Mam kilka, ale od niedawna.
Te poniżej na fotkach to rdest himalajski 'Golden Arrow' i 'Pendula'. Mam jeszcze biały 'Alba' i jeszcze inne, ale nie wiem jakie to odmiany.
Dzień dobry, borykam się z problemem nierównomiernego ubarwnienia trawnika na mojej działce. Zaznaczam że podłoże jest ilaste i zostało odpowiednio przygotowane warstwą piasku i czarnoziemu (na przełomie sierpnia września). Niestety później musiały być wykonane prace ziemne (dociągnięcie kabla na koniec działki). Wszystko zostało z powrotem naprawione(zachowane warstwy) i wyrównane. Siew odbywał się w połowie września. Podłoże nie było nawożone. Pod koniec października spostrzegłem przebarwienia (ciemnozielony pasek pod płotem) w miejscu gdzie były wykonywane roboty ziemne. Co może być przyczyną? i jak temu zaradzić, aby trawnik był równomiernie ubarwniony? Pozdrawiam
Dorotko świetna dekoracja.
zresztą jak z zawsze twój ogród zachwyca, różnymi dekoracjami.
A w tym okresie szczególnie masz ich dużo. Wszystkie piękne i wyjątkowe
Dlatego też nie dziwi mnie, że ekipa programu Rok w ogrodzie zawitała do twojego pięknego ogrodu.
Dużo ogrodów jest pięknych od wiosny do jesieni. A potem puste i nijakie. A u ciebie i o tej porze jest pięknie.
A, bardzo pięknie i na bogato z tymi w wszystkimi dekoracjami
Gratuluję.
I pozdrawiam
Nie wiem czy coś wykombinuję, pewnie wyciągnę coś z piwnicy, chyba, że mnie wena dopadnie. Na pewno dam znać jak wrzucę nowe fotki z relacji.
Na ten moment wyszłam wczoraj na chwilkę. Wyrzuciłam zmrożone chryzantemy i dynie. Zrobiłam porządek z donicami w garażu z agapantami i eukomisami.
Chryzantemy przez przymrozkami.
Hortensje i bluszcz w korycie zostały. Stan na dzień wczorajszy.