Ana, kłaniam się sąsiadce. Wychodzi na to, że do ciebie mam najbliżej Tylko ok. 40 km.
A ja po dzienno - nocnym kelnerowaniu (wróciłem po 3 rano) miałem dziś popracować w ogródku... ale niestety wstyd się przyznać, przespałem pół dnia. Jedyne co zrobiłem w ogródku to zdjęcia i wydanie zarobionych pieniędzy na lilie - to było silniejsze ode mnie.
Zatem z dnia dzisiejszego...
Dalie, które kupione w zeszłym roku miały być jednoroczne, a jak widać zimowanie im służy.
Clematis 'Dr. Ruppel'
Hortensja, która ma 7 kwiatostanów, ale tuż nad ziemią. Posadzona przez moją mamę całkiem bez mojej wiedzy, gdzie popadnie, okazało się, że ma tam chyba dobrze.
I pierwsze oznaki wiosny chyba - sasanka 'Papageno'
Czy ktoś ewentualnie ma jakiś fajny pomysł na tę rabatę, doszłam już do punktu, w którym jestem gotowa usunąć rośliny i założyć tą rabatę od nowa, problem jest taki, że znajduje się pod ogromnym orzechem, światło słoneczne jest tu dopiero po południu
Jakbyś usuwała drzewko szczoteczki to się zgłaszam, choć ono tu chyba nie rośnie lilie też przygarnę (tych tu nie ma na pewno ), bo zaczynają mi się coraz bardziej podobać
Ewelinka dziękuję za miłe słowa, a klony piękne są i wybór ogromny, czerwone są przez cały sezon, natomiast żółte często tylko wiosną sa wyraźnie zółte a później zielenieją ale to też zalezne od odmiany i stanowiska, u mnie ostatnio zawitał czerwony kulisty purple globe, tegoroczna nowość w szkółce Państwa Szmit.
A u mnie zaczyna się spektakl hortensji
z kazdym dniem kwiaty stają sie wueksze i lepiej wykształcone.
Celinko, Jolu, Dajanko, Elu, Marzenko i Robercie. Buziaczki i pozdrowienia każdemu z Was przesyłam. Miło mi ze do mnie zaglądacie. A ja teraz mam więcej nieprzewidzianych prac niż przed spotkaniem u mnie. Raniutko w drogę tylko okropnie boję się burz. Jak będą burze to chyba nie pojadę. Czarujcie żeby burz nie było.A w międzyczasie obejrzyjcie moje lilie. Pachną na cały ogród.
Nie pękaj zapasowe to ja mam, naszykowałem dziś 3, w dużej balii już mam. Jutro rwę kabanosy, parówy, kosaćce i cała resztę. Będziem jechać z Monte jak w terrarium.
Tylko węza do terrarium nie wpuszczaj.... zlituj się nad Anią....
No popatrz a do mnie napisał,że jak w Karocy, a to z niego oszust, napewno i prysznic zafunduje przy mocniejszym hamowaniu a o lilie się nie martw tak szybko nie przekwitają
No Ktoś tu widać typowy facet
Najpierw: uważaj złotko, bo tutaj błotko...
a później:
nie widzisz ślepoto, że tutaj błoto ...
pozdrawiam wszystkich z poczuciem humoru
Ewa bardziej trafione nie może byćale musi uważać,żeby mnie całą dowieźć,będzie na "oku" Ogrodowiska
Nie pękaj zapasowe to ja mam, naszykowałem dziś 3, w dużej balii już mam. Jutro rwę kabanosy, parówy, kosaćce i cała resztę. Będziem jechać z Monte jak w terrarium.
No popatrz a do mnie napisał,że jak w Karocy, a to z niego oszust, napewno i prysznic zafunduje przy mocniejszym hamowaniu a o lilie się nie martw tak szybko nie przekwitają
a później:
pozdrawiam wszystkich z poczuciem humoru
Ewa bardziej trafione nie może byćale musi uważać,żeby mnie całą dowieźć,będzie na "oku" Ogrodowiska
a później:
a później: