Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

17:51, 16 kwi 2016
Bogdziu u mnie Wren w blokach startowych i Rh Blumira pierwszy kwiatek pokazała dziś ...strasznie wszystko w tym roku szybko....

czekam na kolorowe foteczki

PS. bólu kręgosłupa współczuje wiem co to znaczy chodzić o lasce ....zalecam ćwiczenia ale trzeba być systematycznym....pokochać siebie i wdrożyć dyscyplinę
Urszulla 18:48, 16 kwi 2016

Bogdziu, dziś u mnie szafirki. Kosiłam cały dzień i ledwie żyję, o deszczu nie wspominam, bo chciałabym choć jeden suchy tydzień. Przeciwnie do Ciebie.
Bogdzia 20:03, 16 kwi 2016

anna_t napisał(a)

to Bożenka jedzie z Renią rozark a Monika z Renia ren133 tak?
bo niewiem juz, którą Renie prosić w razie czego o transport magnolii...

Na chwilę obecna jedzie Małgosia swoim samochodem i Renia swoim ale o przewóz najlepiej prosc Krysie bo jedzie pikapem i wszystkie nasze zakupy zabierze jak w tamtym roku.Na pewno nie odmówi.
Bogdzia 20:07, 16 kwi 2016

Milka napisał(a)
Wysylam ci deszcz, znowu leje, rano godzine slonce...ja mam go dość
Trawa po kolana, chyba w deszczu bedzie kosil.
Zmawiacie się na spotkanie, oj beda lupy

Irenko co z tego ze wysyłasz jak nie dochodzi. Pokropiło tylko tak ze na kostce było widac pojedyncze krople i koniec. Moja magnolia zaczeła gubic nierozwiniete kwiaty pewnie z braku wody wiec musiałam ja podlac i od razu pięknie zaczeła sie rozwijac ale ja w ten sposób całe dnie spedzam na podlewaniu (trawa posiana , rh z nawozami woda konieczna) i nic więcej w ogrodzie nie mogę zrobic a chwasty rosna spokojnie że nic im nie grozi.
Bogdzia 20:09, 16 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Ja się wybieram. Mam 2 miejsca wolne w aucie. Kto jedzie ze mną?
Proszę o kontakt. Startuje z Pabianic ale mogę gdzieś po kogoś podjechać.

Ja umówiłam sie z Renią , mogłybysmy sie z Tobą zabrac bo jestesmy tylko dwie ale Renia mówi ze i tak pojedzie swoim samochodem. Nie wiem czy podjedziemy do Ciebie bo chciałam rh zobaczyc (źle wygląda) ale to sie pewnie w tygodniu wyjasni.
Bogdzia 20:11, 16 kwi 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czytałam wczoraj o planach wyjazdowych,przyszłam łupy oglądać

Małgosiu na razie tylko sie umawiamy a wyjazdy w piątek i sobotę to zdjecia najwczesniej w niedzielę -następną.
Bogdzia 20:17, 16 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
Bogdziu u mnie Wren w blokach startowych i Rh Blumira pierwszy kwiatek pokazała dziś ...strasznie wszystko w tym roku szybko....

czekam na kolorowe foteczki

PS. bólu kręgosłupa współczuje wiem co to znaczy chodzić o lasce ....zalecam ćwiczenia ale trzeba być systematycznym....pokochać siebie i wdrożyć dyscyplinę

U mnie tez te małe zaczynaja, masz racje ze wczesniej niz w tamtym roku , to teraz mam problem bo wyznaczyłam spotkanie u mnie na 28 maja a jak tak dalej pójdzie to moze byc po kwitnieniu. To sie narobiło. Tak ok 8-10 dni jest wczesniej.Kręgosłup boli od siedzenia przy kompie i roboty w ogrodzie. Na cwiczenia brak silnej woli i czasu bo zamiast kochac siebie kocham ogród cos tam przeciwbólowego łyknę , smarowanko i do ogrodu a i tak głównie podlewam a reszta roboty czeka.
Luiza 20:18, 16 kwi 2016

witaj Bożenko.Do Opatówka się nie wybiorę (te z poprzedniego roku jeszcze w doniczkach), ale mam pytanie, może się orientujesz.Kupiłam dwie ciemne magnolie, a wszystkie mają bardzo jasno różowe kwiaty.Czy w następnym roku będą ciemniejsze,czy pomyłka w gatunku?Pozdrawiam.
Bogdzia 20:18, 16 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, dziś u mnie szafirki. Kosiłam cały dzień i ledwie żyję, o deszczu nie wspominam, bo chciałabym choć jeden suchy tydzień. Przeciwnie do Ciebie.

Ula marzenia mamy całkiem przeciwstawne.Na szafirki zaraz idę.
Bogdzia 20:21, 16 kwi 2016

Luiza napisał(a)
witaj Bożenko.Do Opatówka się nie wybiorę (te z poprzedniego roku jeszcze w doniczkach), ale mam pytanie, może się orientujesz.Kupiłam dwie ciemne magnolie, a wszystkie mają bardzo jasno różowe kwiaty.Czy w następnym roku będą ciemniejsze,czy pomyłka w gatunku?Pozdrawiam.

Myśle że pomyłka az tak sie nie zmienia ale mi sie wydawało ze kupowałas jasne bo ciemnych nikt z nas nie kupił ale moze juz nie pamietam.Ty wiesz lepiej.Jedna miała byc duża i ona na pewno nie była ciemna taka całkiem ciemna.Do tej pory nie posadzone?