Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

Dominika11 09:29, 19 kwi 2016

tutaj artykuł Danusi o zywopłotach iglastych - poczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/334-zywoploty-iglaste-trwaly-element-ogrodu
anna_t 09:50, 19 kwi 2016

KasiaW76 napisał(a)
Pojechalismy dzisiaj z mezem i mama do ogrodow Kapiasa i wyszlismy z pustym koszykiem.

Niestety serbow brak bylo dzisiaj bo na nich nam zależało, a nie policzylismy tez thui aureaspicaty.
Chyba decyzja podjeta po tym jak widzielismy ja dzisiaj na zywo. Barwa zolta nie jest przerazajaca i obejmuje tylko jej nowe przyrosty.

Szykuje mi sie zatem 45 thui i 17 serbow.... thuje szmaragdy z przesadzania jakie Nas czeka pojda na wąska rabate ale posadzimy je w odstepach ok 70 cm

Moze ten uklad jaki planuje bedzie potraktowany krytycznie ale jako amatorka nie mam innego pomyslu i ten wydaje mi sie najbardziej odpowiedni.

Serby jako parawan przed osiedlem, aureospicaty kolejny parawan na przyszlosc bo kto wie co powstanie kiedys za plotem... szmaragdy maja zakryc widok garazu blaszanego sluzacego nam jako pomieszczenie na sprzety i pociagne je w ukladzie podobnym do pozostalosci

Kasia to miejsce na serby to z tym blokiem??
to rzeczywiście widoki nie ciekawe jeszcze jakiego ambrowca zapodaj w róg zebyś kosić w bikini kiedyś mogła
pomysł Ani z choina tez dobry, ja bym wybrała to co szybciej rośnie. ale coś mi sie zdaje że serby...
a jesli chodzi o tuje to miałam takie dylematy rok temu, tez myślałam o aureospicacie. stanęło na kórniku, on zima ma odcień brązowy. sadziłam go co metr i w zupełności wystarczy bo on taki "bombiasty" jest
ale aureospicaty też baardzo ładny

KasiaW76 23:33, 19 kwi 2016

anabu rozwazalam kanadyjska.... mam jedna i jest piekna ale jesli kiedys jeszcze bedzie jakas to w niewielkiej ilosci

Anna_t_ tak serby będą tam gdzie widok na tl osiedle... moze to tak zle wyglada ale ludzie nie sa jacyś namolni w gapieniu sie jednak tam chce duuuzy parawan. Aureospicata to drugim parawan na lewej stronie ogrodzenia tj ten maly widoczny kawalek ale dalej. Obecnie tam sa same drzewa ale za pare lat nie wiem co bedzie Może jakies nowe osiedle? Wiem jjz tez, ze bedziemy porzerzac rabate pod katem wlasnie przyszlosciowym czyli jak thuje sie rozrosna, rosliny beda szły do przodu... teraz widok mam taki jak na zdjeciu, a tak nie chce.
Widzialam u Enya73 kornik IV piękny i o barwie zblizonej do aureospicaty

KasiaW76 23:48, 19 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
tutaj artykuł Danusi o zywopłotach iglastych - poczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/334-zywoploty-iglaste-trwaly-element-ogrodu

czytalam ten jak i wiele innych dlatego co do serbow na 200000% jestem przekonana, aureospata tez ale tutaj nie wykluczam zmiany ja cos mnie "kopnie"
Agatek 08:03, 20 kwi 2016

ja mam tył działki do zagospodarowania i myślę nad serbami
anna_t 08:51, 20 kwi 2016

może sprawdz w planie zagospodarowanie przestrzennego czy mogą tam powstać wysokie bloki?jeśli tak to bym tam tez w serby poszła
AnnaCh 08:52, 20 kwi 2016

Tam gdzie masz tem blok za płotem to serby koniecznie, bo Ci ludzie z balkonów widzą co jesz na tarasie
Izoldka 09:36, 20 kwi 2016

Zdecydowanie powinnaś się osłonić Zawsze tak jakoś przyjemniej jak nikt się nie gapi

Mnie się baardzo podobają serby - jeszcze nie wiem gdzie, ale na pewno będę je mieć u siebie.
KasiaW76 09:41, 20 kwi 2016

Działka jest prywatna. Termin pozwolenia na budowę małego osiedla juz minal... Mają być domki w zabudowie bliźniaczej. Obecnie trudno powiedzieć kiedy... Na razie 20 lat działka stoi.

Szukam obecnie niedrogich Serbów sztuk 18
KasiaW76 09:49, 20 kwi 2016

Skosilam stara część trawy. Chwasty są mi pisane - Masakra
Nigdy się ich nie pozbęde mając widoki zza polotem takie jakie mam....

Normalnie dam ogłoszenie, że oddam ogród do zagospodarowania.... Masakra....