Dzisiaj sąsiadka widząc nasze róże próbowała znaleźć odpowiednie słowo na zachwyt, ale nie chciała ich zauroczyć. W końcu wymyśliła. Powiedziała, ze te róże rosną normalnie, jak zielsko
Mimo takiego widoku, tęsknię za różami angielskimi w kolorze burgundu, takie jak ma Madżenka. Zbyszek też się nimi zachwyca. Muszę zrobić sobie listę tych pięknych, a te jesienią albo wiosną pójdą na inną rabatę
Motylku czy używałaś nawozy "niebieka hortnesja" wlasnie one maja dodatek glinu i powoduja niebieskie kwitnienie. U mnie zawsze robią sie niebieskie jesli je często i i tensywnie nawozę
Malgosiu wtrące sie w kwestii lawendy z Obi. Mam Viva z Obi i mozna ja nazwać zywoplotowa, jest piekna zima i ma bardzo wysokie pędy z kwiatami ale kwitnie na jasny kolror. Kupiłam niemal identyczna w szescioakach w Obi jako NN, wyglada tak samo pieknie zima (srebrne listki) ale kwitnie wczesniej i ma ciemniejsz kolor oraz nizsze kwiaty. Więc nie ma żadnej reguly co trafisz w O. Kupowalam u nich tez Hidcote i Blue Scent