Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój kawałek raju II 23:32, 06 sie 2012

Do góry
Cd, Bolestraszyc, lilie wodne mały wodospad tego miscanta mam
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 22:35, 06 sie 2012

Do góry
i trochę zdjęć mego dynamicznego ogrodu, a mam jeszcze wiele do zrobienia, i to bardzo dobrze..

hortensje przy tarasie, raczej do prezsadzenia, już są za duże

z przodu, ( nie patrzeć proszę na chwasty)

moje ulubione lilie NN róża i powojniku

Zielony chaos u Dawida 20:10, 06 sie 2012

Do góry
Dzięki dziewczyny

Ana, kłaniam się sąsiadce. Wychodzi na to, że do ciebie mam najbliżej Tylko ok. 40 km.

A ja po dzienno - nocnym kelnerowaniu (wróciłem po 3 rano) miałem dziś popracować w ogródku... ale niestety wstyd się przyznać, przespałem pół dnia. Jedyne co zrobiłem w ogródku to zdjęcia i wydanie zarobionych pieniędzy na lilie - to było silniejsze ode mnie.

Zatem z dnia dzisiejszego...

Dalie, które kupione w zeszłym roku miały być jednoroczne, a jak widać zimowanie im służy.

Clematis 'Dr. Ruppel'

Hortensja, która ma 7 kwiatostanów, ale tuż nad ziemią. Posadzona przez moją mamę całkiem bez mojej wiedzy, gdzie popadnie, okazało się, że ma tam chyba dobrze.

I pierwsze oznaki wiosny chyba - sasanka 'Papageno'

Różowa lilia wodna 13:27, 06 sie 2012

Do góry
Dawid.... uruchom listę rezerwowa, bo na spotkanie ogrodowiskowe w prezencie dostałam lilie do oczka Dzięki za dobre chęci Tess się napewno ucieszy
Kolorowy ogród na piasku 22:03, 05 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

różowo-niebiesko

Witaj Vivo
Pięknie to wyglada!
Ale powiedz proszę ,czy tam jest wśród lilii rozwar? taki wyrósł wysoki? czy lilie takie niskie?
Pozdrawiam czwartkowo

Cuuuudny busz aż róża lgnie do towarzystwa !
Moje poletko 21:20, 05 sie 2012

Do góry
Budleja nareszcie zakwitła, powojnik i liatra jeszcze "walczą"!
Startują kolejne lilie i rozwija się hibisik

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 15:44, 05 sie 2012

Do góry

Jak zobaczyłem te lilie i dziwne liście to na prawdę musiałem pomacać czy nie są sztuczne

Moja największa pasja - ogród 23:13, 04 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Czy ktoś ewentualnie ma jakiś fajny pomysł na tę rabatę, doszłam już do punktu, w którym jestem gotowa usunąć rośliny i założyć tą rabatę od nowa, problem jest taki, że znajduje się pod ogromnym orzechem, światło słoneczne jest tu dopiero po południu

Jakbyś usuwała drzewko szczoteczki to się zgłaszam, choć ono tu chyba nie rośnie lilie też przygarnę (tych tu nie ma na pewno ), bo zaczynają mi się coraz bardziej podobać

hehehehe faktycznie tu nie ale zaraz obok

do mojej szczoteczki jestem bardzo przywiązana, strasznie ją lubię
Moja największa pasja - ogród 23:10, 04 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Czy ktoś ewentualnie ma jakiś fajny pomysł na tę rabatę, doszłam już do punktu, w którym jestem gotowa usunąć rośliny i założyć tą rabatę od nowa, problem jest taki, że znajduje się pod ogromnym orzechem, światło słoneczne jest tu dopiero po południu

Jakbyś usuwała drzewko szczoteczki to się zgłaszam, choć ono tu chyba nie rośnie lilie też przygarnę (tych tu nie ma na pewno ), bo zaczynają mi się coraz bardziej podobać
U Przemka w ogrodzie. 21:03, 04 sie 2012

Do góry
Ewelinka dziękuję za miłe słowa, a klony piękne są i wybór ogromny, czerwone są przez cały sezon, natomiast żółte często tylko wiosną sa wyraźnie zółte a później zielenieją ale to też zalezne od odmiany i stanowiska, u mnie ostatnio zawitał czerwony kulisty purple globe, tegoroczna nowość w szkółce Państwa Szmit.
A u mnie zaczyna się spektakl hortensji
z kazdym dniem kwiaty stają sie wueksze i lepiej wykształcone.

