A masz jeszcze miejsce kochana
Bylinówka przechodzi lekką modernizację, wykopuję rośliny na nową rabatę. Przy okazji lekki lifting będzie
A hortki z rozplenicami uwielbiam Taki pewniak
Będzie i na nowej części, przesadziłam hortensje z cienistej i z moich podziałów dosadziłam 7 rozplenic. Oby się przyjęły! Na razie bidnie wyglądają, ale i tak jestem zadowolona.
Nr wiem czy byłam u ciebie. Zobaczyłam piękny ogród dużo roślin dobrze współgrających ze sobą.
U mnie swiecznice wypuściły 4 cm kwiatostany i zatrzymały się mam 4 szt i wszystkie takie same. Mam też biele ale te śmigały już okwitły.
Bardzo ładne rudbekie jedne i drugie podwójne jak się nazywają. Sialas czy samosiejki od dawna. Może podasz nazwę.
Jeszcze o rozplenicach może ci się uda przezimować Rubrum u was zawsze ciepłej. Kupiłam Rubrum w zeszłym tygodniu posadziłam do donic chyba nie zaryzykuję i zabiorę do domu.
Jesienne kompozycje bardzo ładne
Kotlina Kłodzka zawsze piękna o każdej porze
Cudowny kadr Matko, zaczynam lubić red barona
Obejrzałam dziś twoje cudowności na fb, jestem zachwycona kompozycjami. O obfitości nawet nie piszę, niesamowicie rozrastają ci się wszystkie roślinki.
Buk pendula już taki duży, płaczę za moim i cały czas kombinuję gdzie znów takiego zasadzić.
To moje pierwsze sztuki Vanilli Fraise i muszę przyznać że chyba to będzie moja miłość. Pięknie się wybarwiają. Zauważyłam że ta która ma więcej słońca szybciej się wybarwia i idzie ładnie cieniowaniem te co mają sam cień przebarwiają się całościowo a nie od dołu ale mimo wszytsko chyba się w nich rozkochuje ❣️
Wczoraj trochę udało mi się podziałać w ogrodzie. Pomalowałam kostkę przy tarasie na szaro. Dziś druga warstwa będzie bo żółty ciężko się kryje.
Mam problem z krawężnikim wkoło tarasu. Był szary ale po pomalowaniu go częściowo na szaro jakoś mi nie pasuje. Będzie chyba jednak w brązie.
Zrobiłam przeróbki na rabacie z tyłu - już można wybierać ziemię pod kostkę na taras ze stolikiem. Jeszcze niedobitki 2 zostały do przesadzenia ale wiem gdzie je wsadzę. To już połowa sukcesu. Poprawiłam rabatę pod płotem, jest lepiej a czy będzie dobrze to się okaże jak się rośliny rozrosną.
Jak posprzątam to zdjęcia zrobię
Dziś ta część mnie czeka
A takiego malucha przydybałam w hortce skitranego. Nie wiem czy nic mu się nie stało bo patrzył na mnie tylko ale nie uciekał. A wcześniej słyszałam jak coś o szybę uderzyło.
Nowa rabata na skarpie wyszła idealnie Uwielbiam taki kancik. A jak roślinki zarosną, zgubią wszelką pochyłość.
Red baron w masie coraz bardziej mi się podoba.
Masz tyle roślin Madzia, że nie można oczu oderwać. Przyszły rok to będzie szał po tych wszystkich tetrisach
Tę rabatę pamiętam sprzed roku jak sadziłaś wrzosy. Jest pięęęękna
Dziękuję Sylwia. No zaproponowałaś coś zupełnie innego.
Mam o czym myśleć...
Ale np z lewej strony od siatki jest 6m więc nie za ciasno byłoby tak jak narysowałaś? Te palibiny od ulicy nie do końca mnie chyba przekonują. A hortensje ich nie przerosną?