Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

agnieszka_m 08:10, 16 kwi 2016

Ładny ten rozchodnik
mój chyba padł wykopałam przetelepałam korzenie podzieliłam na 2 i dałam mu jeszcze szanse
budleje spisałam już na straty

tulipanki juz lada dzień i pokażą swój urok
ładnie
anna_t 10:28, 16 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Wykulkowałam dziś także w końcu lawendę, bo już chyba wszyscy mają pociachaną, a moja straszyła
Wsadziłam pod płotem drugą jeżynę bezkolcową i zaczęłam robić kółka wokół krzewów owocowych, podsypałam kompostem. Muszę tak wszystkie zrobić, a kiedyś zerwę całą darń i zrobię rabatę owocową
Bergenie rosną, a na koniec Hameln dla Agatki (trochę niewyraźne). Miałam popikować, ale nie mam siły...

fajny pomysl z rabatą owocową. ja myślałam o borówce i zgapie od Ciebie jeżynę co jeszcze tam planujesz?
moje rozplenice w podobnym stadium
AnnaCh 16:18, 16 kwi 2016

Myślałam, że wszyscy w ogrodach tyrają, a to znowu coś się z forum stało i powiadomienia nie działają

Aniu
, dziękuję za odwiedziny, zajrzę do Ciebie wieczorem

Kasiu
, fajny, ale faktycznie grymaśny. Myślałam, że już teraz na wiosnę będę mogła go podzielić, ale nie bardzo

Agnieszko,
ja moją już też na straty spisałam, sterczał taki suchy badyl i zobaczyłam, że z ziemi odbija, więc badyla obcięłam po samej ziemi

Ania
, mam dwie jeżyny, muszę jeszcze trzecią kupić, mam dwie jagody kamczackie, trochę malin, jabłonkę, agrest i dwie porzeczki na pniu. Mam jeszcze w doniczkach dwie borówki amerykańskie, to też muszę posadzić

Mam małą przerwę, trzeba dzieci chociaż nakarmić, choć Jasio nie chciał do domu iść, doskonale się bawił i piaskownicę już uruchomił
Trawnik w końcu skosiłam, od razu jest lepiej
anna_t 17:53, 16 kwi 2016

ja też dzisiaj kosiłam
a ta jagoda kamczacka to jakaś większe owoce ma niż ta pospolita?moze sie skuszę
Margarete 18:06, 16 kwi 2016

No pięknie skoszone...ja nie zdążyłam przed deszczem...będę kosić jutro...trudno. Już na tą trawę przerośniętą patrzeć nie można....

Twoja wiosna też piękna

Muszę odnaleźć u siebie moją budleję, zapomniałam o niej. Też jej nie okrywałam. Zobaczymy czy odbije...
AnnaCh 18:06, 16 kwi 2016

Ania, jagoda kamczacka jest właśnie na tym zdjęciu, w kółeczku z kompostu

To taki krzaczek jak borówki amerykańskie, tylko dużo wcześniej są, już w maju i owoce są takie bardziej podłużne niż okrągłe Podobno mniej problematyczna niż borówka, ale to podobno, ja nie wiem

Małgosiu,
ja też nie mogłam patrzeć na moje trawsko, szczególnie, że z tyłu, to nawet przed zimą nie było za dobrze skoszone A ile siana wygrabiłam... No i zaczęło lać i u mnie, zdążyłam jeszcze tylko jeden kompostownik na miejscu postawić i buraczki posiać
anna_t 18:13, 16 kwi 2016

o im mniej problematyczna tym bardziej dla mnie
tylko zeby nornice jej nie lubiły
Pluszakowa 21:13, 16 kwi 2016

Hej, znalazłam cię, bo tak jak i ja rozmnażasz hortensje z patyczków w ziemi. Możesz wrzucić zdjęcia jak u nich? Bradzo jestem ciekawa u moich wszytsko wygląda ok, ale korzonków niewidzę. Rozmnażam też równolegle krzewuszki i tam korzonków tez nie ma (podglądnęłam ostatnio), ale są takie lekkie napuchnięcia i tam chyba będą korzonki lada moement. Trzymam kciuki za nasze patyki.
kasja83 21:24, 16 kwi 2016

Jak ja lubię fotkipatrząc na Twoją marzę już o swojej trawie
ren133 21:54, 16 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Budleja, z której myślałam, że nic nie będzie pokazuje coraz więcej zielonego

Liatra już sie pokazuje a mojej chyba jeszcze nie widać ... muszę jutro sprawdzić