Ale lilie nadal kwitną i nieziemsko pachną
Miało być inaczej 22:03, 03 sie 2012

Do góry

Nadgoniłam i to bardzo! Lilie to wspólny temat
Pozdrawiam serdecznie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:57, 03 sie 2012

Do góry
Jeszcze pół godzinki i fajrant! Pędzę po Młodą, potem po M i weekend Lubię piątkowe popołudnia

Na ławce pachnie! Blisko są lilie:

A z drugiej strony postawiłam angielki - bordowa ma już 3 kwiaty!

A parę kroków dalej (całe 2 krzaczki ale zawsze:

oraz:

Miłego weekendu!!
Rododendronowy ogród II. 14:02, 03 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Bożenko cudowne masz te lilie, a zapach ich znam, odurzający życzę miłej i bezpiecznej podróży do Ani bawcie się dobrze

Dzięki Aniu. Miłego weekendu.
Rododendronowy ogród II. 12:40, 03 sie 2012

Do góry
Bożenko cudowne masz te lilie, a zapach ich znam, odurzający życzę miłej i bezpiecznej podróży do Ani bawcie się dobrze
Rododendronowy ogród II. 12:34, 03 sie 2012

Do góry
Celinko, Jolu, Dajanko, Elu, Marzenko i Robercie. Buziaczki i pozdrowienia każdemu z Was przesyłam. Miło mi ze do mnie zaglądacie. A ja teraz mam więcej nieprzewidzianych prac niż przed spotkaniem u mnie. Raniutko w drogę tylko okropnie boję się burz. Jak będą burze to chyba nie pojadę. Czarujcie żeby burz nie było.A w międzyczasie obejrzyjcie moje lilie. Pachną na cały ogród.

Ogrodnik mimo woli 10:45, 03 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie pękaj zapasowe to ja mam, naszykowałem dziś 3, w dużej balii już mam. Jutro rwę kabanosy, parówy, kosaćce i cała resztę. Będziem jechać z Monte jak w terrarium.

Tylko węza do terrarium nie wpuszczaj.... zlituj się nad Anią....

No popatrz a do mnie napisał,że jak w Karocy, a to z niego oszust, napewno i prysznic zafunduje przy mocniejszym hamowaniu a o lilie się nie martw tak szybko nie przekwitają

No Ktoś tu widać typowy facet
Najpierw: uważaj złotko, bo tutaj błotko...
a później:
nie widzisz ślepoto, że tutaj błoto ...

pozdrawiam wszystkich z poczuciem humoru

Ewa bardziej trafione nie może byćale musi uważać,żeby mnie całą dowieźć,będzie na "oku" Ogrodowiska

Biedy Robert się zestresuje.....
Ogrodnik mimo woli 10:30, 03 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Nie pękaj zapasowe to ja mam, naszykowałem dziś 3, w dużej balii już mam. Jutro rwę kabanosy, parówy, kosaćce i cała resztę. Będziem jechać z Monte jak w terrarium.

No popatrz a do mnie napisał,że jak w Karocy, a to z niego oszust, napewno i prysznic zafunduje przy mocniejszym hamowaniu a o lilie się nie martw tak szybko nie przekwitają

a później:

Ewa bardziej trafione nie może byćale musi uważać,żeby mnie całą dowieźć,będzie na "oku" Ogrodowiska
Ogród Danuszy - odsłona 2 09:01, 03 sie 2012

Do góry
dziś złapane

jeszcze lilie się złapie na wodzie

słabe zdjecie jedną ręką robiłam drugą trzymałam sadz

Ogrodnik mimo woli 08:55, 03 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

a później:

Ogrodnik mimo woli 23:47, 02 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

a później:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies