ta nowa część jeszcze potrzebuje czasu i kupę roboty ,ale już cieszy ...pomalutku doprowadzę do takiego stanu ,jak ta przy domu
dziś zaczęłam powiększanie 2 rabat na nowej ....na razie przymiarki ścieżek
to rabata przy domku ogrodnika -o tyle ją będę poszerzać
a tu od skalniaka zejście końcowe przy basenie
Moje nowe bambusy Bisseti. Skrzyneczki na tarasie ogarnięte. Tym razem zamawiane internetowo i nie są już tak okazałe jak poprzednie. Ale podobno bambusy rosną szybko, więc mam nadzieję wiosną odbiją.
A tu nasze stanowisko z trawami, niestety nie udało nam się ogarnąć tego zakątka na wiosnę i trochę się w tej kupie duszą. Jestem zaskoczona jak szybko się rozrastają.
Widzę że kupiłyśmy identyczne filtry. Uważam że to najlepiej zainwestowane pieniadze. Wodę mam kryształ, widoczność do samego dna. Jedynie pompa co bierze wodę się zatyka i muszę ja czyścić i to będzie kolejny zakup.
Czyści się go szybko, przyjemnie i swoje robi. Lampa UV plus ten filtr i woda naprawdę czyściutka.
Niestety okazało się, że wlot wody i wpływ ma odwrotnie niż miałam i wiosną muszę zdemontować skalniak.. bo teraz dopięte ale nie uporządkowane.
Ale to był dobry zakup U mnie przydał by się jeszcze większy, ale wyczyszczenie szczotek raz na 2-3 tygodnie załatwia sprawę. Czyści się szybko, 15 minut i posprzątane .. mój koszmar czyszczenia gąbek 2 razy dziennie co zajmowało koło godziny jest już odległym koszmarem. A woda i tak byłą taka sobie
Mirella, piszą, że do 10 m. U nas sprzedają je jako krzewy (stąd niska cena i wielkościowo są jak taki mały krzaczek- moje już sobie rosną w tych donicach drugi sezon).
Czytałam jednak, że można z nich robić nawet formowane żywopłoty, bo świetnie znoszą cięcie
A już chciałam zapytać co to za kulki zielone takie piękne. I masz zakwitły ogolilas górki i pewnie by też kwitły. Długie pędy od ziemi miały zawiązki kwiatowe. Ale zielone kopki też ładne.
Żwirek z lustrami też mi się podoba.
Pędraki jak są chrabąszcze to i pędraki.
Jeżeli chodzi o wiciokrzew ja bym go przesadziła pod ten betonowy parkan i przycięłam i dała mu podporę drążek w pionie i na górce drążek w poziomie.
Wiciokrzew po cięciu dobrze się odradza.
Aniu Wyszłam i jeszcze fotki zrobiłam a co Ciepło, nie pada, na dole nie wieje, babie lato
Sorki za węża i dodatki ale u nas to tak normalnie
I jeszcze hortki Limeligt przed nimi