Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 13:24, 16 maj 2018

Do góry
Pada deszcz od godziny jest cieplo

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:05, 16 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Juz u ciebie kwitnie u mnie jeszcze w pakach wiec nie foce. Wszystkie trzy w roznym stadium rozwoju.
Ide dalej ogladac.

Moje najwcześniejsze róże tego sezonu (poza Viridiforą):
Olivia Rose Austin, Munstead Wood, Tradescant i Geoff Hamilton.
Ogród z łezką II 12:35, 16 maj 2018

Do góry

Dzięki Kasiu. Popytam u kamieniarstwo może przyjdzie któryś z pracowników i przekręcić. Rozmawiałam z EM i postukal mnie po glowie.
Jak czytam swoje wpisy to takie błędy wychodzą których nie robie. Szczególnie i zamienia na j. Przecież wiem że widia.

I to jest dobry pomysł. Jak blisko, to ich przekonasz. Nie będziesz musiała ciężkiego kamienia do nic wlec.

Tak, telefony, tablety przekręcają. Dlatego nie piszę z takich urządzeń, poza tym ja ślepa jestem, muszę większy ekran mieć Nie przejmuj się
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:50, 16 maj 2018

Do góry

Dobrze się mówi z tym podcinaniem ja dużo w kwietniu cięłam i znowu mam las.

Jak sprzyjające warunki to rośnie jak szalone. Porównuję ubiegłoroczne foty 2 do 3 tygodni do przodu u nas.

Miednicy musi być.

Przy porównaniu to mam ogród do przodu z wegetacja o jakiś miesiąc z dużym okładem.
Taki rok, właśnie siąpić z nieba zaczęło tak siąpić to by mogło i dwa dniAle dobre i to przy tej suszy co ja mamy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:47, 16 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Irenko, będę podcinać za Twoim przykładem Cieszę się, że w końcu ogród zyskuje wyższe piętro
Teraz drzewa i krzewy zyskują tą sama wysokość, ale za kilka lat drzewa wyższe będą i piętro kolejne

Dobrze się mówi z tym podcinaniem ja dużo w kwietniu cięłam i znowu mam las.

Jak sprzyjające warunki to rośnie jak szalone. Porównuję ubiegłoroczne foty 2 do 3 tygodni do przodu u nas.

Miednicy musi być.
Ogród z łezką II 11:04, 16 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

U mnie najzwyklejszy kamol, kupiony w składzie budowlanym. Tak, potrzebna wiertarka o dobrej mocy i wiertło dłuższe niż kamień, widiowe. Ja pożyczałam takie wiertło, jak już wiedziałam jak długie mi potrzebne.
Czyli najpierw musisz mieć kamień.

Dzięki Kasiu. Popytam u kamieniarstwo może przyjdzie któryś z pracowników i przekręcić. Rozmawiałam z EM i postukal mnie po glowie.
Jak czytam swoje wpisy to takie błędy wychodzą których nie robie. Szczególnie i zamienia na j. Przecież wiem że widia.
Liliowo i kolorowo:) 10:29, 16 maj 2018

Do góry

W takim razie przepraszam za tą szczynę, rzuciło mi się coś innego na myśl.
Ogród piękny wszystko naraz kwitnie świerszcze nie mają umieru we wszystkich tonacjach cwierkaja.
Miala dwa w domu w nocy obudził, alarm na równe nogi i szukanie gdzie siedzi.
U nas dosyć ciepło nie pada. Susza duża.

U nas wczoraj popadało i było bardzo zimno ale dziś słonecznie Musze ponawozić rodki i inne bo jutro ma padać
Ten różowy rodek kwitnie ostatni ale kwiaty ma jak głowy Lubie też tego w kolorze biskupim bo "świeci" jak żarówa

Ogród z łezką II 10:18, 16 maj 2018

Do góry

Ja też macham.
Piszesz 10 minut, dobra wiertarka udarowa i wiertło widjowe, długie.
Zapytaj się eMa dokładnie od czego zacząć Może i mój EM da radę. A może ty wiesz jakie wszystko. Po co wozić. A co to za kamień u ciebie. Bo u mnie to by był zwykły otoczak

