Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeżówkowe-Love 09:55, 17 wrz 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Asia bardzo możliwe bo u mnie rośliny się przerastają wzajemnie Orliki są na pewno

Sylwia całą rabatę obsadziłam (rabata znowu powiększona o pół metra bo jak się okazało rypłam się w wymiarach )

Widać sadzoneczki ? w przyszłym roku będzie szał

Sadźca posadziłam do poczekalni .. Mam na niego super plan powędruje na ostatnią jeszcze nie istniejącą rabatę

Sylwia i takiego rarytasika znalazłam w Twoich sadzonkach oczywiście już posadzony

I takie coś

Tylko się nie śmiej ale też to posadziłam .. żal mi wyrzucać to chyba siewka Tawuły ?
Ptasi gaj 09:55, 17 wrz 2020

Do góry
Wczoraj upał nie do zniesienia więc wybraliśmy się z córką do cienia do Łazienek

Taka hortensja może kto wie jak się nazywa

Dzisiaj już lżej teraz 20 stopni i słonko swieci

Ogród bez reguł 08:52, 17 wrz 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
I jeszcze taki...
Wielki skubaniec, kiedyś się ich panicznie bałam

…. też mam kilka rodzin tego " paskudztwa '
jestem jeszcze na etapie pisków na ich widok ,

… boję się wszystkiego co ma więcej niż 2 nóżki "
Ogród bez reguł 08:50, 17 wrz 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ogrodowo jestem trochę uwsteczniona, bo ratując się przed upałami, zafundowałam sobie klimatyczne przeziębienie Więc w ogrodzie co najwyżej sobie siedzę i omiatam. I tak sobie myślę, że te nieposadzone roślinki wyglądają lepiej niż ustawione w kompozycjach

Asiu ,

Sliczne roślinki

Ale masz rację
Te nie posadzone wyglądają wspaniale
Ania -Spełnione marzenie 08:41, 17 wrz 2020

Do góry
Hibiskus też zaczął w końcu się pokazać

Jest ogromny

Ania -Spełnione marzenie 08:38, 17 wrz 2020

Do góry
I trochę teraz dla " oka"

Resztki moich róż

Ania -Spełnione marzenie 08:33, 17 wrz 2020

Do góry
Teraz znów proszę o poradę.

Tuje trochę już urosły
Włóknina zajęta
Trawa zasypane - przez zimę zginie

....ale jest miejsce między tujami
I aż się prosi ,żeby coś tam wsadzić.

Tylko nie za bardzo wiem co ?

Może pomożecie

Sałatka pokrzywowa 08:33, 17 wrz 2020

Do góry
Niestety na razie nic nie wskazuje na to, żebym miała mieć jakieś hektary, bardzo mi przykro, nawet nie wiecie jak mi przykro, że muszę Waszą cierpliwość wystawiać na próbę.

W ramach zadośćuczynienia - Constance Spry

Ogród bez reguł 08:30, 17 wrz 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/211/2114758/original.JPG[/img]

Odpadłam przy tym zestawieniu. Mów szybciutko co to za brunnera i co to za zawilce. Muuuuszę zmałpować ten zestaw. Muuuszę
Ania -Spełnione marzenie 08:30, 17 wrz 2020

Do góry
A to moja drabina.

Tylko z tego maleńkiego kawałeczki

Ania -Spełnione marzenie 08:29, 17 wrz 2020

Do góry
..." starzy znajomi "

" ble"

Ania -Spełnione marzenie 08:27, 17 wrz 2020

Do góry
" wyrównanie rabaty"

Worki nawadniające 08:06, 17 wrz 2020

Do góry
Dzień dobry chciałem się dowiedzieć czy worki nawadniające zdają egzamin tak jak o nich piszą, że są takie dobre. Mamy działkę taką nie za dużą z kilkoma drzewkami no i myślałem, żeby jakąś linie kropelkującą zrobić czy coś innego ale żona uparła się na te worki a ja nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Ma to wyglądać jak na zdjęciu. Ja nie jestem przekonany ale się nie znam. Przez to pytam może ktoś miał z czymś takim do czynienia Pozdrawiam
PS.To nie reklama bo gdzieś wrzuciłem już to pytanie i wszyscy się zlecieli że to promuje a ja nawet nie wiem czy to działa.
Wzgórze chaosu 07:31, 17 wrz 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko posadź i przeczekaj sezon, zobaczysz czy Ci się będzie podobało jak się rośliny zadomowią Wtedy ewentualnie podosadzasz lub powysadzasz jeszcze

Też mam takie przemyślenia. Tej rabacie potrzeba roku. Czas pokaże jakie tetrisy tu będą
To że będą wiem na pewno

Poszalałam... A było tak spokojnie
Wzgórze chaosu 07:26, 17 wrz 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Iwonka ogród o klasę wyżej zrobiłaś - gratuluje wyczucia i smaku, naprawdę pięknie !

Ależ komplementy o poranku Cmokam
Staram się kochana, pomalutku chyba zmierzam w dobrym kierunku. Chociaż przerabianie to ciągłe kompromisy

Na tym froncie będę za rok walczyć. To jest dopiero wyzwanie ograć te srebrne straszaki W centralnym punkcie trawnika, na pochyłości... Masakra!
Wzgórze chaosu 07:13, 17 wrz 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Kolejna piękna molinia,ach ! a jeszcze jak się przebarwi,to już w ogóle muszę koniecznie jej znaleźć miejsce

No właśnie ciekawa jestem jesiennej odsłony molinii... Takim maluszkiem była rok temu na koniec października.
Do twojego ogrodu pasuje idealnie. Szukaj miejsca

Wzgórze chaosu 07:04, 17 wrz 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ta molinia faktycznie śliczna. Jest tyle odmian traw że nie wiadomo czasem co wybrać. Ten trawiasty okres bardzo lubię.

Boję się traw, szczególnie miskantów - eeech to dzielenie
Ale chyba tych maluszków będzie u mnie przybywać
Oprócz molinii mam ochotę jeszcze na śmiałka, chropatkę trzcinnikowatą i sporobolusa. Fajne są na fotkach

Nr 1 to wciąż hakone

Beni Kaze

Aureola

Wzgórze chaosu 06:52, 17 wrz 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Śliczne kadry. Molinia jak modelka. Molinie też mi się bardzo podobają. Mam ich już 6 szt. I na pewno będę dzielić na wiosnę. One nie są takie ciężkie w odbiorze jak niektóre miska ty i fajnie wachlarzowi rozkładają kwiatostany.

Molinia jak modelka Dokładnie Gosiu, piękna i lekka w odbiorze. Będzie i u mnie jej przybywać
Miskanty zaczynają mnie przerażać swoim tempem wzrostu, tam gdzie złapią dobre warunki pędza jak szalone. Nie chcę ich już więcej.

A molinia Heidebraut tak wyglądała u mnie w tym roku. Już pod koniec czerwca pojawiły się zalążki kwiatów.
A i na wiosnę była ładna, zielona kępa. Muszę jeszcze zaobserwować, jak szybko staruje i jaka będzie jesienią i zimą.

13 czerwca

26 czerwca

7 lipca

26 lipca

6 sierpnia

22 sierpnia

11 września

Wzgórze chaosu 06:22, 17 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Iwonka co to za trawka pomiędzy hakonkami?
Cudna jest

Edit.... Doczytałam już chce taką

W zeszłym roku koniecznie chciałam molinię. U Oli jest piękna w odmianie Transparent. Dorwałam stacjonarnie tylko Heidebraut. W tym roku dała czadu, śliczna jest. Zobacz jak faluje na wietrze... Bajka
Podzieliłam kilka dni temu na trzy. Poszły na nową rabatę

Wzgórze chaosu 06:15, 17 wrz 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Iwonka, jestem oczarowana zmianami, a jak byłam u Ciebie to dziwiłam się co Ty chcesz zmieniać -jak masz tak pięknie?
Szkoda, że u mnie nie ma miejsca do wyeksponowania aż tylu hortensji i traw.
Molinia Heidebraut wygląda cudnie, już mam na nią ochotę
Właśnie oglądamy Twoje zdjęcia z wnusią(5 -letnią) i chce, żeby napisać, że jej się też podoba

Całusy dla Wnusi To niesamowita radość pokazywać świat kolejnemu pokoleniu
U Ciebie Aniu piękne róże, podziwiam za opiekę nad nimi. Hortensje nie są tak wymagające i dają szybki efekt w większym ogrodzie. Traw się boję - to dzielenie po latach mnie przeraża Miskantów już więcej nie chcę. Molinia wydaje się dobrym pomysłem na mniejszy ogród i łatwiejszy podział kęp.

Fotki dla porównania molinii przed podziałem i po. Z trzech sadzonek mam już trzy nowe
Pora może już nie na dzielenie, ale zaryzykowałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies