Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Agatorek 21:34, 11 mar 2021

TAR napisał(a)
moze floksy szydlaste, ładnie zadarniaja na sloncu i nie sa wymagajace.

O, nie wiedziałam , już sobie zapisuję, dzięki
Agatorek 21:37, 11 mar 2021

Magleska napisał(a)

Aniu na dalekich kadrach nie widać dobrze ale powiedzmy z grubsza mam ogarnięte .....teraz sypię korę ,jak się ociepli to chcę zrobić wertykulacje ,kanciki ,pomyć donice ,bruk ....i zacząć prace w warzywniku ...

w donicach mam tulipany sadzone jesienią i jakieś inne cebulowe ...mam też trawy z zeszłego sezonu -wyglądają ,że przezimowały ...
Buziaki

No to jeszcze trochę pracy zostało .

A tą drobną korę to Ci wiatr nie zdmuchuje z rabat?
SlonecznyOgrod 21:45, 11 mar 2021

Madzia, kostkę myjesz myjką ciśnieniową?
Magleska 16:32, 14 mar 2021

sylwik69 napisał(a)
Wiedziałam ,że tu już panuje wiosenny porządek kora z tartaku potrafi być z robalami można sobie do ogrodu ściągnąć choroby.Musiałaby być przekompostowana,a o taką trudno w tartaku

Sylwia dzięki za ostrzeżenie nie chcę robali ściągać do ogrodu ....dokupiłam jeszcze korę i....... dalej mi zabrakło .....mam nadzieję ,że chociaż utrzymanie rabat będzie teraz łatwiejsze ....oby

zostało mi do zrobienia : kanciki ,wertykulacja trawnika ,uporządkowanie warzywniaka ,pomycie donic i bruku .....5 dni mi zajęło rozwożenie kory -rąk nie czuję ....
takie pustki i połacie brązu teraz

Miłej Niedzieli
Magleska 16:33, 14 mar 2021

April napisał(a)

Nie wszystkie rośliny lubią taką ściółkę, poza tym za dużo tego. Kiedyś paliłam, teraz wywożę na wybieg dla psów, mam taką górkę odgrodzoną od ogrodu i tam ściółkuję

April te igły to chyba kwasoluby lubią
rzuć tu mi trochę
ja już większość mam wyściółkowane .....mam zamiar nic nie mieszać w tym sezonie na rabatach -ciekawe ,czy wytrzymam ......oby ta kora utrzymała się chociaż ze 2 sezony ......
lubię taką świeżą ściółkę ,chociaż wali troszkę po oczach

większa część roboty wiosennej za mną ....bliżej niż dalej do nowych pomysłów

Miłej Niedzieli
ps. słodki ten malusi zajączek -spojrzenie ,jak kot ze Shreka

Margerytka40 napisał(a)
Ha, ha to ja od wtorku mam wolne, też się wkurzam bo miałam plany na ten krótki urlopik ale co zrobić

Asia
ja dziś kończyłam korę sypać sąsiedzi pewnie stukali się po głowach trudno....dziś było ładnie ....a jutro nie wiem jak będzie ....w dodatku muszę pokój córy pomalować ,a tak mi się nie chce ....

taras czeka na mycie ,donice też

Buziaki

Agatorek napisał(a)

No to jeszcze trochę pracy zostało .

A tą drobną korę to Ci wiatr nie zdmuchuje z rabat?

Aga zdmuchuje nadmiar niestety i taką świeżą ,bo jak już poleży ,zmoknie kilka razy ,to już leży......
a teraz po wysypaniu świeżej miałam wszędzie pełno kory -część już częściowo odkurzaczem do liści zbierałam ,ale jeszcze mam trochę rozdmuchane -wczoraj tak okropnie wiało ,że myślałam ,że wszystko wywieje ,ale na szczęście nie jest tak zle
jak się przyjrzysz ,to zobaczysz korę w trawnikach

Miłej Niedzieli
Magleska 16:34, 14 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Madzia, kostkę myjesz myjką ciśnieniową?

Daria tak ,myjką myję ,mam taką przystawkę do bruku ,tylko po takim czyszczeniu muszę uzupełniać piasek w szczelinach ....
żeby nie było ,że tak już pięknie ,czysto ,super ....
to mam taki mordor na ciągłym widoku ....jak narazie wiaty ni widu ni słychu ,drewno leży ,ale wykonawca cierpi na brak chęci ....a mnie szlak trafia gdy patrzę na to

więc sobie patrzę na tą część( coby mnie szlag nie trafił ,bo tu już zostało
tylko wygrabić trawnik ,zrobić kanciki i wyczyścić bruk i donice

Buziaki
Johanka77 16:36, 14 mar 2021

Porządek u Ciebie jak się patrzy!
I roboty przed Tobą co niemiara...

Macham słonecznie!
antracyt 16:46, 14 mar 2021

Kurcze, Ty chyba na dopalaczach jakichś pracujesz w ogrodzie
Ja nie mogę ogarnąć jednej rabaty w ciągu dnia. Od piątku niezła pogodowa przeplatanka, godzina deszczu, pół godziny słońca i tak w kółko. Dzisiaj wszystkie 5sztuk miskantów w przerwach miedzy deszczem ciachnęłam