Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 21:08, 17 paź 2015

Agcia napisał(a)
Zajączek czadowy. Może jak zapewnisz mu jakieś jedzonko to nie będzie Ci nic obgryzał No lokatora masz wyjątkowego więc warto.

Agcia napisał(a)
Wiewiórki już przygotowane do zimy ??

Zajączek dostał marchewkę i sałatę i nie ruszył zapewne nauczony jest do innej diety ....
Wiewiórki mają już wystawione orzechy, kupiłam już słonecznik dla ptaków, więc zima mnie pod tym kątem nie zaskoczy w najbliższym czasie zaopatrzę jeszcze zamrażarkę w słoninkę
Mathildis 21:09, 17 paź 2015

Sebek napisał(a)
Jak ja dawno zająca nie widziałem!

Musisz koniecznie przyjechać
Mathildis 21:09, 17 paź 2015

Jeszcze krótki raport ogrodowy:
Przygruntowe przymrozki zabrały begonie i niecierpki i co dziwne mój piękny bluszcz trójklapowy na całej wysokości - nie ma już szans na piękne przebarwienia...
Pomimo tego, że od kilku dni pada w lesie ..... sucho.... ziemia mokra na tylko na 1cm...
w tym tygodniu posadziłam
*352 cebulki - zostało jeszcze 10 tulipanków, 20 irysków, 10 krokusów i około 15 narcyzy i cebule do donic
*bodziszki, firletkę, naparstnice od Agnieszki (Napii)
*przylaszczki od bezwątkowej Moniki

Dziewczyny dziękuję za przesyłki

Prymulki, szałwia i jeżówki od Przemka i Jagody rosną i mam nadzieję, że przetrwają zimę bez uszczerbku Wam oczywiście też jeszcze raz dziękuję

AgataBC 21:31, 17 paź 2015

Mathildis napisał(a)

Zajączek dostał marchewkę i sałatę i nie ruszył zapewne nauczony jest do innej diety ....
Wiewiórki mają już wystawione orzechy, kupiłam już słonecznik dla ptaków, więc zima mnie pod tym kątem nie zaskoczy w najbliższym czasie zaopatrzę jeszcze zamrażarkę w słoninkę

Teraz jeszcze ma co jeść, zimą pewnie będzie chętniejszy. Trawa, jakieś sianko pewnie prędzej zaskoczy. Ale to i tak nie teraz. Wiem, że to wiesz, z taką dzikością jesteś za pan brat.
Warmia 22:03, 17 paź 2015

Przyszłam z rewizytą Tylko nie wiem kiedy nadrobię ale się postaram
polinka 23:56, 17 paź 2015

Kurcze, z tym zającem możesz mieć naprawdę problemy Trzeba by było jakiegoś mądrego leśnika podpytać...

U mnie też sucho mimo, że od dwóch dni pada a mam otwartą przestrzeń...u Ciebie chyba potrzeba tygodniowej ulewy aby deszcz przedostał się między drzewami...
Macham Aniu i pamiętam o zaproszeniu
waldek727 00:01, 18 paź 2015

Agcia napisał(a)
Zajączek czadowy. Może jak zapewnisz mu jakieś jedzonko to nie będzie Ci nic obgryzał

Ciekawe czy lubi pasztet?
Filomena 10:14, 18 paź 2015

Przybiegłam zaintrygowana Twoim postem w dyskusji u Agci w ogrodzie naturalnym pachnącym lasem. No tak, masz rację, im więcej widzimy, tym bardziej upewniamy się, jak wielka jest róznorodność ludzi, ich potrzeb, poczucia estetyki, wrażliwości, że nie wspomnę o zasobach finansowych.
Bardzo podoba mi się koncepcja Twojego ogrodu. Wieloletnie, rytmiczne pnie sosen i do tego wysublimowana ale bezpretensjonalna estetyka, pięknie!

Dziękuję za miłe słowa u mnie
Filomena 10:19, 18 paź 2015

A dodam tylko, że ja też mam od ponad 11 lat taką samą pieszczochowatą niedzwiedzicę. Ale ona już traci wigor i temperament, starość swojego zwierzaka jest zasmucająca

Mathildis 13:38, 18 paź 2015

polinka napisał(a)
Kurcze, z tym zającem możesz mieć naprawdę problemy Trzeba by było jakiegoś mądrego leśnika podpytać...

U mnie też sucho mimo, że od dwóch dni pada a mam otwartą przestrzeń...u Ciebie chyba potrzeba tygodniowej ulewy aby deszcz przedostał się między drzewami...
Macham Aniu i pamiętam o zaproszeniu

To już drugi zając w naszym lesie odkąd tu mieszkamy- poprzedni nie afiszował się tak ze swoją obecnością, ale właśnie zimą poobgryzał młode gałązki świerków... zginął latem pod kołami samochodu. Obawiam się że w nadchodzącą zimę może być niestety powtórka z rozrywki...nie wyganiam go, ale też wcale nie cieszę się z jego obecności ...
tegoroczna susza chyba jeszcze długo będzie się nam odbijać czkawką niestety... u mnie nadal potrzebny deszcz...