Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:01, 23 wrz 2020

Do góry
Dosyłam zdjęcia
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:01, 23 wrz 2020

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:54, 23 wrz 2020

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:51, 23 wrz 2020

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:47, 23 wrz 2020

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:39, 23 wrz 2020

Do góry
U nas w Bawarskim Lesie sa dwie firmy produkujace szklane ozdoby (moze i wiecej jest ale ja znam te dwie)
Jakies dwa lata temu bylismy w Joska a dzis pojechalismy kilka km dalej do Weinfurtner (oni maja tef filiale tu blisko mnie ae to tki maly sklepik - tam kupilam moje ostatnie ozdoby).

Chyba nie potrafilabym polecic ktorej, obie firmy sa tak samo dobre i obie s warte odwiedzenia

Basia - Mój Świat 17:00, 23 wrz 2020

Do góry
Mieczyk abisyński pachnie cudownie, os, alarm ajaco i kwitnie nieprzerwanie od lipca. Postawiłam go przy wejściu do salonu żeby podziwiać zapach.

Sezon 2017 u Hanusi 16:47, 23 wrz 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
"Szara godzina"-czy ją ktoś pamięta?
Nasi przodkowie ją znali.
Naftę do lampy mieli od święta,
na świeczkach oszczędzali.

Na dawnej wiosce kobiety na zmianę
wieczorem światło świeciły,
darły pierze, przędły, śpiewały,
no i wspólnie się weseliły.

Tu się mówiło o ziółku pomocnym
na nieśność kurek czubatych,
a także o tym która z sąsiadek
po lecie ma znów w chacie dziecię.

Dziś nawet na wsi poblask niebieski
widać poprzez firanki,
telewizory niosą nam wieści
od Chin aż do Sri Lanki.

Nie ma wytchnienia, nawet o zmroku
leje się z ekranu światło.
I ludzie żyją niby w amoku.
Dziad dzisiaj byłby w szoku.

Szczera prawda.
A płomienie na niebie wróżą silne wiatry, oj pewnie solidnie powieje....
Zaczynam po raz kolejny... 16:19, 23 wrz 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Zabijesz mnie pewnie po tych rysunkach

Na tym planie naniosłam jedną wiśnię, perukowca obok niej i klona usyryjskiego, tak jak było zaplanowane i posadziłaś.

Dodałam derenie o pomarańczowych i czerwonych gałązkach. Te o pomarańczowych mają zielone liście.

I rzut z góry

Zmniejszyłam chyba trawnik. Wg mnie rabata powinna mieć więcej głębi. Może możnaby go jeszcze zmniejszyć...

Jeszcze mam pytanie. Na planie były cisy, jakie? Pewnie też już posadzone. Ile ich posadziłaś? Można by je wkomponować pomiędzy derenie

O tak, mam ochotę zabić.
Ale podoba mi się taka dyskusja, bo wiem, że pomysłów można mieć wiele i może powstanie coś fajnego.
Cisów mam bodajże 13,posadzone, chyba kolumnowe? Pewności nie mam...
Zaczynam po raz kolejny... 16:08, 23 wrz 2020

Do góry
Zabijesz mnie pewnie po tych rysunkach

Na tym planie naniosłam jedną wiśnię, perukowca obok niej i klona usyryjskiego, tak jak było zaplanowane i posadziłaś.

Dodałam derenie o pomarańczowych i czerwonych gałązkach. Te o pomarańczowych mają zielone liście.

I rzut z góry

Zmniejszyłam chyba trawnik. Wg mnie rabata powinna mieć więcej głębi. Może możnaby go jeszcze zmniejszyć...

Jeszcze mam pytanie. Na planie były cisy, jakie? Pewnie też już posadzone. Ile ich posadziłaś? Można by je wkomponować pomiędzy derenie
W ogródku emerytki 15:37, 23 wrz 2020

Do góry

Koniec ogródka.
Cdn
W ogródku emerytki 15:27, 23 wrz 2020

Do góry
Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:24, 23 wrz 2020

Do góry
Zamówiłam przez Internet w sklepie ogrodniczym bodziszka czerwonego. Dzisiaj paczka przyszła i nie wiem co sądzić o tych sadzonkach. Czy plamki na liściach to jakaś choroba grzybowa? Albo mam się nie martwić bo to jakieś mechaniczne uszkodzenia?
Mam Topsin i Amistar, nadawałoby się to do popryskania?
W ogródku emerytki 15:21, 23 wrz 2020

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 15:14, 23 wrz 2020

Do góry
Ha, tośmy się zebrały z tymi pracami. Jak nie urok to dzikie wesele.
Jutro już będzie chodniej i ponoć ma padać. Miłego wieczoru.

Droga do spełnienia 15:13, 23 wrz 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
zdjęcia były na fb ale odświeżyć wątek trzeba

Piękna ta rabata! Trawy mają rozmach Moje po tych suszach jakieś dużo nizsze niż zazwyczaj a u Ciebie giganty.Chyba dużo lejesz wody?

tej białej rosliny na środku rabaty obok werbeny nie znam...co to za nieznajoma?
W ogródku emerytki 14:59, 23 wrz 2020

Do góry
I na dodatek zdjęcie otwiera się przez 10 minut
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:49, 23 wrz 2020

Do góry
Wyrzuciłam całą słomę z kurnika, wysprejowałam go przeciw robactwu, teraz się wietrzy. Mysz znalazłam, w sensie uciekła podczas prac. Wszędzie są resztki zboża i jedzenia, więc tego się chyba nie uniknie. Na noc chowamy karmnik, a jedzenie jest w zamykanym pojemniku do którego nic nie wlezie. A jeśli nawet to już nie wyjdzie

Reszta kurek zachowuje się i wygląda bardzo dobrze... mam nadzieję że to wypadek był...

Od jutra mam urlop1 Szkoda że nigdzie nie jedziemy. Ale odwiedzimy szkółki, ogarniemy ogród, może, dom, posadzę resztę lawendy i perovskie które dostałam od Joli. Buziaki!

Zachwycam się moimi linkami

Jeżówki mają się dobrze

W ogródku emerytki 14:45, 23 wrz 2020

Do góry
Mam problem z wgrywaniem zdjęć, w jednym poście wchodzi jedno zdjęcie, potem tablet odmawia
Cd ogródka, strona prawa.
Uprawianie roślin w donicach 13:42, 23 wrz 2020

Do góry
Witam, i pięknie dziekuję Ci za bardzo szybką odopwiedź chociaż czytając przez tyle lat to forum wiem doskonale jak uczynną osobą jesteś dla wszystkich potrzebujących porad ogrodniczych. Ja też ( jak większość forumowiczów ) tworze swój ogród na bazie własnych błędów i doświadczeń I chyba coś z tego wyszło bo najchętniej wcale z domu bym nie wyjeżdżała tylko grzebała w ziemi i ciągle coś dosadzała i przesadzała
Projekt nasadzeń w donicach przy wjeździe ciekawy ale przyznam, że myślałam o czymś niezbyt wysokim max do 50 cm, zimozielonym coby w zimę donice nie świeciły pustką. Myślałam o rododendronach hybrydowych, niskich i coś jeszcze co pasowałoby do nich I......nie mam zielonego pojęcia co to mogłoby być. O drzewach w donicach nie myślałam wcale bo za płotem zaraz przy wjeździe mam las i troche go jest Poniżej zdjęcie od drugiej strony płotu.
Jakaś alternatywa do projektu pierwotnego? Wiem, że pomysły Twoje są bardzo ciekawe.
Gorąco pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies