U nas w Bawarskim Lesie sa dwie firmy produkujace szklane ozdoby (moze i wiecej jest ale ja znam te dwie)
Jakies dwa lata temu bylismy w Joska a dzis pojechalismy kilka km dalej do Weinfurtner (oni maja tef filiale tu blisko mnie ae to tki maly sklepik - tam kupilam moje ostatnie ozdoby).
Chyba nie potrafilabym polecic ktorej, obie firmy sa tak samo dobre i obie s warte odwiedzenia
O tak, mam ochotę zabić.
Ale podoba mi się taka dyskusja, bo wiem, że pomysłów można mieć wiele i może powstanie coś fajnego.
Cisów mam bodajże 13,posadzone, chyba kolumnowe? Pewności nie mam...
Zamówiłam przez Internet w sklepie ogrodniczym bodziszka czerwonego. Dzisiaj paczka przyszła i nie wiem co sądzić o tych sadzonkach. Czy plamki na liściach to jakaś choroba grzybowa? Albo mam się nie martwić bo to jakieś mechaniczne uszkodzenia?
Mam Topsin i Amistar, nadawałoby się to do popryskania?
Wyrzuciłam całą słomę z kurnika, wysprejowałam go przeciw robactwu, teraz się wietrzy. Mysz znalazłam, w sensie uciekła podczas prac. Wszędzie są resztki zboża i jedzenia, więc tego się chyba nie uniknie. Na noc chowamy karmnik, a jedzenie jest w zamykanym pojemniku do którego nic nie wlezie. A jeśli nawet to już nie wyjdzie
Reszta kurek zachowuje się i wygląda bardzo dobrze... mam nadzieję że to wypadek był...
Od jutra mam urlop1 Szkoda że nigdzie nie jedziemy. Ale odwiedzimy szkółki, ogarniemy ogród, może, dom, posadzę resztę lawendy i perovskie które dostałam od Joli. Buziaki!
Witam, i pięknie dziekuję Ci za bardzo szybką odopwiedź chociaż czytając przez tyle lat to forum wiem doskonale jak uczynną osobą jesteś dla wszystkich potrzebujących porad ogrodniczych. Ja też ( jak większość forumowiczów ) tworze swój ogród na bazie własnych błędów i doświadczeń I chyba coś z tego wyszło bo najchętniej wcale z domu bym nie wyjeżdżała tylko grzebała w ziemi i ciągle coś dosadzała i przesadzała
Projekt nasadzeń w donicach przy wjeździe ciekawy ale przyznam, że myślałam o czymś niezbyt wysokim max do 50 cm, zimozielonym coby w zimę donice nie świeciły pustką. Myślałam o rododendronach hybrydowych, niskich i coś jeszcze co pasowałoby do nich I......nie mam zielonego pojęcia co to mogłoby być. O drzewach w donicach nie myślałam wcale bo za płotem zaraz przy wjeździe mam las i troche go jest Poniżej zdjęcie od drugiej strony płotu.
Jakaś alternatywa do projektu pierwotnego? Wiem, że pomysły Twoje są bardzo ciekawe.
Gorąco pozdrawiam