Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miejsko & sielsko 23:33, 10 lip 2015

Do góry
Kupię dla Ciebie roże, będę ją hodować w donicy i to będzie Twoja róza.
Będe sie o nią troszczyć, dokarmiać, podlewac i myslec o Tobie przy kazdym spojrzeniu na nia. To będzie najpiekniejsza róza, ktorą Ci kiedys osobiście podaruję.
Kofam i tuliskam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:32, 10 lip 2015

Do góry
Siakowa pozdrawiam
czy ktos ma kosmatkę? Kupiłam sobie przez neta ciekawa jestem jak wyglada w realu?
Eee tam wysyłasz?

Juzia dla Ciebie zawsze
"W kolorze blue" 23:30, 10 lip 2015

Do góry
ESATA zamówione i przy okazji kosmatkę sobie tez machnęłam. Ciekawe czy ktos ma?
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 23:27, 10 lip 2015

Do góry
Buuu będę smutna ogladać świętowanie.... Żałuję, ze nie dojadę.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:18, 10 lip 2015

Do góry
Dziekuję, za moje uzależnienie. Nie zamierzam sie leczyć
Metamorfoza mojego ogrodu i purpury sa twoim dziełem za co z całego serca dziękuję
W Kruklandii 23:02, 10 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Marzenko... brzoza ma dziwne liście. Ni to małe ni to duże. Karbowane.
Pień grubością jak u mojej Youngii ale bielszy.
To może jednak Long Trunk?
Ale liście nie takie same jak u Doorenbosów! Tak ma być?

Moja ma liście jak doorenbos, ciemnozilone, mocno powycinane, wygladaja jakby były nablyszczane. zal etak wygladaja te liscie po kilku latch, na młodych okazach sa inne. Poczekaj ciepliwie obstawiam ze to long trunk
Dziwnym trafem stała sie ostatnio popularna

Widziałas Falstafa u AnnaAn?
Pytałas o baldawce ja kazdemu zawsze polecę the Alnwick rose a dzisiaj u Anny widziłam Maid Mairon, musze ja mieć
Z pieknych jest tez Queen of Sweden, ale u mnie jeszcze nie kwitła....

O doczytałam ze ma być lekko pnąc... To żadna z tych... Zatem James Galway te mam sprawdzone, reszte testuje i pewnie nie dasz mi jeszcze roku na obserwacje

Louis nie jest taka blada.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:00, 10 lip 2015

Do góry
Kuleczki gratulejszyn!!!! Kolejnych tysiączków ci szybciutko zyczę.
Ogród zachwyca !!,
Pasowałyby do niego purpury

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:03, 10 lip 2015

Do góry
A teraz pean na cześć Finki!

Zamowiłam jesienia rok temu przetaczniki miniaturowe inspire blue. Miałam odebrać jesienia, czasu ani pomysłu gdzie je posadzic nie miałam. Umówiłyśmy się, ze Marta mi je dostarczy wosna. Dostarczyła, posadziłam, zakwitły, zamiast na niebieski to na bialo napisałam to Marty, tego samego dnia wysłała mi gratis niebieskie..... , rano dotarły i wieczorem posadziłam. Jak u niej nie kupować! ? No jak?

Mam nadzieje , ze Danusia mnie za to nie wyciepie, ale takich sprzedawców nalezy chwalić.

Bo orzy kliencie ktory przez pół roku nie wie gdzie posadzic zakupy to sprzedawała mógłby zwątpić

wielkie dzieki Marto
W Kruklandii 18:59, 10 lip 2015

Do góry
Jeju tyle postow, przybiegłam przeczytałam ale w czym mam pomoc?

Brzoza jesli ma duze ciemne błyszczące liscie i pien bialutki jak doorenbos to LONG TRUNK
przetaczniki sadż tam gdzie ci sie taraz podoba, za rok będą tak wielkie ze i tak na tyły musza iść i maja brzydkie liscie i sie wywrracają... Przetaczniki u mnie ciagle są przesadzane....Robie to wiosna lub jesienia po ich lrzekiwtnieciu. Bylinami lrzesadzanie nie szkodzi, zwłaszcza ze jesli przesadzasz orzetaczniki to takie wielki nie rosna.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:50, 10 lip 2015

Do góry
Juzia zaraz zjarzę!
Jakby co przedpłocie nie jest juz moje więc mogą sobie kopać ile chcą a ja nie mam prawa tam nic sadizc, wiec nie walcze.... Natomiast musza doprowadzic do stanu sprzed ... Czyli wyrownać teren, położyc matę (????) wysypać żwirkiem, ktory został zmieszany z ziemia...

Jutro sprawdzam programator nawadniania... Jesli nie uda sie go reanimować koszt 650 zł + robocizna.....

Idę na jogę reanimować kregosłup....

Ensata nie pamietam czy Fakstaff smieci... Ja mam róze w głebi rabat, na brzegu wszędzie trawy. Smieciuchy (Bonica) zostały z okolic trawnika wyeksmitowane. Kurcze bij zabij nie pamietam czy smieci, wiekszość smieci...

Malkul te zdjecia najbardziej oddają ich rzeczywisty wyglad, u mnie ciemna purpura, w Wojsławicach tez. Ciekawe jak kwitł u Justyny stychaz
http://www.roses.webhost.pl/2009/06/falstaff/
Mój ogród pod górkę... 18:44, 10 lip 2015

Do góry
Nabyłam sobie droga kupna carlita
"W kolorze blue" 18:29, 10 lip 2015

Do góry
Ja chyba naprawdę rzucę robote i bedę hodować graby! Co za ceny!!,

Namiary carlita były bo nie mogę sie dogrzebać!

A znalazłam juz idę kupic
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:23, 10 lip 2015

Do góry
Sebek wczoraj życzyłam na fb, dzisiaj tutaj

Co porabiasz? My pracujemy w Decathlonie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 09 lip 2015

Do góry
Czy ja pisałam, ze moja lawenda na przedpłociu poszła się paść? Z powodu wykopania w trakcie robot budowlanych w skwar 35 stopniowy wszytskie kwiaty uschły... Walczę aby krzaki przetrwały.... Zetne ją i moze viva sie zlituje i pierwszy raz w zyciu zakwitnie po raz drugi ?
Kostrzewa chyba sobie poradzi a grab ma całe przyschniete nowe przyrosty... Stare liscie na razie sie trzymaja....
Zdjec na arzie nie robiłam bo po ulewach jest tam błoto i droga sie zapadła..... Mam teraz bardzo reprezentacyjne przedpłocie... Czekam az ziemi osiądzie, az ekipa ponownie jej dostępu, utonięcie... Znow bede musiała kłaść agro i wysypywać zwirek, ktorego aktualnie nie ma... Szacunkowy koszt 500 zł nie liczać strat w roslinach...
Eh zycie.....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:12, 09 lip 2015

Do góry
Iza uwielbiam u ciebie słowo pisane i pismo obrazkowe

Wiedziłam ,ze bedzie Pani zadowolona z Jamesa, Jamesa Galway'a

Myslę , ze powinna Pani pomyslec o Royal Jubilee jako uzpełnienie do Jubilee Celebration

A Twój Leoś to mnie zachwyca trwałością kwiatów i błyskiem na lisciach. Muszę gdzies wetknąć Heatcliff i od miesiaca dumam i stoi nadal w donicy... Czy dac do towarzystwa do Leosia czy zrobić konkrencję Wiliamowi?

Niektore roze zaczynaja kolejne tłoczenie. Czy Ty masz Alnwick Rose! Jesli nie pomysł o niej. Te filizankowe kwiatki ah boskie SOM.
Jak Twoja kostrzewa ? Czy juz ładna?

Melduję ze viva na przedplociu poszła sie paść.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:02, 09 lip 2015

Do góry
Ha Magda kiedy się spakujesz?
Juzia I Kacha Astrid robi wypad robi bo nie kiwtnie (2 kwiatki!!!) i zajmuje miejsca innym ładniejszym. Pojdzie na bardziej zacieniona rabatę moze sie pozbiera??? Ale to dopiero jesienia, chyba ze się pozbiera do drugiego tłoczenia
Karolina - super! W tym roku zapowiadaja sie mega obfite zawilce a rozowe juz kwitna na calego!
Bogdziu - pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 21:58, 09 lip 2015

Do góry
Zeta brunnera looking Glass!!
Roztoczańskie klimaty 21:49, 09 lip 2015

Do góry
Świetna ta szałwia i wygląda, ze ma spore i ładne liscie?

Myślałam o tym Kalocefalus Browna srebrny ale tez jest jednoroczny,....
Pomyśle jeszcze o przetaczniku sinym i czyśćcu Big EARS - jest piękny
Mój ogród pod górkę... 21:45, 09 lip 2015

Do góry
Ale zakupy!!!
Niestety Astrid czeka u mnie eksmisja....
Lawendowy zawrót głowy 21:42, 09 lip 2015

Do góry
Eh jakie jeżówki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies