Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 09:31, 16 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Palbin ile ma lat? Masz go w pełnym słoncu? U nas popadało i w oczach wszystko rośnie a najbardziej chwasty Pokaż rabate nową z rodkami? Pozdrawiam

Danusi pokaze to wlasciwie wzniesienie bo tam w tym mjejscu bardzo mokro.
Trzeba bylo czyms podsypac wiec zbieralismy wszystkie odpady - trawa po skoszeniu i rozdrobnione galazki i liscie z dzialki z brzozy i klonu.
No i tak ta rabata powstala, a ze pod sosnami to tylko rodki i hosty ew jakies inna cieniolubne moga rosnac.
ElzbietaFranka 09:40, 16 maj 2018

Jest tak sucho, mimo, ze mam ksncik przy trawie to kostka sje nsgrzewa i wypala trawe na brzegach.

Ten duze palobin jest 5 lat u mnie. Kupilam go przypadkiem szukalam jakiegos iglaka na ten cycek jak to mowi Kindzia i w szkolce pani polecila mi tego lilak mowila zobaczy pani jaki bedzie ładny. Mial ok 0,5 metra ale byl bardzo gesty. Pierwszy rok szalu nie bylo i nastepne juz dal czadu i do teraz. Kwitnie tak prawdze mowiac przez caly rok przynajmnke tsk bylo w zeszlym roku.
Zeszly rok byl inny krzewy pomarzly i potem kwitly jak im sie chcialo. Zobaczymy w tym roku. Bede go ciela po okwitnieciu bo ryrosnie na olbrzyma moze w jajko go wystrzyge.
ElzbietaFranka 09:43, 16 maj 2018

zoja napisał(a)
Fajne zakupy
Laczka kwietna mnie ciekawi - mam nadzieje ze pokazesz kiedys

Zojka pewnie ze pokaze, ale efekt pewnie w przyszlym roku bo ten rok to wschody beda. Chociaz nie wiem jak to jest z makami i modrakami.
Kindzia 11:22, 16 maj 2018

Matko i córko...ale roboty odwaliłaś!!! Szacuneczek!!!
ElzbietaFranka 13:24, 16 maj 2018

Pada deszcz od godziny jest cieplo

ElzbietaFranka 15:19, 16 maj 2018

Dosyć mocno pada. Niebo zaciągnięte chmurami zanosi się na dłuższe padnie to dobrze niech popada do poranka.
Przyjechałam i chciałam zrobić kolejna rabatem, ale trudno deszcz ważniejszy za to będą porządki mycie okien i mebli bo przez te prace ogrodowe dom został zapiszczony. Zawsze coś się dzieje czyimś kosztem albo ogród albo czysty dom.

Miałam robić tutaj będzie siatka na krety, obornika posadzone róże które czekają w donicach przykry je kartonie ziemię i zasypiam kamykami oraz ułożę większe kamienie w kamienie wsadze jakieś niskie rośliny sucholubne
Myślę, że będzie dobrze co sobie wymyśliłam.

Tutaj ma być łączka

Obok łączki posadzone stipa, rudbekia i werbena maleństwa jeszcze

Na tej focie widać siatkę od kretow daje ja aby moja praca nie poszła na marne na wszystkich podwyższenia w razie mokrych lat kretow górki się podobają. Mając doświadczenia nie miłe z kreta i wolę zapobiegać.

danuta_szwajcer 15:30, 16 maj 2018

Bo tez kupiłam i jeszcze nie posadzony, w niedziele z Ania przymiarki robiłyśmy gdzie go posadzić a chciałam blisko miejsca gdzie się siedzi jeżeli tak ładnie pachnie. A masz go w słoncu? Ale sobie roboty dodajesz Elu nowe rabaty ze stipą z rodkami no chyba, że kamyki będą wszędzie to plewienia nie będziesz miała. U mnie z jednego konta wyjde to w następny U nas piękny ciepły dzień dzisiaj. Pozdrawiam
ElzbietaFranka 16:08, 16 maj 2018

U nas leje jak z konewki.

Berberysy admirał też bardzo dekoracyjny.

Taki stan moich róż wystawione na słońce.

Kocimietka patyki bo koty sąsiadów się gnieździe. Obok róża New Dawn przesadzone w tym roku, ale ma się dobrze już odzywa.

elka_ 16:13, 16 maj 2018

gobasia napisał(a)
Ja tam czosnki lubię/

Też lubię czosnki, ale one mnie nie lubią
gobasia 16:21, 16 maj 2018

To moze i do mnie w końcu deszcz dotrze ...na razie zachmurzone ale ani kropli