Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:02, 27 mar 2015

Do góry
Reniu, dzięki, że o tej kawie przypomniałaś, stale te fusy wywalam, zamiast zbierac, wezmę się za siebie!
Co do nowych roślin, jednak żyją i oczywiście wsadzaj w grunt, szybciej będą rosły, nic im sie nie stanie. Moje hakone ruszają, ale te co na słonecznym miejscu, w innym, gdzie są takie olbrzymie, jeszcze mało słońca i spią, więc sie nie martw. Czosnki na podobnym etapie, ale magnolia u ciebie szybciej, moja w zacienionym miejscu i później, zatem w całości masz wiosnę wszystko juz kwitnie
Robiłam ze ściętych patyków róż sadzonki, na razie wszystkie idą, ciekawy eksperyment, bo w sumie nie wiem, co z nimi zrobię, jak się uda chyba na ulicę wywalę do patyków hortensji
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:17, 27 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Wieloszko przenosze się do Ciebie z dylmatem lwendowym
Pytałas u magdy 70 czy beda później jeszcze lawendy- zwykle bywały, ale warto kupic świezy rzut, bo to co sklepy robia z roslinami woła o pomste do nieba- zwykle lawendy sa utopione, więc nawet jak przezyją to start mają marny.
Dltaego jeśli masz już decyzję że wymieniasz, to nie zwlekaj ( chociaż jak posadzisz to na przymrozkowe noce warto rzucic na nia agrowłókninę, albo samemu potrzymac w doniczkach podlewając oszczędnie.

Magnolio, o tym nie pomyślałam, że w sklepie bardziej zmarnują roślinki niż ja Z oszczędnym podlewaniem doniczek u mnie nie ma problemu, gorzej w drugą stronę Więc kupię teraz, a posadzę za tydzień po świętach.
Jeszcze ostatnie pytanie: jak duże one rosną? Jak gęsto sadzić na taki zwart dywanik?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:15, 27 mar 2015

Do góry
Magnolia pęka

ostnica samosiejka się zieleni

Jednym słowem WIOSNA przyszła

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 07:54, 27 mar 2015

Do góry
Moja magnolia Nigra też juz chce kwitnąć i pokazuje kolor i za moment będzie kwitła. A zapowiadają powrót śniegu z deszczem na Świeta.....
Makowo na Kociewiu 07:22, 27 mar 2015

Do góry
Ta w O jest bardzo mizerna. Widzialam ją. Do magnolii Kasi, to przedszkolak. Z resztą na ceny w O trzeba uważac. Trawki, za ktore placiłam w szkólce po 7 zl, w O kosztują jeszcze raz tyle.
Kasiu, magnolia piękna, a tak się bałaś. Ciekawa jestem, gdzie masz dla niej miejsce?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:57, 27 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też czekam na zielone graby Myślę, że dosłownie kilka dni i będą zielone.

Fastigaty bedą po tym deszczu w weekend zielone a magnolia stellata wreszcie zaczyna pekać , też na nia w niedziele liczę !

Muszę M na sniadanie do ZC w niedziele wyciągnąć
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:52, 26 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
znaczy się magnolia to choroba zakaźna - z dla ode mnie

Nie chcę cię martwić Reniu ale tu na O krąży wiele takich zakaźnych przypadłości
Jesienią panowala różyczka , wczesniej bukszpanowka a po wystawie CHFS wszyscy szukali fioletowej krzewinki, której nazwy teraz zapomniałam ale niewielu osobom udało się ja zdobyć - co prawda jak szybko kupili ją tak szybko się jej pozbywali ale sxał był
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:13, 26 mar 2015

Do góry
Śliczne masz zawilce, jukę i bajeczne krokusy nad oczkiem, podobają mi się te fioletowe

Nie mam pierisów i nie wiedziałam, że one kwitną o tej porze, cudne....czy twoja młoda magnolia gwiaździsta jeszcze nie kwitnie?....pierwiosnków masz zatrzęsienie, moje dopiero startują, uwielbiam te kremowe są od ciebie
Masz u mnie wiadomość od Margarete, pisze o wawrzynku
Buziak wulkanie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:55, 26 mar 2015