U mnie najzwyklejszy kamol, kupiony w składzie budowlanym. Tak, potrzebna wiertarka o dobrej mocy i wiertło dłuższe niż kamień, widiowe. Ja pożyczałam takie wiertło, jak już wiedziałam jak długie mi potrzebne.
Czyli najpierw musisz mieć kamień.
Ptasi gaj 09:43, 16 maj 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Fajne zakupy
Laczka kwietna mnie ciekawi - mam nadzieje ze pokazesz kiedys

Zojka pewnie ze pokaze, ale efekt pewnie w przyszlym roku bo ten rok to wschody beda. Chociaz nie wiem jak to jest z makami i modrakami.
Ptasi gaj 09:40, 16 maj 2018

Do góry
Jest tak sucho, mimo, ze mam ksncik przy trawie to kostka sje nsgrzewa i wypala trawe na brzegach.

Ten duze palobin jest 5 lat u mnie. Kupilam go przypadkiem szukalam jakiegos iglaka na ten cycek jak to mowi Kindzia i w szkolce pani polecila mi tego lilak mowila zobaczy pani jaki bedzie ładny. Mial ok 0,5 metra ale byl bardzo gesty. Pierwszy rok szalu nie bylo i nastepne juz dal czadu i do teraz. Kwitnie tak prawdze mowiac przez caly rok przynajmnke tsk bylo w zeszlym roku.
Zeszly rok byl inny krzewy pomarzly i potem kwitly jak im sie chcialo. Zobaczymy w tym roku. Bede go ciela po okwitnieciu bo ryrosnie na olbrzyma moze w jajko go wystrzyge.
Ptasi gaj 09:31, 16 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Palbin ile ma lat? Masz go w pełnym słoncu? U nas popadało i w oczach wszystko rośnie a najbardziej chwasty Pokaż rabate nową z rodkami? Pozdrawiam

Danusi pokaze to wlasciwie wzniesienie bo tam w tym mjejscu bardzo mokro.
Trzeba bylo czyms podsypac wiec zbieralismy wszystkie odpady - trawa po skoszeniu i rozdrobnione galazki i liscie z dzialki z brzozy i klonu.
No i tak ta rabata powstala, a ze pod sosnami to tylko rodki i hosty ew jakies inna cieniolubne moga rosnac.
Ptasi gaj 09:26, 16 maj 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Palibin ach ten zapach.Azalie też cudnie pachną moje zmarzły w tym roku i mają po jednym kwiatku .Czekam na deszcz .ani kropli nie spadło .

Popatrz nie padało a takie chmury w twoich stronach byly. To u mnie pewnie tez trzeba znowu z tymi wezami latać bo nie wszedzie kropelkowe.
Tak palibin pachnie nie ziemsko szczegolnie wieczorem.
Jade wiec zobacze czy padało.
Japoński ogród Reni i Matiego 08:02, 16 maj 2018

Do góry
39 zl to za pół darmo takke ladne sama bym wziela z 10 szt. Jak okazja to trzeba brac zaasze mozna gdzies wsadzic.
Widzialam zywoplot z choiny ładny, ale dla mnie za delikatny.

U nas ciut popadalo pod wieczór, ale to za mało powinno padac całą noc.
Nest cieplo. Teraz 20 stopni.
[/quote2]

Ale jestem głupiutka,że od razu nie wzięłam. Jak kupowałam nie znałam cen Ale wydawało mi się niedrogo. Jak w innym miejscu zobaczyłam za 120 zł.to szybko wróciłam do poprzedniego źródła zakupu,ale już było za późno....
U nas spore ochłodzenie tylko 10 stopni i deszczyk
Ptasi gaj 05:08, 16 maj 2018

Do góry
Moze jeszcze jeden

Lilak zkilku stron

Nie chcial rosnac przez kilka lat przesadzilam i jest piekny.

