Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 08:18, 19 wrz 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Właśnie też pomarańczowe kwitną, a reszta już tuż, tuż...
Dalie niektóre jeszcze w pąkach, jakieś opóźnione
Podziwiam u Ciebie
Różyczki też piękne.
Ciekawa jestem twoich planowanych zmian
Ja ciągle teraz przesadzam jakieś pojedyncze roślinki. Myślę, że Red Barony powinny teraz dać radę.

I u mnie pomarańczowe lilie kwitną . Na zakończenie lata. Fajnie.
Moje dalie kwitną pięknie.Jedna tylko w większych pakach. Czekam na rozkwit.

I wymyśliłam je przesadzić, bo inaczej kształt rabaty przesuwam.
Miałam robić na wiosnę. A już zaczęłam.
Trawę zdarłam. Żurawki z obrzeża pod tujami wykopałam, przesunęłam na brzeg już nowej.
Liliowce przesadziłam i roślinek kilka nowych . Moje jeżówki też przesadziłam. Jeszcze musze wykopać i przesadzić lilie i Red Barona.
A na wiosnę zostaną tylko do przesadzenie hortensje. One pójdą za studzienkę pod tuje .
Jeszcze dołożę trawy na wiosnę .A może tearz jeszcze dodam tulipanki i czosnki ??.
Było. Sory za jakość. .zdjęcia telefonem na biegu.

Na razie jest tak. Tej rabaty po prawej nie będzie.
Horki też do przesadzenia na wiosnę po przycięciu.

było
jest

Tą Vailkę przesadzę pod tuje za studzienkę.

Może jutro na żywo zobaczysz ??
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:11, 19 wrz 2020

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Ja nie będę nic więcej pisać. Podpisuję się dwoma rękami i nogami pod ochami koleżanek. Nic dodać nic ująć

No to dorzucę coś o poranku
Idę dziś do pracy, ale poranne mgły musiałam obfocić

Dzień dobry!!

Ogród Małej Mi 2017 08:10, 19 wrz 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zapraszam w sobotę na Rok w Ogrodzie

Oglądam właśnie ale Ty fajna babeczka jesteś mega pozytywna

I drzewo zauważyłam takie z jasnozielonymi liśćmi o nieregularnej koronie napiszesz co to?
Ania -Spełnione marzenie 07:54, 19 wrz 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Zobaczcie co znalazłam.

Magnolia Leonard

To się w głowie nie mieści

Mieści się mieści. Magnolie o tej porze potrafią pojedynczymi kwiatami kwitnąć, u mnie też kwitną
Moja "przyziemna" :) pasja 06:53, 19 wrz 2020

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Takie są puszyste

Śliczności
Pędraki w trawie 04:28, 19 wrz 2020

Do góry

Ptasi gaj 23:10, 18 wrz 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
A ja dzisiaj przeglądam rośliny w A.i znalazłam tę Stipę Gigantea co Asia z ogrodu w remoncie
kupiła. Chyba sobie zamówię

Mirka oglądałam ją przed chwilą. Oni mają bardzo dużo ładnych roslin.
Stopa bardzo ladna, a jaka dekoracyjna. Jakbym ja posadziła na tej nie doszleja kwietnej łączce.

Dostałam od niech rośliny trochę się pospieszylam. Przyszły ładne rośliny jutro będę sądzić. Ta stipa nie jest taka droga. Może w przyszłym roku się skusze,w zimie wszystko przemyśle.

Odkurzacz najlepsza zabawka, można nim jeździć, rury ciągnąć i siedzieć na nim

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:58, 18 wrz 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Dziś odkryłam, że takie dziadostwo mi Doorenboosy żre!

kochana to niestety płasty brzozowce, walczylam z nimi 2 lata. i niestety opryski sa wskazane. te cholerniki atakuja glownie dorenbosy, long trunk, u mnie jeszcze white light, gracilis zwyklych do tej pory nie ruszaly, tylko te ozdobne. wylęgi maja 2 a nawet 3 razy w sezonie poczynajac od maja, potem lipiec i wrzesien. likwidowalam szybko Polysectem (nie cierpie chemii ale brzozy mialam juz łyse) no i zeby kolejnych larw w ziemi nie poskladaly na nowy sezon. prawdopodobnie larwy przywloklam z brzozami, wszystkie byly kupowane w jednej szkolce.
Moja "przyziemna" :) pasja 22:29, 18 wrz 2020

Do góry
Takie są puszyste

Ogród w remoncie 22:02, 18 wrz 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Zdjęć nie mam ale mam plan. Może Ci się przyda. Na jasno szaro zaznaczone rabaty, zielony trawnik. Jak coś nie jest jasne to pytaj, chętnie wyjaśnię.
Nie jestem w stanie zrobić zdjęcia z góry

Bardzo ci dziękuję. Cały układ dość skomplikowany, w życiu bym czegoś takiego nie dała rady wymyśleć a przy tym tak to pięknie w realu wygląda.

Tu narazie jest ściernisko... 21:28, 18 wrz 2020

Do góry
Jak tam u was pogoda? U mnie wariacja. Po wczorajszych 30 stopniach w dzień nad ranem było 0. Samochód trzeba było skrobać.
W ogrodzie bez większych strat tylko zmroziło mi anemony.
Wieczorem znowu zrobiło się bardzo zimno.

Ogród w remoncie 20:51, 18 wrz 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Asiu, masz jakieś zdjęcia z góry albo rzuty ogrodu. Masz koliste rabaty i jestem ciekawa jak one u Ciebie wyglądają. Ja muszę wykombinować coś na dolnej częsci ogrodu i nie mam pomysłu.

Zdjęć nie mam ale mam plan. Może Ci się przyda. Na jasno szaro zaznaczone rabaty, zielony trawnik. Jak coś nie jest jasne to pytaj, chętnie wyjaśnię.
Nie jestem w stanie zrobić zdjęcia z góry

Choroby klonów, klon - Acer 20:45, 18 wrz 2020

Do góry
ArlA napisał(a)
Dzien dobry. Szukam ratunku dla klonu. W pniu pojawila sie szczelina i sączy sie ciemny plyn. Bede wdzięczna za pomoc.
Choroby klonów, klon - Acer 20:43, 18 wrz 2020

Do góry
Bartti napisał(a)
Dzień dobry - mam być może banalne pytanie, ale szperałem trochę w historii ogrodowiska, żeby nie zaśmiecać tematem i nie znalazłem odpowiedzi co to za ustrojstwo pojawiło się na moim kloniku. Proszę o pomoc i wskazanie czym to zwalczyć. Pozdrawiam serdecznie.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 20:09, 18 wrz 2020

Do góry
Tu stoję w prawie kuchni.... Okno sobie wymyśliłam wysoko na 1.50 żeby pod nimi i obok spokojnie zainstalować półeczki na przyprawy itp. Nad oknem będzie półka z młynkami po mamie. To pomysł eMa, za który mu dziękuję.

Wiszących szafek nie będzie, tylko jedna w rogu nad zlewem. Domek będzie loftowy. Drewno i czarny metal,a co ... Uszyję sobie zazdrostkę z koronki wygrzebanej u mamy i będzie miodzio.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:06, 18 wrz 2020

Do góry
Weekend jupi!!!

Ogród w remoncie 20:05, 18 wrz 2020

Do góry
Asiu polecam pomarańczową różę Easy Does it

Mam ją pierwszy rok.
Ma dorastać do metra wysokości, ale na razie nie osiągnęła tego. Jest zdrowa i nie kaprysi.
Nie lubi deszczu, ale ten pomarańcz jest przepiękny
Za jakiś czas usunę zdjęcia
Zachwycam się po cichutku Twoimi rabatami, masz przepięknie
Pozdrawiam
Ogród w remoncie 19:23, 18 wrz 2020

Do góry
Zbliżony kolor do róży SS ma Kimono. Bywa wiosną w markecie w kropki. Nie wypuszcza batów. Kwitnie obficie.

Idealnie dobrałaś kolorystykę różanki. Gdybyś wybrała klasyczne pastele byłoby nieco mdło, a tak jest fantastyczny kontrapunkt.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:00, 18 wrz 2020

Do góry
Jomaszka napisał(a)
Witaj Haniu
Możesz mi napisać co masz posadzone pod jabłonką Olą? Na wiosnę dopatrzyłam szafirki a potem?

Drugie pytanie: czy zauważasz aby Twój dereń jadalny bardzo wysuszał glebę wokół siebie i utrudniał życie roślinom obok?

Pozdrawiam Cię jesiennie

Pod jabłonką rośnie trzmielina oskrzydlona, dwie żywotnikowe kulki, jest żywopłocik cisowy osłaniający pokrywę studni, krwawnica, hakone, i turzyca Silver Sceptre. Jest też róża, ale nie daje spektakularnego efektu.

U mnie derenie jadalne są częścią nieformowanego żywopłotu. Rosną otoczone innymi krzewami. Nie zauważyłam, żeby jakaś roślina w ich sąsiedztwie padła z powodu suszy. U mnie jest glina. Ona ze swej natury długo trzyma wilgoć. Zwłaszcza w głębszych warstwach. Ten sezon był u mnie obfity w opady.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:57, 18 wrz 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

ach!
Wacławie w lipcu to było ach, ale dziękuję za zostawiony ślad.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies