Potem była wizyta w lesie . Relację, ze względu na ilość zdjęć, zostawię na później. A teraz jeszcze ogród
Oczary robią za gwiazdy, są bezkonkurencyjne nie tylko dlatego, że nie mają konkurencji
A wczoraj... Piękne słońce, trochę śniegu (zdecydowanie mniej niż w górach ) i baaardzo zimno. Odwiedziłam 3 miejsca, zrobiłam mnóstwo zdjęć - ten śnieg w słońcu to bardzo fotogeniczny jest - i uciekałam do domciu.
Oj, od rana szwankuje internet, dopiero teraz jakoś działa. Czyżby mróz...?
W sobotę odwiedziłam Szklarską Porębę . Niestety, chmury i mgły zakryły góry, więc mam tylko kilka zdjęć... śniegu
I sopli - nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałam taaakie sople
Przepiękne widoki masz Jola o każdej porze roku na jezioro. Takie sąsiedztwa szczerze zazdroszczę
Na tej pierwszej fotce patrząc na telefonie myślałam, że to widać głowy morsujących
U mnie rano mroźno aż mi auto zamarzło drzwi nie mogłam otworzyć i em przez bagażnik wchodził
Rudbekia u mnie ta Scherry po dwóch latach też zaginęła. Już mi się nie bardzo chce wysiewam nasiona nie mam czasu.
Teraz to selekcja jak nie rośnie to nie . Mam sprawdzone rośliny które u mnie chcą rosnąć
Np. te
Oby mi nie zmarzły w garażu.
Ja robię krótkie spacery, bo z chodzeniem co raz słabiej, a i tak wracam zmęczona, ale wiem jak ważne jest dotlenianie się na świeżym powietrzu. U nas mocno sypnęło śniegiem, mąż już 2 x odśnieżał podwórko. Wczoraj miałam wnuków i zrobiliśmy z tym starczym bitwę na śnieżki. Radość, śmiech i piski towarzyszyły zabawie, a jeszcze czekał go kulig i ognisko.
Róże mocno zdrożały, przeglądałam oferty i trochę zaskoczyły mnie ceny. Gdyby tak gazetowe rozmnażanie róż się powiodło dało by to spore możliwości na posiadanie nowych róż.