czyli klapeczki na szpilce z puszkiem na nosku?- w tym wieku moja chześnica w takich zasuwała po schodach. Umiłowanie piękna zostało jej do dzisiaj.
Cudne kolory w dziewczyńskim pokoiku. W męskim zdycydowane konstrasty, ale świeże- konkret, nie jakieś mydło. Pięknie!
wklejam zdjęcie pergoli od strony wjazdu na podwórko. Chciałabym posadzić przy jej prawym boku (patrząc na zdjęcie) miskanty aby było jak na tym zdjęciu z artykułu Danusi (ławka a za nią miskanty) https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc
a po obu stronach pergoli zasadzić coś zimozielonego w formie kulistej aby było symetrycznie i żeby pasowało do dalszej części za pergolą. Coś w stylu Danusi tak elegancko i estetycznie. Jak zakończyć mój pomysł na dole przy trawniku? Przed pergola rosnie magnolia ale mogę ja przesadzić a od strony płotu judaszowiec. Tego Pana nie ruszam bo jest piękny.
po lewej stronie pergoli pnie się wisteria w odcieniu niebieskim
Skoro "wiosna" to i kilka wiosennych fotek z dzisiaj. Udało się złapać kilka promienie Słońca pomiędzy kolejnymi ulewami. Na szczęście prognozy zelżały, nie zapowiadają u mnie przymrozków.
Wrzośce pod magnolią.
I sama magnolia.
Tulipany już pokazują główki a Ice dance kwitną. Suche końcówki jeszcze nie przycięte.
Obwódkę pokazywałem?
Trawniczek po porządnej wertykulacji już zieloniutki.
mój m twierdzi że skłonność do zartów idzie w parze z inteligencją ( u niego to skłonnośc do sucharów)
Ciesz się- masz bystre dziecko!
Bystre i z maczetą!
wiem, wiem.
ale jest fajnie, tak trochę 'na skos'.
Początkowo rodziły nam się tez sme dziewczynki, mój średni był pierwszym chłopakiem w rodzinie. Mój ojciec nie mógł uwierzyć, a potem stwierdził że wojna będzie jak synowie nam się rodzą.