Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 21:45, 11 kwi 2015

Pola napisał(a)
O rany, właśnie pożegnałam dzieci po tygodniu cudownego święta, popłakałam bo ja tak mam, wypiłam lampkę wina na pociechę z eMem, weszłam na ogrodowiskowisko....cudne zdjęcia z pięknego dnia w twoim Irenko ogrodzie...
U mnie piękny dzień spędzony z rodzinką na werandzie....ale ogrodowo dopiero w przyszły weekend...buziaczki kochana

Polu, cudowne wiesci rozumiem twoje uczucia i emocje, dzis mialam prawie tak, jak u ciebie, bo u mnie dzien, u ciebie tydzien, buziaki
Krys 22:09, 11 kwi 2015

Irenko pozdrawima
Pamajo 23:37, 11 kwi 2015

Irenko cudna ta wiosna w Twoim ogrodzie.
U mnie po kilku dniach ciepła rozkwitła już magnolia. Niestety dziś już deszczowo, wietrznie i zaczyna gubić płatki. Magnolie są takie cudne ale zbyt szybko przekwitają.

Misia śliczniutka "kieszonkowa" psinka ciekawa świata.

Pozdrawiam cieplutko
wiunia 01:37, 12 kwi 2015

Irenko ja to taka psiara jestem i chetnie czytam o psinkach, nie widzę na zdjeciach tego psiaczka brazowego co przygarnęłaś, coś przeoczyłam czy to zbieg okoliczności, że go nie widać?
Mala_Mi 11:16, 12 kwi 2015

Obejrzałam Twoją zaawansowaną wiosnę Ale tylko kilka stronek... tego jeszcze nie było by mnie nie było na moich ulubionych wątkach
malkul 12:19, 12 kwi 2015

100 hiacyntów 100 żonkili? oj ale będzie szał
bdan 08:10, 13 kwi 2015

Milka napisał(a)
makkasia...dzięki, cieszę się ciepłem, dziś 21 na plusie jutro jestem w domu i ostro działam muszę posadzić 8 azalii, mnóstwo żonkili i hiacyntów, bratki, kupiłam sobie sadzonki sałaty, selera, pietruchy i coś tam jeszcze, będę sadzić i sadzić i siać werbeny i kosmos siarkowy do rh

Irenko werbenę już posiać, czy dopiero w drugiej połowie maja. U mnie wiosna z opóźnieniem przyszła w porównaniu do Ciebie, wiec może bezpieczniej będzie do maja poczekać?
Zielona 09:00, 13 kwi 2015

Dużo miałam nadrabiania. Piękna, słoneczna wiosna bije z Twoich zdjęć. No i piesio - przesłodki
Pozdrawiam, Irenko!

PS Dostałam ostatnie wyniki /genetyczne/. Wszystko OK
Milka 13:14, 13 kwi 2015

Juzia..jakbym się nie ruszała, miałabym obrzęk limfatyczny jest ok, dbam raczejpsikam też

Madżenka...kupiłam 2 ostatnie sztuki rok temu w Wojsławicach, jak był festiwal traw, całą zimę była taka, teraz się zagęszcza

Gosiu...byłam i podziwiałam i trawnik i brunerę, zaraz ci zakwitnie, wolę ją od niezapominajek, lepiej kwitnie i ma piękniejsze liście, urocza cały sezon

Agnieszka z Jurajskiego....coraz piękniej jest, a ja dokonałam odkrycia, co i kiedy zmienić, ot eureka

Agania...nie wiem, co to, nie pamiętam kłącze, jak wyglądało, dostałam na jesień od pasjonata lilii i myślałam, że to jakiś okaz ...Misia łobuz straszny, szczeka i warczy na Sonię, a nosimy rzeczywiście w kuferku...cięcie u nas robię ja, wszystkie kule i niwaki oraz krzewy, tylko cisy w żywopłocie mąż, bo równe linie mi nie wychodzą, co widać po kantach

ewsyg....już chyba po reprymendzie ruszyłybuziaki

makkasia...Kasiu w sobotę było cudownie, do wieczora siedzieliśmy, a w niedzielę okropnie zimny wiatr i znowu czeka mnie grabienie, nie wiem który raz już z rzędu
pomocnica była, ależ grabiła i zamiatała, ale najwięcej do brudnego ogniska ją ciągnęło w tych białych rajstopkachna swoje 5,5 lat jest bardzo pracowita

wilczomlecz migdałolistny daje czadu, inne też

ta też
Milka 13:29, 13 kwi 2015

Weroniko...ma judaszowca, ale na razie nie kwitł, czy kiedyś doczekam, mam nadzieję, że takale za to dereń Florida Rubrum po raz drugi zakwitnie, już się cieszę na te czerwono- karminowe kwiecie
i wisteria cała w pąkach, ciekawa jestem czy te pod wiązem w końcu zakwitną..a pigwowiec owszem cudny, ale trzeba go trzymac w ryzach, u mnie się panoszy, rozłazi rozłogami
piesio dojrzał i dobrze, moja jeszcze siuśka, 9 tygodni

BKosimkART...Basiu, zimy nie było, to i szybciej, ale sporo tulipanów ma wyżarte kwiaty, pewnie ślimaki

Jula...czasami się nie da, nie zamartwiaj się tymwiosna i tak mniej zaawansowana, jak rok temu, porównywałam na fotach

już wiem, że poza tulipanami na tych fotach, wielokwiatowe z ozdobnymi liśćmi,plus botaniczne dosadzę, ale żadnych innych, zdecydowanie idę w żonkile i narcyzy i dołożę hiacynty punktowo, nie lubię liści tulipanów