Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Renii 20:45, 14 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Do Kazimierza Dolnego też jeździmy, ode mnie to 40 km...a promem jeszcze bliżej

A to fajnie masz. Ja byłam parę lat temu, ale mój em jeszcze nie był. Będziemy mieć spotkanie z artystą malarzem i zajęcia z malowania. Ciekawe co mi wyjdzie bo talent że mnie żaden. Może będę mieć odwagę pokazać na o. Moje bohomazy
ElzbietaFranka 22:35, 14 maj 2018

Renii napisał(a)

A to fajnie masz. Ja byłam parę lat temu, ale mój em jeszcze nie był. Będziemy mieć spotkanie z artystą malarzem i zajęcia z malowania. Ciekawe co mi wyjdzie bo talent że mnie żaden. Może będę mieć odwagę pokazać na o. Moje bohomazy [/quote

Kiedys kiedys dawno temu mozna. Bylo przywieźć obrazy namalowane i niegdy nie powtarzane. Teraz to biznes. Tak jak na rynku Starego Miasta w Wawie, kseruja i oprawiaja w ramki ludziska szczegolnie zagraniczni daja sie nabierac.

Statkiem plynełam Janowiec widzialam. O mały figiel dzialke bylibysmy w Kazimierzu kupili blisko kamieniolomow. Ktos nam odradzil, bo za duzo zachodu hipoteka nie czysta.
Lipko ma tam piekny dom a ogrod jaki. Kazimierz ma swoj klimat, ale ja nie przepadam.
Reniu jedź przegoń ema po wawozach sa. Piekne wiosna i jesienia.
ElzbietaFranka 23:05, 14 maj 2018

U nas po poludniu ciemne chmury z kazdej strony wychodzily i pare kropel spadlo. Jest chlodniej ale nie zimno dzisiaj w cieniu 22 stop.

Kupilam dzisiaj 2 rododendrony libretto i jakis tam van.. Jeden fioletowy a drugi rozowy. Em jak zobaczyl posadzone 3 szt i hosty dal zgode abym jeszcze kupila dwa. Jeden rodek nie zauwazylam pogryzione liscie pewnie opuchlak musze go wytepic w donicy i nakryc siatka aby pszczoly nje siadaly na kwiaty.

Kupilam tez hosty patrioty i trawe miskanta "memory" chce posadzic w miejsce wysadzonego prosa.
Miskant 20 zl ale pieknie rozrosniety a hosty po 13 zl ale ładne kepy zobaczd moze bedzie kepy rozsadzic.

Bardzo sie ciesze, ze udalo nam sie zaplanowane prace zrobic.
Nie napisalam założyłam poletko łączki kwietnej ok 15 m.
Zrobiona na zeszlorocznym komposcie i tegorocznych skoszonych trawach, i rozdrobnionych galazkach wszysko wymieszalam pod spod dalam siatke przeciw kretom wsystko przysypane ziemia. Trawe ozdobna i wszystkie inne nasio ozdobne jakie mialam zmieszalam wszystko i wysiałam co z tego bedzie sie okaze za miesiac.
To wszystko
Renii 21:38, 15 maj 2018

Elu bardzo dziękuję. Myślę że wyjazd będzie udany. My malarza mamy z rodziny znajomych z którymi jedziemy. Znam jego pracę wiec9 nie podróbki. Ale masz rację biznes taki nijaki na każdym kroku
ElzbietaFranka 00:20, 16 maj 2018

Pod wieczór troche popadalo ale to za malo. Zmylo trochę brudy szczegnie pyl po kwitnacych drzewach i krzewach. Ulicami płynęła biala woda.
Jest cieplo.
Milka 05:08, 16 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Moze jeszcze jeden

Lilak zkilku stron

Nie chcial rosnac przez kilka lat przesadzilam i jest piekny.

Imponujący Palibin, kiedyś i mój urośnie.
Te pomarańczowe azalie jakoś najpiękniej pachną, uwielbiam je.
Pogoda u nas podobna, mimo iż pokapało, to sucho, pod drzewami wodę muszę lać, aby niższe partie przeżyły.
zoja 07:01, 16 maj 2018

Fajne zakupy
Laczka kwietna mnie ciekawi - mam nadzieje ze pokazesz kiedys
zawitka 07:30, 16 maj 2018

Palibin ach ten zapach.Azalie też cudnie pachną moje zmarzły w tym roku i mają po jednym kwiatku .Czekam na deszcz .ani kropli nie spadło .
danuta_szwajcer 07:58, 16 maj 2018

Piękny ten Palbin ile ma lat? Masz go w pełnym słoncu? U nas popadało i w oczach wszystko rośnie a najbardziej chwasty Pokaż rabate nową z rodkami? Pozdrawiam
ElzbietaFranka 09:26, 16 maj 2018

zawitka napisał(a)
Palibin ach ten zapach.Azalie też cudnie pachną moje zmarzły w tym roku i mają po jednym kwiatku .Czekam na deszcz .ani kropli nie spadło .

Popatrz nie padało a takie chmury w twoich stronach byly. To u mnie pewnie tez trzeba znowu z tymi wezami latać bo nie wszedzie kropelkowe.
Tak palibin pachnie nie ziemsko szczegolnie wieczorem.
Jade wiec zobacze czy padało.