Koniecznie musze kupic magnolie,dostalam wubieglym roku od Bozenki jedna ,ale jeszcze nie kwitnie ale sadze,ze zyje.
Monika a jak ta szkolka sie nazywa?
Magnolia ta co zaczęła kwitnąć to najzwyczajniejsza w świecie magnolia gwiaździsta- czysty gatunek, ale zobacz sobie o ile ładniejsza jest odmiana Rosea- ja muszę sobie jeszcze ją dokupić. Te nowe to old port i powder puff a ta od teściów to już nigdy nie dojdę. Miała etykietkę, że niby Judy, ale na sto procent nią nie jest bo kwitnie kiedy już ma liście, a Judy tak nie ma. Ja to od teraz po magnolie tylko do Opatówka- daleko nie mamy, nikt by nie zauważył naszego zniknięcia
Spotkanie zakupowe fantastycznie,normalnie zazdroszczę A rosliny dorodne,niemal jak w pełni sezonu.
Moja magnolia lekko przemarznięta,może jutro się otworzy tez
Czy ta biała gwiaździsta pachnie ?
Aniu, naparstnica kiełkuje w tym samym roku co się wysiała i taka zielona zimuje, część liści ginie po zimie, ale ogólnie zimuje jako zimozielone.
Te małe to siewki z zeszłego roku, a te większe to o rok starsze.
Moje zakwitną w tym roku na pewno. I daj się im wysiać tylko nie wszędzie ruszaj ziemia, bo uszkodzisz siewki.
Aniu te siewki wyszły po zimie???
Jeżeli tak to oznacza że u nie nic się nie wysiało, a przynajmniej nie wzeszło... mam nadzieję, że chociaż te sadzoneczki co od Ciebie dostałam zakwitną w tym roku...
Piękne Twoje hiacynty i magnolia.
moje hiacynty w tym roku jakieś nędzne i chyba czas wymienić cebule, a na magnolię mus jeszcze chwilkę poczekać - moja z tych późniejszych
Ania magnolia cudna! Do Kubusiowa też nabyłam - Ann bo Suzane nie mieli A u Ciebie już sasanki a u mnie nic.... nie wiem co z nimi a przecież posadziłam... Pamietasz? Kupowałyśmy razem w Olsztynie
Wchodzę do ogrodu i witają mnie tulipanki pod kaliną
i magnolia się rozwinęła
a o 19.00 z balkonu jak robilam fotkę to cala była w kwiatach teraz jest 18 st.C
Warzywnik trochę się rozrósł w tym sezonie ale znając życie będzie za ciasny na wszystko Jak pamiętasz u mnie warzywa zarówno z kwiatami wiec miejsce potrzebne
Magnolia ma 7 lat i trochę się rozrosła Dobre ma warunki bo rośnie za wysokim murem Co roku ją mumifikowałem na zimę w strachu że zmarznie ale tej zimy sobie odpuściłem Jak widać nie zawiedzie mnie
No spreżyłam się w tym roku, pewnie dlatego że pracowałam w nim przez zimę
Ale dzis popołudniu siadłam sobie z kawą na ławeczce w błogostanie patrzac co się działo dookoła
Ogród mam wyplewiony, odgrzybiony i nawieziony
Cóz pozostało - podziwiać i ... odpoczywać (najpierw muszę sobie przypomnieć jak to się robi)
Normalnie zaszalałeś z tym warzywnikiem a ty z tym co obrodzi twój warzywnik to gdzieś na rynku stoisz??
Magnolia normalnie perełka Moja jest jeszcze mała ale kiedyś urośnie.
Pozdrawiam
Skoro niektórzy mogą trzymać karpie w wannie to dlaczego nie trzymać lawendy pod prysznicem???
Naprawdę nikt nie trzyma lawendy pod prysznicem????
A serio to nie wiem z czym ją połączyć - jak zwykle, mimo, że przyrzekałam sobie, znów robię spontaniczne/chaotyczne zakupy (dziś kupiłam carexy evergoldy i ice dance - chyba pójdą pod prysznic do lawendy - taka ze mnie ogrodniczka jak z koziej....