Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 21:42, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane

PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?

on to by chciał
nie powiem to dobry pomysl z tą trawą, ale z korą będzie ładniej
my nie zdejmujemy darni z całej planowanej rabaty tylko tam gdzie mam juz rośliny. mam do posadzenia 5 limek to zdejmuje teraz 6m darni.
Ogród z pergolą 21:35, 16 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Krysia bedzie pikapem zabierac wszystkie magnolie wiec teraz nie ma juz problemu.

aż takie zakupy sie szykują?? wow
Ogród wyrozumiały 21:34, 16 kwi 2016

Do góry
cześć Iza daaawno mnie u Ciebie nie było a Ty juz tak działasz! no bomba
czytałam że masz problem z mchem, on lubi kwaśna glebę. może ją odkwaś, nie wiem wapnem?
ambrowca kupiłaś ogromnego, faaaajnie czysty bez odmianowy?ja szukam Slender Silhouette ale jak nie znajde to też wezmę zwykły.
Ogród z pergolą 21:18, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja Renia nie mam takich rabat, bo zdejmuje darń dopiero z tych na które sadzę.
btw straszna robota!
emus po dzisiajszym dniu mowi że juz ma taka wprawe że firme z trawnikami z rolki mozemy otwierać. a ja mu na to: to juz wolę trzecie dziecko i tysiaka przytulić

No właśnie widzę, że robisz rabatę grujecznikową i tam bym dała trawę z koszenia ... chyba wietrzyk i zielona tak robiły. Ziemia się użyźnia i problem z chwastami masz z głowy ... a zaczynają rosnąć na potęgę No chyba, że wszystkie rośliny na tą rabatę masz już przygotowane

PS A jak weźmie sobie do serca to co zaproponowałaś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:03, 16 kwi 2016

Do góry
ale za to ja koszę
kupiłam dzisiaj florowit 100dni a ty uzywasz pinivitu, lepsze sanawozy w plynie? bo mi kobitka powiedziała ze te plynne powinny pod bryle korzeniowa dojść czy cos takiego i dala mi taki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zajrzyj do mnie to zobaczysz co podziałałam
na żywo również zapraszam może będą już hortensje posadzone, jak em znajdzie czas na dokończenie zdejmowania darni.
właśnie boje się o to przemarzanie a mysle o niej kolo tarasu i okryta na zime chochołem nie bedzie zbyt atrakcyjnym widokiem..w Rogowie podpytam specjalistów jak to jest z tymi magnoliami

Ale Ty masz dobrze z tym eMusiem, że nawet darń Ci zrywa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:47, 16 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No to szkoda ... sama nie wiem jeszcze czy jadę ale chciałabym ... a w przyszłym tygodniu może pojadę po bukszpany olbrzymy do Łodzi ... może bym Cię odwiedziła?

A nie boisz się że Ci przemarznie?

Co tam podzialalaś dzisiaj w ogrodzie?

PS Czy tylko mi nie pojawiają się powiadomienia?

zajrzyj do mnie to zobaczysz co podziałałam
na żywo również zapraszam może będą już hortensje posadzone, jak em znajdzie czas na dokończenie zdejmowania darni.
właśnie boje się o to przemarzanie a mysle o niej kolo tarasu i okryta na zime chochołem nie bedzie zbyt atrakcyjnym widokiem..w Rogowie podpytam specjalistów jak to jest z tymi magnoliami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:41, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie jadę za daleko dla mnie, w Rogowie też są a jedziemy w piątek.
myślałam o galaxy bo jest kolumnowa i wysoka tylko wrażliwa podobno na mróz..

No to szkoda ... sama nie wiem jeszcze czy jadę ale chciałabym ... a w przyszłym tygodniu może pojadę po bukszpany olbrzymy do Łodzi ... może bym Cię odwiedziła?

A nie boisz się że Ci przemarznie?

Co tam podzialalaś dzisiaj w ogrodzie?

PS Czy tylko mi nie pojawiają się powiadomienia?

Ogród z pergolą 20:28, 16 kwi 2016

Do góry
oo to teraz możesz mnie nawiedzić znienacka
dziękuje mam nadzieje że hortki ładnie zakwitną
muszę sie jeszcze tylko z ta nornica uporać i zrobić porządek pod świerkami i juz będzie w miarę
Mój ogród pod górkę... 20:18, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a powiedz mi Ty swoje okrywasz na zimę?

Tej większej nigdy nie okrywałam i Gieni też nie będę. Chyba, że zapowiedzą srogą zimę.
Rododendronowy ogród II. 20:03, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to Bożenka jedzie z Renią rozark a Monika z Renia ren133 tak?
bo niewiem juz, którą Renie prosić w razie czego o transport magnolii...

Na chwilę obecna jedzie Małgosia swoim samochodem i Renia swoim ale o przewóz najlepiej prosc Krysie bo jedzie pikapem i wszystkie nasze zakupy zabierze jak w tamtym roku.Na pewno nie odmówi.
Malutki pod lasem 18:13, 16 kwi 2016

Do góry
o im mniej problematyczna tym bardziej dla mnie
tylko zeby nornice jej nie lubiły
Malutki pod lasem 17:53, 16 kwi 2016

Do góry
ja też dzisiaj kosiłam
a ta jagoda kamczacka to jakaś większe owoce ma niż ta pospolita?moze sie skuszę
Ogród z pergolą 17:51, 16 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, powiadomienia mi nie działają i nie widziałam nawet, że u Ciebie tyle roboty zrobione
Super
Jak patrzę sobie np. u Ciebie, to czasem żałuję, że poszłam w fale, a nie w kanty Łatwiej zrobić

no współczuje tych fal idealną linię prostą tez nie tak łatwo zwłaszcza jak chwastów duzo w trawniku. zawsze cos przy krawędziach trzeba wyrwać i sie burzy linia. ale nie jest źle, ja lubię kanciki
Ogród z pergolą 17:45, 16 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Tak tuje o wiele lepiej bez szmaty. A kanciki super. A ze szmata przemyśl . Najgorzej jest na początku a później jak tujki będą większe to już nie będą koło nich chwasty rosły.
mam taka nadzieję bo u mnie full pielenia jeszcze..a dzisiaj miałam to robic to mi sie 2h z koszeniem zeszło..nie wyrabiam już. najlepiej jakby mi dzieci na 3 dni zabrali moze dzisiaj jak usna po 19 jeszcze wyjde pielić
Ogród z pergolą 17:42, 16 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Pięknie Aniu! Widzę, że bawisz się w wersję ogrodową puzzli

dobrze napisałaś: bawisz mieliśmy siać ale taka ładną darń zdejmuje ze mi szkoda po prostu
Ogród z pergolą 16:55, 16 kwi 2016

Do góry
tnx
Moja codzienność - ogród Oli 16:49, 16 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

groźny... ale turkucie dla mnie gorsze bo nie ma ich czym wybić...

poczytałam o nim trochę i podobno on nie zostawia dziur otwartych. ale jest w pobliżu rzek a u mnie rzeczka 200m dalej no nic będe obserwować..
Moja codzienność - ogród Oli 15:26, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

oj to wieksza jest dziura, mam pełna korytarzy to wiem ze mam nornice ale jak zobaczyłam ta dziura to pomyślałam o turkuciach
a karczownik groźny?? jezu

groźny... ale turkucie dla mnie gorsze bo nie ma ich czym wybić...
Ogród z pergolą 15:23, 16 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
i jeszcze darń spod grujeczników zdjęliśmy

było tak, widac jeszcze szmate w tujach

Ładne grujeczniki i piękne kwadraty pod nimi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies