojdzie, chociaż wieje nadal potężnie........

A potem w ramach relaksu zrobiłam kilka foremek pasztetu świątecznego częśc ze śliwką część z żurawinką........mmmm pycha będzie........ własnie siedzi w piecyku i pachnie..........Wyjatkowo wczesnie go zrobiłam ale w wekend zobaczę sie z dziecmi więc dostana ode mnie porcyjkę bo bardzo lubia a ja sobie częśc zamroże i bedzie na świeta.
Wilcza Góra 23:12, 05 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Widziałam niebo, brzozy, kule.. a tereaz proszę mikołaja o rabatę wsiową z różami.. na mojej też kilka róz mieszka... ku zgrozie społeczeństwa ogrodowiskowego Że królowe do plebsu przegoniłam

Na bloga zaglądam, ale wpisów nie zostawiam.. ja mam lodowisko na kałuży

mam tylko "takie sobie" zdjęcia z telefonu ale będziesz miała wyobrażenie dlaczego napisałam "wsiowa różanka"...róże, szałwie, orliki... kolorowo jak licho...każdy krzak inny...nic pod linijkę...ale wiesz...ona jedna jedyna taka i .....przepadam za nią

Wilcza Góra 22:37, 05 gru 2013

Do góry
Widziałam niebo, brzozy, kule.. a tereaz proszę mikołaja o rabatę wsiową z różami.. na mojej też kilka róz mieszka... ku zgrozie społeczeństwa ogrodowiskowego Że królowe do plebsu przegoniłam

Na bloga zaglądam, ale wpisów nie zostawiam.. ja mam lodowisko na kałuży
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:59, 04 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Martuś, a nie denerwują Cię te słupy, ja bym tam posadziła, dwie brzozy Doorenbos, wpasowałyby się ładnie

Ciekawe gdzie Agatka te brzozy kupuje ? Latem uszukałam się wokół siebie i nic nadal nie mam

Marta, pozdrawiam serdecznie straszycie jałowcami, ja też mam ich sporo uwielbiam ich zapach i takie ładne, bezproblemowe
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:59, 04 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Martuś, a nie denerwują Cię te słupy, ja bym tam posadziła, dwie brzozy Doorenbos, wpasowałyby się ładnie

ja też mam takie paskudy centralnie w ogrodzie, u mnie obsadzenie jakimś pnączem odpada u ciebie coś tam się pnie?
pomysł Agani był dla Ciebie ale go ukradnę i przemyślę
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:50, 04 gru 2013

Do góry

Patrząc na okrąg, jałowców zdecydowanie za dużo, ja bardzo je lubię, mam ich chyba 3 rozpsypane po ogrodzie, jednak już mam kłopot z utrzymaniem ich w minimalistycznym wyglądzie, zarastają i głuszą inne rośliny, a przy tym kłują.................oj kłują niemiłosiernie
zobacz ile u mnie zajmuje taki jałowiec na jednej z rabat..................wrzucam do przemyslenia

i jak najmniej kłujaków Ci życzę ale za to samych piekności w ogrodzie, pozdraawiam cieplutko, byle do pieknej wiosny czas nam szybko upływał
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 02 gru 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
No piękne, ja tez kocham brzozy - i wiesz co widzę kuleczke która Ci z Krzywaczki przywiozłam

Posadziłam ją centralnie na pierwszym planie w końcu od Ciebie i to serbusiowa kuleńka, maleńka, titusia, malusia

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:11, 02 gru 2013

Do góry
No piękne, ja tez kocham brzozy - i wiesz co widzę kuleczke która Ci z Krzywaczki przywiozłam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:10, 02 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja proszę o instrukcje jak tak brzozy prostować, bo ja takich dlugich tyczek nigdzie nie widzialam. Rozumiem zatem, źe potem wierzchołek wzorstu jest po prostu na pewnej wysokosci przywiązywany do patyka, ktory ma za zadanie go prostować?

Madżen, a na jaką wysokość chcesz prowadzić swoje brzozy, one same rosną jak szalone

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:18, 02 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jak na tą pore roku nie jest źle a nawet jest ładnie.

Mnie zachwycają brzozy one zawsze wyglądają atrakcyjnie

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:39, 01 gru 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A ja dalej wianki plotę

Przywlokłam z lasu gałązki derenia i brzozy, a z ogrodu koleżanki pędy winobluszczu i wierzby mandżurskiej.

I proszę co zrobiłam z gałązek derenia i wierzby

Aniu S, gałązki derenia jednak wciąż giętkie, wiec można jeszcze bez problemu je formować

Cdn....

A jak łączysz gałązki? Drutem, klejem ? Co zrobić aby się nie odginały?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:13, 01 gru 2013

Do góry
A ja dalej wianki plotę

Przywlokłam z lasu gałązki derenia i brzozy, a z ogrodu koleżanki pędy winobluszczu i wierzby mandżurskiej.

I proszę co zrobiłam z gałązek derenia i wierzby

Aniu S, gałązki derenia jednak wciąż giętkie, wiec można jeszcze bez problemu je formować

Cdn....
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:51, 01 gru 2013

Do góry
Zbyszku u Agani porosiłam o instrukcję prostowania brzozy penduli.... Domyślam się, że nie kupujesz 6 metrowych tyczek do prostowania. Czy do wierzchoła przywiązujesz jakąś tyczkę, jak to robisz z tak wysokimi drzewami?

Ratuj bo ja chcę doorenbos long trunk wyprowadzic na wysokość ok 5 m
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies