Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

koliber 10:59, 16 maj 2018

Ale u Ciebie się dzieje Pięknie jest Tak kolorowo - różniaście i to nie tylko jeśli chodzi o florę, ale i o faunę też
sylwia_slomc... 11:01, 16 maj 2018

koliber napisał(a)
Ale u Ciebie się dzieje Pięknie jest Tak kolorowo - różniaście i to nie tylko jeśli chodzi o florę, ale i o faunę też

Koliberku z fauny się cieszymy jeśli jest pomocna w pielęgnacji ogrodu, a szkodnikom mówimy precz.
Przez szkodniki już dwa drzewka w tym sezonie straciłam
sylwia_slomc... 11:11, 16 maj 2018

Przyjechała miednica do umywalki ogrodowej
Betka 11:36, 16 maj 2018

Sylwia jak zwykle musiałam ponadrabiac! Obrzeża wcale nie zepsuł widoków wręcz przeciwnie nadal wyglądu uporządkowane ogrodu. A zresztą zobaczysz przy koszenie pieleniu jaka to wygoda. Ja też kładłam kostkę na ziemię na jakiś czas wystarczy. Dopiero w tym roku poprawiłam w kilku miejscach bo z lat ubiegłych miałam fale Dunaju właśnie przez krety zrobione.
Cała reszta bardzo ładna
koliber 11:45, 16 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Koliberku z fauny się cieszymy jeśli jest pomocna w pielęgnacji ogrodu, a szkodnikom mówimy precz.
Przez szkodniki już dwa drzewka w tym sezonie straciłam

Nie miałam na myśli szkodników A drzewek zawsze szkoda jak im się coś złego dzieje
sylwia_slomc... 11:47, 16 maj 2018

Betka napisał(a)
Sylwia jak zwykle musiałam ponadrabiac! Obrzeża wcale nie zepsuł widoków wręcz przeciwnie nadal wyglądu uporządkowane ogrodu. A zresztą zobaczysz przy koszenie pieleniu jaka to wygoda. Ja też kładłam kostkę na ziemię na jakiś czas wystarczy. Dopiero w tym roku poprawiłam w kilku miejscach bo z lat ubiegłych miałam fale Dunaju właśnie przez krety zrobione.
Cała reszta bardzo ładna

O te krety się najbardziej boję, ale może nie będzie tak źle
Wczoraj ułożyliśmy koło oczek i tam nawet mi się podoba, bo podkreśliła, że to pokoik będzie i razem z warzywnikiem się zgrało wizualnie
ElzbietaFranka 11:47, 16 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Irenko, będę podcinać za Twoim przykładem Cieszę się, że w końcu ogród zyskuje wyższe piętro
Teraz drzewa i krzewy zyskują tą sama wysokość, ale za kilka lat drzewa wyższe będą i piętro kolejne

Dobrze się mówi z tym podcinaniem ja dużo w kwietniu cięłam i znowu mam las.

Jak sprzyjające warunki to rośnie jak szalone. Porównuję ubiegłoroczne foty 2 do 3 tygodni do przodu u nas.

Miednicy musi być.
sylwia_slomc... 11:48, 16 maj 2018

koliber napisał(a)

Nie miałam na myśli szkodników A drzewek zawsze szkoda jak im się coś złego dzieje

Szkodniki to tez fauna, i też chcą żyć w ogrodzieA my nie chcemy
abiko 11:48, 16 maj 2018

Kurcze wierzba padła?? jakie pęknięcia, bo ja mam podobne na klonie przed wejściem

No ja nie wiem co z tymi dereniami, takie korzenie miały, powinny rosnąć, że hej

Ten zakup aparatu to jedna z najlepszych Twoich inwestycji Ślicznie zdjęcia ci wychodzą
sylwia_slomc... 11:50, 16 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Dobrze się mówi z tym podcinaniem ja dużo w kwietniu cięłam i znowu mam las.

Jak sprzyjające warunki to rośnie jak szalone. Porównuję ubiegłoroczne foty 2 do 3 tygodni do przodu u nas.

Miednicy musi być.

Przy porównaniu to mam ogród do przodu z wegetacja o jakiś miesiąc z dużym okładem.
Taki rok, właśnie siąpić z nieba zaczęło tak siąpić to by mogło i dwa dniAle dobre i to przy tej suszy co ja mamy.