Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Co z tym ogródeczkiem począć 09:52, 19 kwi 2016

Do góry
o to ja o gnojówce tez nie słyszałam, tylko o wrzucaniu w dołek przy sadzeniu..
Trudny teren - dużo pracy! 09:50, 19 kwi 2016

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Pojechalismy dzisiaj z mezem i mama do ogrodow Kapiasa i wyszlismy z pustym koszykiem.

Niestety serbow brak bylo dzisiaj bo na nich nam zależało, a nie policzylismy tez thui aureaspicaty.
Chyba decyzja podjeta po tym jak widzielismy ja dzisiaj na zywo. Barwa zolta nie jest przerazajaca i obejmuje tylko jej nowe przyrosty.

Szykuje mi sie zatem 45 thui i 17 serbow.... thuje szmaragdy z przesadzania jakie Nas czeka pojda na wąska rabate ale posadzimy je w odstepach ok 70 cm

Moze ten uklad jaki planuje bedzie potraktowany krytycznie ale jako amatorka nie mam innego pomyslu i ten wydaje mi sie najbardziej odpowiedni.

Serby jako parawan przed osiedlem, aureospicaty kolejny parawan na przyszlosc bo kto wie co powstanie kiedys za plotem... szmaragdy maja zakryc widok garazu blaszanego sluzacego nam jako pomieszczenie na sprzety i pociagne je w ukladzie podobnym do pozostalosci

Kasia to miejsce na serby to z tym blokiem??
to rzeczywiście widoki nie ciekawe jeszcze jakiego ambrowca zapodaj w róg zebyś kosić w bikini kiedyś mogła
pomysł Ani z choina tez dobry, ja bym wybrała to co szybciej rośnie. ale coś mi sie zdaje że serby...
a jesli chodzi o tuje to miałam takie dylematy rok temu, tez myślałam o aureospicacie. stanęło na kórniku, on zima ma odcień brązowy. sadziłam go co metr i w zupełności wystarczy bo on taki "bombiasty" jest
ale aureospicaty też baardzo ładny

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:30, 19 kwi 2016

Do góry
Karolina a skad bierzesz korę?
ale bym chciała takiego sąsiada magnolia i mi ostatnio chodzi po głowie
jak sądzisz pod expo już są w weekendy?
Ogród Ani :) 09:24, 19 kwi 2016

Do góry
wiem ania jak to jest, robota Ci sie paliw rekach ale sama sie boisz podjąć decyzje ja tez tam mam, zawsze wolę jak mi ktos zforum cos podpowie bo tak jakoś zawsze raźniej
może póki Tosia sie zastanawia to posadź pewniaki np. żywopłoty. niewiem czy idziesz w tuje czy tak jak Ci proponowałam powtórzenie z choiny?
U Agi - czyli słońce i piach 09:12, 19 kwi 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

Widziałam te nory u Ciebie to nornice. Tylko jak z tym walczyć? Na pewno pod szmatą miały raj, a jak ją ściągniesz to może się wyniosą????

właśnie na tej cześc z tujami zdjelam i nie widzę nowych korytarzy. ale wieczorem robilam obchód i wsypywałam trutkę to poszły już na druga strone dzialki bo od frontu też ma swierki i tam były. tez zatrutkowałam. czekam
oby mi do rododendronow nie doszly bo sie pochlastam ale to musiałyby przez podjazd gorą pojśc a potem tam dziurę zrobić to obserwuje bacznie i narazie nie ma
masakra mówię Ci
Ogród z pergolą 08:53, 19 kwi 2016

Do góry
nie śmieje się bo Edyta pisze o tempie to ja ze pewnie będzie to tyle trwało że juz zaczną chłopaki do córek przychodzić
ale pomysł Ci powiem podsunęłaś..no no
Ogród z pergolą 08:38, 19 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a córki mi zaczną chłopaków do domu przyprowadzać

Już o pomocnikach do pracy w ogrodzie myślisz?
Ogród z pergolą 08:37, 19 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahah no tak Ty już dużą pannice masz

Syna mam 15letniego, córka 12
Ogród wyrozumiały 08:31, 19 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

Wapno zakupione leży....ju sporo czasu ,że nawet zapomniałam kiedy można je stosować...?

Ambrowca kupowałam w m. Biała Klapka koło Wielunia.
Jednak mam z nim stresa, bo wydaje mi się,że ma suche gałązki..
Mieli na stanie jeszcze dwa takie duże.

dzwoniłam do nich, tego kolumnowego nie mają.szukam dalej
pytałam w agrotexie o ten Twój mech to musisz rozsypać to wapno jak najszybciej bo jeszcze sa dość niskie temperatury w nocy.a jak nie to dopiero późna jesienią
Ogród z pergolą 08:16, 19 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
podziwiam zapał do pracy, w takim tempie, to ani się obejrzysz a już ogród bedzie na tip top.

a córki mi zaczną chłopaków do domu przyprowadzać
Ogród z pergolą 08:15, 19 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
limki co metr ...to duży krzew ...ale na wiosnę ogolisz bardzo

moje będą mieć 4 sezon i już w zeszłym roku były giganty ....kupiłam 1-jeden kwitnący badyl

taki mam właśnie plan liczę że bedą z nich kiedys potffory
eee_taam napisał(a)
Iwonka super fotki drastyczne podsunęła

Iwona detektyw kryminolog
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:22, 18 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie też są co to jest?

No smardze przeca
Ogród wyrozumiały 21:27, 18 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a gdzie kupowałaś ambrowca?
z tym mchem to chodzi mi o takie ogólne odkwaszenie gleby to nie będzie się pojawiał

Wapno zakupione leży....ju sporo czasu ,że nawet zapomniałam kiedy można je stosować...?

Ambrowca kupowałam w m. Biała Klapka koło Wielunia.
Jednak mam z nim stresa, bo wydaje mi się,że ma suche gałązki..
Mieli na stanie jeszcze dwa takie duże.
Ogród wyrozumiały 20:56, 18 kwi 2016

Do góry
Olili napisał(a)

Ania czysty bezodmianowy.
Mech na rabatach potraktowałam siarczanem żelaza - zdechł i potem starałam się z grubsza wyzbierać.
na trawniku nie walczę bo nie zdążam z robotami i w ogóle..a ten trawnik jest masakryczny bardziej łąka Może kiedyś uda się zając i nim .

a gdzie kupowałaś ambrowca?
z tym mchem to chodzi mi o takie ogólne odkwaszenie gleby to nie będzie się pojawiał
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:59, 18 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia chyba Ci umknęły moje pytania
co ile sadziłaś bukszpany?
i jakie masz odległości miedzy płytami?
Aniu wybacz -musiało uciec. Płyty są tak co 30 cm, buksiki sądziłam co 18-20cm.

Po rozmowie z Finką-jeszcze jedna trawowa zamotka -zamiast ID-Ptasie Łapki. Co myślicie?
Ogród z pergolą 16:26, 18 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ale ja mam identycznie pod korą, tez korzenie idą do gory tak jakby to byla warstwa ziemi

tak??no właśnie pamiętam że jak czytałam ten watek o szmacie to ktoś juz tak tam pisał

Ogród z pergolą 15:36, 18 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

sadzonka ładna tylko kolczasta cholera jest strasznie

no widziałam, że takie kolczaste są ja już się zastanawiałam czy sobie 4 nie domówić ale w końcu puknęłam się w czoło i przyszedł zdrowy rozsądek
za dużo już mam wszystkiego nazamawiane, jeszcze sobie róże na pniu hans gönewein zamówiłam, będzie stała na schodach w doniczce a na zimę do garażu
w ogóle tak mi się w tym roku róże udzieliły, że masakra już mam upatrzone angielki na przyszły sezon
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 15:28, 18 kwi 2016

Do góry
Kasia chyba Ci umknęły moje pytania
co ile sadziłaś bukszpany?
i jakie masz odległości miedzy płytami?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:17, 18 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
moze nawóz zielony posiej

nie wiem na razie kompletnie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:14, 18 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
U mnie na rabacie takie rarytasy

u mnie też są co to jest?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies