Sylwia całą rabatę obsadziłam (rabata znowu powiększona o pół metra bo jak się okazało rypłam się w wymiarach )
Widać sadzoneczki ? w przyszłym roku będzie szał
Sadźca posadziłam do poczekalni .. Mam na niego super plan powędruje na ostatnią jeszcze nie istniejącą rabatę
Sylwia i takiego rarytasika znalazłam w Twoich sadzonkach oczywiście już posadzony
I takie coś
Tylko się nie śmiej ale też to posadziłam .. żal mi wyrzucać to chyba siewka Tawuły ?
Niestety na razie nic nie wskazuje na to, żebym miała mieć jakieś hektary, bardzo mi przykro, nawet nie wiecie jak mi przykro, że muszę Waszą cierpliwość wystawiać na próbę.
Dzień dobry chciałem się dowiedzieć czy worki nawadniające zdają egzamin tak jak o nich piszą, że są takie dobre. Mamy działkę taką nie za dużą z kilkoma drzewkami no i myślałem, żeby jakąś linie kropelkującą zrobić czy coś innego ale żona uparła się na te worki a ja nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Ma to wyglądać jak na zdjęciu. Ja nie jestem przekonany ale się nie znam. Przez to pytam może ktoś miał z czymś takim do czynienia Pozdrawiam
PS.To nie reklama bo gdzieś wrzuciłem już to pytanie i wszyscy się zlecieli że to promuje a ja nawet nie wiem czy to działa.
No właśnie ciekawa jestem jesiennej odsłony molinii... Takim maluszkiem była rok temu na koniec października.
Do twojego ogrodu pasuje idealnie. Szukaj miejsca
Boję się traw, szczególnie miskantów - eeech to dzielenie
Ale chyba tych maluszków będzie u mnie przybywać
Oprócz molinii mam ochotę jeszcze na śmiałka, chropatkę trzcinnikowatą i sporobolusa. Fajne są na fotkach
Molinia jak modelka Dokładnie Gosiu, piękna i lekka w odbiorze. Będzie i u mnie jej przybywać
Miskanty zaczynają mnie przerażać swoim tempem wzrostu, tam gdzie złapią dobre warunki pędza jak szalone. Nie chcę ich już więcej.
A molinia Heidebraut tak wyglądała u mnie w tym roku. Już pod koniec czerwca pojawiły się zalążki kwiatów.
A i na wiosnę była ładna, zielona kępa. Muszę jeszcze zaobserwować, jak szybko staruje i jaka będzie jesienią i zimą.
W zeszłym roku koniecznie chciałam molinię. U Oli jest piękna w odmianie Transparent. Dorwałam stacjonarnie tylko Heidebraut. W tym roku dała czadu, śliczna jest. Zobacz jak faluje na wietrze... Bajka
Podzieliłam kilka dni temu na trzy. Poszły na nową rabatę
Całusy dla Wnusi To niesamowita radość pokazywać świat kolejnemu pokoleniu
U Ciebie Aniu piękne róże, podziwiam za opiekę nad nimi. Hortensje nie są tak wymagające i dają szybki efekt w większym ogrodzie. Traw się boję - to dzielenie po latach mnie przeraża Miskantów już więcej nie chcę. Molinia wydaje się dobrym pomysłem na mniejszy ogród i łatwiejszy podział kęp.
Fotki dla porównania molinii przed podziałem i po. Z trzech sadzonek mam już trzy nowe
Pora może już nie na dzielenie, ale zaryzykowałam.