Do góry
Bonzaj faktycznie lepiej wygląda w nowym miejscu. Magnolia śliczna, moja zacznie pękać na dniach. Hiacynt w kolorze spranych majtek zaczyna kwitnąć, a szafitki i wczesne tulipany mają pączki. Nareszcie troche popadało. Dziś był traktor i glebogryzarka w warzywniku i kartoflisku, Bedzie po czym ciagnąć radełako. Nie mogę się doczekać płomyków szydlastych na Twojej skalnej rabcie. Przesyłka bedzie po niedzieli, czułam, że tak będzie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:46, 26 mar 2015

Do góry
znaczy się magnolia to choroba zakaźna - z dla ode mnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:42, 26 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Po 8 latach jeszcze mnie wzdryga... bleee ..ale na forach piszą, że ślimaki nie zawsze skore do piwa leźć.. szkoda piwa.. chyba, że biedronkowe, ale trzeba zakryć napis, bo cholery inteligentne.

U mnie trąbię wiosnę... krokusy przekwitają, a magnolia gwiaździsta już króluje.,,

cudnie!!!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:51, 26 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Warto było, bo ta magnolia jest śliczna, ja tez zaczynam o niej myśleć, zejdzie mi, bo musze miejsce znaleźć,bo mi miejsca juz brak
4 rok już czekam na kwiaty magnolii parasolowatych, mam je 3, strasznie długo, dlatego myślę o twojej mam chęć wielką
Niech zdrowo rośnie Małgoś

Dzieki - niech rosnie ( jeszcze jej nie posadziłam co prawda..)
A co do magnolii to miałabym jeszcze ochote na te Yelow River ale miejsca brak...ogród mały i nie mogr go tak tylko "zamagnoliowac" choc to piekne rosliny
Pozdrawiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:34, 26 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Ba....2 lata myślenia i ...jest
Pozdrawiam!

Warto było, bo ta magnolia jest śliczna, ja tez zaczynam o niej myśleć, zejdzie mi, bo musze miejsce znaleźć,bo mi miejsca juz brak
4 rok już czekam na kwiaty magnolii parasolowatych, mam je 3, strasznie długo, dlatego myślę o twojej mam chęć wielką
Niech zdrowo rośnie Małgoś
Ogród Tosi 14:37, 26 mar 2015

Do góry
nie Tosiu- cos co z lawendą rosnie- obok
Ogród Tosi 14:34, 26 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Tosia wg mnie lawenda fajnie by się tam wpisłam i da radę.
Rosplenica- jakąs niższą odmianę tez można- może dac ją z inną trawa którą już masz w okolicy żeby nie było pusto długo na wiosnę- np z carexem Brozne form?

tylko co tu? na "jajka" nie patrz są zamiast ciurkadełka

Ogród Tosi 14:29, 26 mar 2015

Do góry
Tosia wg mnie lawenda fajnie by się tam wpisłam i da radę.
Rosplenica- jakąs niższą odmianę tez można- może dac ją z inną trawa którą już masz w okolicy żeby nie było pusto długo na wiosnę- np z carexem Brozne form?
Typografia ogrodu 14:03, 26 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
No jak temat dla mnie Ja mam rozplenice z różowym rozchdonikiem i beda tam różowe jeżówki, pozdrawiam

PS- Magnolia chyba pokazywała kiedys swoje połaczenie rozplenicy chyba turzycy brazowej i wlasnie jeżówki różowe i zieelone

Tylko ja na ten róż taka obrażona jestem- na usprawiedliwienie: mam dwie córki w tym jedną w wieku przedszkolnym
Ogród Tosi 13:33, 26 mar 2015

Do góry
ja mam tylko wątpliwość czy nie za niska do trzmieliny obok. Dlatego pomyslałam żeby dac seslerię, a w nią 'rzucić' kilka sztuk niskiej szałwi omszonej np Deep Blue Sensation, albo kikla carexów bronze form- niech beda takie plamki ciut wyższe.Albo coś innego co lubisz - kępki jakieś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:29, 26 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

stawiam na zygzak, schemat B, szybszy efekt i mniejsza konkurencja

Dziękuję.
Jak ja Was uwielbiam
Ogród Tosi 13:25, 26 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Tośka, dokładnie ta którą na zdjęciu pokazała Magnolia.
Sesleria Caeurela - skalna

Dzięki, właśnie ta mi się spodobała na trawki.pl - dlatego podpytywałam Martę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies