Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:52, 18 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Przerzucałam raz w miesiącu, trawę skoszoną też daję ale mam mały trawnik, nie wiem czy większe ilości wskazane.
Polecam Ci przeczytać artykuły Danusi o kompoście i jest też osobny wątek na ten temat

Poczytam ... wieczorkiem Dziś na razie nie pada więc może uda mi się obsadzić donice we głębniku Buziaki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:50, 18 paź 2015

Do góry
Siakowa, Polinka i Tusiawka ja sadzę nieprzepisowo, bardzo gęsto i płytko. Jesli nie moge wykopac większego dołka ( z powodu korzeni) to przysypuje tulipany na cienką warstwe ziemi gruba warstwa kory. Wszystko wyłazi wiosna ale niewiele przetrwa kolejne lata
Kocham tulipany wiosną i jestem w stanie znieść taplanie sie w błocie jesienia.
Maj to dla mnie najpiekniejszy miesiac w ogrodzie gdy kwitna cebulowe, magnolie a bukszpany maja jasnozielonymkolro dzieki świeżym przyrostom
Typografia ogrodu 07:34, 18 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Sebek ale w jakim cieniu? Takim bardzo cieniu? U mnie skrzydłokwiat daje radę w ciemnej kuchni...A jeszcze w temacie domowo doniczkowym to paprotka pięknie rośnie w łazience na oknie Widać, że wilgoć jej służy.

U mnie w lazience z dachowym oknem storczyk.daje doskonale rade.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 01:04, 18 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Marti czy te Twoje "niegracki" bardzo się różnią od gracka?

Pokrojem na pewno. Liście mają niemal identyczne. No i gracki kwitną na bordowo, a te na kremowo czy jakoś tak
Myślę, że te moje to silberspinne.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:56, 18 paź 2015

Do góry
Cześć Polinka, ja pierwszy raz u Ciebie choć często Cię spotykam na innych wątkach, muszę się poprawić i pospacerować po Twoim ogrodzie
Pytałaś u Jazzy o gracki, to u mnie Waldek opisał dokładnie jak powinny wyglądać i po czym je rozpoznać. Ja w dalszym ciągu śmiem wątpić w ich "rodowód" ale nie będę się upierała dopóki się nie przekonam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=315
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:48, 18 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

O Waldek!! U kogoś dokładnie pisałeś jak rozpoznać gracilimusa! Oczywiście nie pamiętam gdzie...

u mnie była dyskusja https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=315
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:09, 18 paź 2015

Do góry
Jeszcze nie śpisz?!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:08, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Polinko
A jak często trzeba przerzucać? I co dajesz na kompost? Można trawę z koszenia?

Przerzucałam raz w miesiącu, trawę skoszoną też daję ale mam mały trawnik, nie wiem czy większe ilości wskazane.
Polecam Ci przeczytać artykuły Danusi o kompoście i jest też osobny wątek na ten temat
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:59, 17 paź 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Do czego to doszło.
Trawy z rodowodem.
Hm?

O Waldek!! U kogoś dokładnie pisałeś jak rozpoznać gracilimusa! Oczywiście nie pamiętam gdzie...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:58, 17 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu, spróbuj kompostu, naprawdę warto. Troszkę machania widłami przy przerzucaniu pryzmy ale efekty widoczne gołym okiem. Rośliny szaleją na kompoście

Polinko
A jak często trzeba przerzucać? I co dajesz na kompost? Można trawę z koszenia?
Leśne Wzgórze 23:56, 17 paź 2015

Do góry
Kurcze, z tym zającem możesz mieć naprawdę problemy Trzeba by było jakiegoś mądrego leśnika podpytać...

U mnie też sucho mimo, że od dwóch dni pada a mam otwartą przestrzeń...u Ciebie chyba potrzeba tygodniowej ulewy aby deszcz przedostał się między drzewami...
Macham Aniu i pamiętam o zaproszeniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:51, 17 paź 2015

Do góry
Reniu, spróbuj kompostu, naprawdę warto. Troszkę machania widłami przy przerzucaniu pryzmy ale efekty widoczne gołym okiem. Rośliny szaleją na kompoście
Typografia ogrodu 23:49, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie rosną w cieniu - i jak na razie dają radę - tfu tfu! A padły w tym miejscu skrzydlokwiaty, bluszcz, storczyki... Także nadadzą się

Sebek ale w jakim cieniu? Takim bardzo cieniu? U mnie skrzydłokwiat daje radę w ciemnej kuchni...A jeszcze w temacie domowo doniczkowym to paprotka pięknie rośnie w łazience na oknie Widać, że wilgoć jej służy.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:45, 17 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
No i moje gracki to też nie gracki... podobno...
Ale nie lubię ich przez to mniej i przesadzać nie będę.
Ciekawe, jaką mamy przyjąć zasadę dla sprawdzania, czy kupujemy to, co chcemy. Może po gracki wyłącznie do Polinki biegać będziemy? Ona ma na pewno rasowe!

Marta, do Ciebie przyjadę z rasowym grackiem
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:45, 17 paź 2015

Do góry
Marti czy te Twoje "niegracki" bardzo się różnią od gracka?

Miejsko & sielsko 23:37, 17 paź 2015

Do góry
Buziaki kochana Odezwij się.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:19, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Poczekamy na festiwal kolorów do wiosny Jednak od czego mamy forum - będziemy wstawiać archiwalne zdjęcia A jak nie to w listopadzie będziemy sadzić ostatnie cebulowe i sprzątać ogrody, w grudniu będzie szał świąteczny, w styczniu zazwyczaj umawiamy się na narty, a w lutym kupujemy wiosnę do domu albo wypatrujemy jej pierwszych oznak w ogrodach Szybko zleci

Dobre podsumowanie Styczeń jakiś taki najmniej przyjemny ale póżniej już z górki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:15, 17 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Matko 13 ! Jak to brzmi ....toc to olbrzymia liczba, musze jeszcze raz policzyc

Ja dzisiaj liczyłam swoje smaragdy... doszłam do 35 i przestałam A jeszcze czyszczenie mnie czeka tych wspaniałych tujek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 17 paź 2015

Do góry
Luki na nornice dziewczyny polecają Nornix. Ola Leonek tępi tak swoje

Z podjazdami jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Mam kawałek tłucznia a reszta to trawnik i jest problem przy parkowaniu dwóch samochodów. Ułożenie pasów do garażu i całego wjazdu z kostki granitowej zaplanowane dopiero na 2017 r. Po zimie mam taką samą akcję jak Ty z regeneracją trawnika...Wiem co to za ból.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:03, 17 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tych od dzwigu? A właśnie inwestycja już ukończona?
nie ukonczona ale coraz wyzsza...bylammostatnio blizej na spacerze i powstaje stajania na conajmniej 50 koni...ale nie moze patrzyc na innych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies