Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Waclaw 17:21, 22 gru 2020

Dorota123 napisał(a)
Ja lubię piec ciasta i lubię wymyślać, chyba w każdej dziedzinie. Za dużo u mnie chyba fantazji dlatego też nie mam problemu z ukierunkowaniem zabawy z wnukiem. Ja mu poddaję pomysł, ale tak, żeby był przekonany, że to on wymyślił. Kiedyś wnuk mi powiedział, że babcia A.....a nie bawi się z nim, tylko każe mu grzecznie siedzieć, bo inaczej dostanie lanie. Dla mnie nie do pomyślenia jest takie zachowanie wobec małego dziecka.

,,Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić...,,
Mark Twain

To wszystko musi iść w parze. Mnie fantazji nie brakuje ale już chęci do realizacji np. wypieków, wyplatania wianków, ozdób w ogrodzie czy domu - brak. Co do sposobu poddawania pomysłów to nie na darmo mówi się, że kobieta szyją jest.
Co do drugiej babci to straszenie dziecka laniem i mnie się nie podoba. Bardziej wychowanie radością i miłością. Brak tych ostatnich w wieku dziecięcym bardzo negatywnie skutkuje w dorosłym życiu. Wiem co mówię.

A co do starości to jest to stan umysłu. Metryka nie ma tu zasadniczego znaczenia. Znam nastoletnich starców dla których już nie ma perspektyw ani chęci do życia. Znam również wiekowe osoby tryskające energia i radością życia.
Osobiście biorę przykład z tych drugich.
Zaraz idę piec ciasto na Święta. Będzie makowiec na waflach.
SlonecznyOgrod 22:17, 22 gru 2020

Co do zabawy z drugą babcią, aż mi się przykro zrobiło... tak jakby to moje dzieciątko było.
Basieksp 23:11, 22 gru 2020

To ja szybko się nie zestarzeję fajnie że babcia Dorotka jest taką prawdziwą babcią moja teściowa zawsze mówiła, że rodzice są od wychowywania a dziadkowie od rozpieszczania a byla fajna babcią i teściową
Dorota123 20:31, 24 gru 2020

KASIEK Ja w tym roku też miałam chwilę, żeby zrezygnować z lepienia, ale żal mi było upieczonych elementów. Miałam za rzadki lukier i nie chciało się lepić. Jak skończą się świąteczne ciasta zabierany się za piernikowe domki.Lubimy do kawy coś słodkiego.

Wacław Ja z tych co ciągle próbują czegoś nowego, tylko żeby tych sił i zdrowia było więcej.

SŁONECZNY OGRÓD Czasem życie jest bardziej trudne, niż na to wygląda.

BASIEKSP To miłe co piszesz o swojej teściowej, a ja za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Dla wszystkich zaglądających ślę życzenia zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

ElzbietaFranka 20:48, 24 gru 2020

Dorotka tobie też zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Pliszka5 16:18, 25 gru 2020

Piękne te piernikowe cuda
ElzbietaFranka 08:43, 26 gru 2020

Witam Dorotka oglądałam. Chyba wcześniej się zaczął program nastawiłam budzik jak włączyłam program już był, ale najważniejsze zobaczyłam.

Ostatnie kadry

Basieksp 08:51, 26 gru 2020

Melduję obejrzałam emisję bardzo mi się podobało bardzo miło, naturalnie, szkoda tylko że te odcinki są takie krótkie ogród pięknie ozdobiony, to że masz dużo ciekawych pomysłów to juz wszyscy wiemy trochę szoł próbował skraść kot ale to było fajne pomysł z Mikołajem w ogrodzie też fajny pozdrawiam cieplutko
Gosialuk 09:36, 26 gru 2020

A ja zaspalam Będę szukać emisji w internecie Cieszę się, że poszło wszystko dobrze
Wszystkiego dobrego w Święta i Nowy Rok
sylwia_slomc... 09:43, 26 gru 2020

Dorotko bardzo fajny odcinek, nie mogło być inaczej bo to Ty i Twój ogródPięknie pokazali i Ty bez grama tremy, nie było widać, że wcześniej z silnym wiatrem musiałaś Się mierzyć. Z wielką przyjemnością obejrzeliśmy i zachwyciliśmy Się kolejny raz pomysłowymi dekoracjami Liczyłam, że pokażą też wioskę piernikową, ale może jej jeszcze nie było