Imponujący Palibin, kiedyś i mój urośnie.
Te pomarańczowe azalie jakoś najpiękniej pachną, uwielbiam je.
Pogoda u nas podobna, mimo iż pokapało, to sucho, pod drzewami wodę muszę lać, aby niższe partie przeżyły.
Ogrodowe kreacje 00:48, 16 maj 2018

Do góry
Miskant jest troche marny, ale nje jest tak zle. Poruszaj mu troche ziemie aby troche napowietrzyc moze ma ciezka ziemie a ma tam dosyc slonca? . Nie trac nadziei. Jak sie nazywa?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:46, 16 maj 2018

Do góry
Sylwio czy juz u ciebie padalo? Pytam, bo foty takie piekne soczyste nie widac aby rosliny mdłości mialy.
Tyle tego wszystkiego zgromadzilas, ze oczoasu mozna dostac.
Tez bym chciala miec wszystkie rosliny, ale juz rezygnuje. Podzielilam swoje rosliny na wiosenne tulipany, floksy narcyze, letni roze, i wczesna jesien horty reszte dopelniaja krzaki iglaki i tawuly.

Dzisiaj widzialam piekne stioy juz kwitnace po 5 zl a moje o polowe mniejsze chrzanilam sie z nimi od lutego, podlewanie, szukanje slonca, przesadzanie znowu latanje za sloncem. A mam to gdzies nie bede tak robic.
Kupilabym ok 15 szt i problem z glowy.
Mysle, ze trzeba sie nastawic na minimalizm i wiecej odpoczywac.
Ty masz jeszcze zapał do wszystkiego, ale ja juz wysiadam.
Wiosna w tym roku piekna, ale daje popalic wszystko naraz rośnie.
Pozdrawiam

Elu nadal nie popadało
Rośliny się trzymają, bo podlewamy co się da....i ile jesteśmy w stanie, no i moja ziemia trzyma wilgoć głębiej po podlaniu. W trocinówkach wilgoć głęboko, ale jednak jeszcze musi być bo dają na razie radę.
Bez trocinówek nie dalibyśmy rady
Liczę, że jednak w tym tygodniu podleje....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:37, 16 maj 2018

Do góry
Sylwio czy juz u ciebie padalo? Pytam, bo foty takie piekne soczyste nie widac aby rosliny mdłości mialy.
Tyle tego wszystkiego zgromadzilas, ze oczoasu mozna dostac.
Tez bym chciala miec wszystkie rosliny, ale juz rezygnuje. Podzielilam swoje rosliny na wiosenne tulipany, floksy narcyze, letni roze, i wczesna jesien horty reszte dopelniaja krzaki iglaki i tawuly.

Dzisiaj widzialam piekne stioy juz kwitnace po 5 zl a moje o polowe mniejsze chrzanilam sie z nimi od lutego, podlewanie, szukanje slonca, przesadzanie znowu latanje za sloncem. A mam to gdzies nie bede tak robic.
Kupilabym ok 15 szt i problem z glowy.
Mysle, ze trzeba sie nastawic na minimalizm i wiecej odpoczywac.
Ty masz jeszcze zapał do wszystkiego, ale ja juz wysiadam.
Wiosna w tym roku piekna, ale daje popalic wszystko naraz rośnie.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 00:20, 16 maj 2018

Do góry
Pod wieczór troche popadalo ale to za malo. Zmylo trochę brudy szczegnie pyl po kwitnacych drzewach i krzewach. Ulicami płynęła biala woda.
Jest cieplo.
Japoński ogród Reni i Matiego 00:15, 16 maj 2018

Do góry
39 zl to za pół darmo takke ladne sama bym wziela z 10 szt. Jak okazja to trzeba brac zaasze mozna gdzies wsadzic.
Widzialam zywoplot z choiny ładny, ale dla mnie za delikatny.

U nas ciut popadalo pod wieczór, ale to za mało powinno padac całą noc.
Nest cieplo. Teraz 20 stopni.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:02, 15 maj 2018

Do góry
Popatrzę wieczorem bo tel to nie oglądanie. Chcę zobaczyć wyspę rododendronów. Ten biały piękny.

Też w telefonie nie lubię. A ostanio tyle pracy, że nie wyrabiam, ani u siebie, ani u innych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies